Kalkunschnitzel med citronsauce (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzler
 salt
 peber
 
Stegning: 
25 g.smør
 
Sauce:  
3 æggeblommer
1 citron saften heraf
2 tsk.maizena majsstivelse
3 dl.hønsebouillon
 salt
 hvid peber
 
Salat: 
4 tomater
1 løg
 
Tilbehør: 
1000 g.kartofler
 
Citronsaucen:
Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes.

Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til.

Server med kogte kartofler og tomatsalat.

Frikadeller med stuvet spinat (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Frikadeller: 
500 g.svinekød hakket
1.5 tsk.salt
60 g.hvedemel
1 æg
100 g.løg
3 dl.letmælk
0.25 tsk.peber
 
Stegning: 
15 g.smør
1 spsk.olie
 
Stuvet spinat: 
500 g.hel frossen spinat
1 spsk.hvedemel
 Muskatnød, stødt
2 dl.letmælk
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
1000 g.kartofler
 
Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time.

Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Stuvet spinat:
Optø den frosne spinat eller brug den friske (1000 g.), skyllede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet. Læg spinaten i en gryde og damp væden væk. Rust mælk og hvedemel til en jævning. Hæld jævningen over spinaten og lad stuvningen koge nogle minutter. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Server med kogte kartofler.

Mexicansk pastafad (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.vindruekerneolie
200 g.løg
500 g.oksekød hakket
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 grøn peberfrugt
1 spsk.chili mild
 salt
 peber
 
250 g.pastaskaller
 
1 ds.røde kidneybønner
 
125 g.Cheddarost
 
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i.

Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Karrymarineret kyllingefilet med lækker grønsagsmix (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet
 
Marinade: 
4 spsk.olivenolie
2 spsk.citronsaft
2 fedhvidløg
6 tsk.karry
 peber
 
400 g.broccoli
1 rød peberfrugt
2 rødløg
 evt.fennikel
300 g.grønne bønner
200 g.babymajs
4 spsk.olivenolie
 
 salt
 peber
1 dl.fløde
 
Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, karry og peber piskes sammen.
Kyllingefileterne marineres og trækker ca. 1 time.

Kyllingefileterne steges ca. et par minutter på hver side i en tør gryde. Kødet tages af panden.

Broccolien deles i små buketter. peberfrugt, rødløg og evt. fennikel skæres i strimler.

Olivenolie varmes i gryden og broccoli steges let, før de øvrige grønsager tilsættes.

Til sidst krydres med salt og peber og kyllingestykkerne og fløden tilsættes. Det hele småsimre i ca. 10 minutter og er så klar til servering.

Kogte ris serveres til.

Svinekoteletter Boulangere (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.løg
1000 g.kartofler
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 evt.laurbærblade
 evt.nelliker hele
 
 
600 g.svinekoteletter
25 g.smør
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
400 g.ærter
 
Løg og kartofler skæres i skiver og ristes af på en sauterpande i en blanding af smør og olie, krydres med salt og peber og lægges i et ildfast fad. Evt. med et par laurbærblade.

Koteletterne brunes af på panden, lægges ovenpå løg og kartofler og krydres med salt og peber.

Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter til det hele er mørt.

Serveres med grønne ærter og skysovs.

Occo buko med kartoffelmos (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalve eller okse ossobuco
 margarine til stegning
 
 salt
 peber
2 tsk.paprika
 lidt merian
2 løg
3 gulerødder
2 fedhvidløg
5 dl.bouillon
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 laurbærblade
2 dl.rødvin
 
Sovs  
2 dl.piskefløde
 evt.jævning
 
Kartoffelmos 
1 kg.kartofler
2 dl.sødmælk
1 spsk.smør
 salt
 peber
 
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.

Kødet fiskes op med en hulsi og holdes varm. Sovsen tilsættes fløde jævnes evt. Kødet lægges igen i sovsen.

Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.

Pizzasnegle med skinke (søndag)

Antal personer: 15

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
25 g.gær
2 dl.vand
2 spsk.olie
0.5 tsk.salt
300 g.pizzamel
 
Fyld: 
1.5 dl.tomatpure
100 g.løg
1 tsk.stødt oregano
150 g.kogt skinke i strimler
2.5 dl.reven ost
 
 
Dejen:
Gæren smuldres i en stor skål Det lunkne vand (37 grader C.) tilsættes sammen med olie og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt ælt dejen godt godt sammen på bordet. Dejen hæver ca. 15 min.

Rul dejen ud til en firkant ca. 30x40 cm. på et meldrysset bord.

Bland tomatpuré med fintrevet løg og oregano og bred blandingen over dejen. Læg skinke på, drys revet ost over og rul dejen sammen til en tyk pølse, der skæres i 12-16 skiver.

Læg skiverne på en bageplader med bagepapir og lad dem hæve 20 minutter.

Bag sneglene øverst i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 min.

Tips:

Har du en rest kogt røget skinke kan denne skære tyndt ud.