Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver.
Steg auberginerne i olie og læg dem på fedtsugende papir. Steg kartoflerne i olie, læg dem i bunden af et smurt ildfast fad, læg auberginerne ovenpå. Svits de hakkede løg og hvidløgene først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber. Kødet lægges over auberginerne. Bechamelsauce: Smør eller margarine smeltes og melet røres i. mælk tilsættes under konstant omrøring til en passende tyk konsistens, smages til med salt, peber og muskat. Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over. Du kan vente med at drysse osten over til moussakaen mangler ca. 20 minutter. Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg de tørrede bønner i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskab - hver slags for sig. Kog dem i to gryder med frisk koldt vand, hvidløgsfed, halve løg, 1 laurblad i hver gryde og salt. Lad dem koge til de er møre - ca. 45 minutter - se pakkens anvisninger. Hæld bønner i en sigte. Skær hvert rødløg i 4-5 skiver, sæt evt. en tandstikker i hver skive for at holde ringene sammen. Varm sherryen og opløs sukkeret heri. Hæld marinaden over løgskiverne. Lad dem trække i 20 minutter - Vend evt. løgene efter 10 minutter. Tag løgene op steg dem på en varm teflonpande ved middel varme i alt ca. 6 minutter. Læg dem i et fad og hæld marinaden over igen. Rens de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter. Vend de tre slags bønner med olie og vineddike. Smag til med salt og peber og servér dem varme, lune eller kolde. Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys schnitzlerne med Cajun-krydderiet. Varm olien på panden ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side til de er netop gennemstegte. Tips: Cajunkrydderiet kan blandes hjemme. 2½ tsk paprika, edelsüss 2 tsk fint salt 2 tsk hvidløgspulver 1 tsk stødt sort peber 1 tsk cayenne-peber 1 tsk tørret oregano (hak det evt. helt fint) 1 tsk tørret timian (hak det evt. helt fint) |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle grønsager skæres i strimler eller tern og svitses på en pande i ca. 5 min.
Hvis grønsagerne begynder at bide i bunden, tilsættes lidt vand. Herefter steges kødet mørt. Det hele blandes sammen og smages til med soya og de andre krydderier. Spis evt. ris eller pasta til, 75 g pr. person. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Squash og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et ovnfast fad. Oksekødet blandes med salt, peber, havregryn og mælk. Det formes til 4 bøffer, der brunes på en tør pande og lægges i fadet. Champignon renses, skæres i kvarte og ristes på panden. Tomaterne hældes på, og det smages til med salt, peber og paprika. Saucen hældes over bøfferne. Læg låg på fadet eller dæk med alufolie, der sættes i ovnen ca. 20 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem og bank den lidt ud. Fars: Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Læg farsen midt på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle sider i smørret i en stegegryde. Krydr med salt og peber og hæld bouillon ved. Lad den stege ca. 25 min. i alt. Tag mørbraden op, sigt evt. bouillonen og hæld fløde blandet med hvedemel i. Bring det i kog og smag sovsen til. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor) Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.) Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække. Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt. Servering: Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de istandgjorte kantareller i mindre stykker.
Hak de pillede løg. Varm panden og steg løgene klare heri over middelstærk varme. Rør kød og svampe i og fortsæt stegningen over middelstærk varme i et par minutter. Skær tomaterne i små stykker og rør dem i sammen med bouillonen, timian, oregano, salt og peber. Kog under låg ved svag varme i 15 minutter. Bechamelsovs: Smelt smørret i en sovsegryde, rør melet i og spæd først med mælk og derpå med bouillon til en tilpas tyk sovs. Kog den igennem i ca. 3 minutter og smag den til med salt og revet muskatnød. Smør et stort aflangt ovnfast fad og dæk bunden med rå lasagneplader. Dæk med kødsovs og fordel nogle skefulde bechamelsovs over. Strø lidt af mozzarellaen over bechamelsovsen. Gentag disse lag, det sidste lag skal være bechamelsovs og herover strøs parmesanosten. Dæk med alufolie og sæt fadet på en rist i den underste halvdel af en 200 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter. Fjern folien og fortsæt bagningen, til overfladen er gylden, 15-20 minutter. |