Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pastaskruerne koges i letsaltet vand. Oksekødet brunes i lidt olie, derefter tilsættes salt, peber, oregano, hvidløg og de hakkede tomater. Porrer, selleri og løg skæres i passende stykker og sauteres i en gryde med lidt olie. Et ovnfast fad smøres med lidt olie og pastaskruerne ligges i bunden, derpå porre-selleriblandingen, oksekød og til sidst mornaysauce efter behag. Retten stilles i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter. Server evt. flutes til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Frikadeller: Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør mælken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges. Brun sovs: Smøret smeltes på samme pande som frikadellerne er stegt på, mel drysses over og kogevandet tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Farves med kulør og smages til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler, rødkål og evt. agurkesalat. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kyllingefileterne i gryden.
Hæld vand over så det lige dækker fileterne. Kom kulør salt peber og persille ved. Kog til kyllingen er mør (ca. 10 minutter). Tag fileterne op og jævn sovsen med maizena giv den evt. 1 stk. bouillonterning for smagens skyld. Serveres med kartofler. Tips: Smager som gammeldags grydestegt kylling, blot uden alt fedtet. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Svits løg uden de tager farve og tilsæt kødet. Svits og rør til kødet mister farve. Tilsæt kartofler, laurbærblade og peberkorn og hæld bouillon ved, til det dækker. Lad retten småkoge til kartoflerne er møre og har jævnet retten. Tag laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber. Serveres straks med tilbehøret. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du renser først mørbraden for hinder og skærer den i 2-3 cm. skiver. Så bruner du dem på panden med smør og kommer kødet i en gryde, når det er gennemstegt. Skær baconen i skiver, og steg skiverne på panden, til de er let ristede. Tilsæt derefter karry, paprika, hakket løg og pølserne, som steges let og kommes i gryden. Panden koges af med bouillon og lidt majsstivelse, og bouillonen hældes i gryden, der varmes op. Til denne gryderet smager det godt med kartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter. Sauce: Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt. Saucen smøres jævnt ud over dejen. Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet. De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over. Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle. Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader C varm ovn (110 grader C ved varmlufts). Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer. I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer. Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget. Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter. Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen og skum for fedt) og server med brunede kartofler, rødkål og agurkesalat. |