Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist kødet på en tør slip-let-pande. pil løgene, hak dem fint og vend dem i kødet.
Tilsæt hakkede tomater og bouillonterning og kog det igennem.
Lad det simre 5 min. Tilsæt de to slags bønner, tomatpure og chili. Kog retten igennem og smag til med salt og peber. Server med en klat creme fraiche på toppen. Tips: Retten er god at tilberede dagen i forvejen- smagen bliver kraftigere |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del schnitzlerne på langs og bank stykkerne let flade med håndroden. Rul hvert stykke sammen om et par svesker og læg derefter en skive bacon om hver rulle. Sæt det hele godt sammen med tandstikkere. Steg rullerne ved ikke for høj varme i smør på en god pande. Krydr med salt, peber og tørret eller frisk rosmarin. Rullerne skal have ca. 15 minutter i alt. Skær æblerne midt over og fjern kernehuset ved hjælp af en melonudkugler eller en lille kniv. Steg dem gyldne i det resterende fedtstof, de skal ikke have særlig lang tid. Krydr evt. med salt og peber. Fyldes med Tyttebærsyltetøj eller ribsgele. Kog panden af med fløde og giv evt. lidt kulør. Rullerne serveres med æbler, kartofler, sauce og tyttebærsyltetøj. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i. Form farsen til et aflangt brød som vikles i bacon. Lægges i et ovnfast fad. Brun det i ovnen på midterste rillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader C. alm. ovn, til farsen er gennemstegt. Sauce: Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flødekartofler: Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ildfast fad. Overhældes med fløden. Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Baconbøffer: Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter. Imens svitses det hakkede løg og ituskårne champignoner i lidt smør. Afsvales. Blandes med rasp, kød, mel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars. Kødet formes til 8 ovale bøffer. Omkring hver rulles en skive bacon. Bøfferne brunes godt af, 2-3 minutter på hver side. Bøfferne lægges på flødekartoflerne. Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre. Skivede tomater lægges ovenpå, herpå lægges en skive ost, og til slut evt. et drys paprika til pynt. Sættes igen oven til osten er smeltet. Tips: Tomater og ost kan undlades. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del kyllingen i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Lad olien blive varm og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tag dem op. Svits det skivede løg og knuste hvidløgsfed i olien. Kom de skivede champignon i og lad dem svitse med. Tilsæt fintsnittet blegselleri og peberfrugter i tynde strimler og hæld tomaterne med væden ved. Lad det koge sammen 4-5 minutter. Kom kyllingerne i og tilsæt laurbærblad, hvidvin og hønsebouillon. Lad retten snurre under låg i 45 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune. Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer. Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt vandet til maccaronien op at koge og derefter lidt salt og maccaronien koges i den tid der er angivet på embalagen. Kødsovs: Løget hakkes og svitses i olien. Kødet bliver derefter brunet i gryden. Oregano bliver drysset ud over. De flåede tomater bliver tilsat og kødet bliver smagt til med salt og peber, småkoger 20-30 minutter til væden næsten er kogt væk. Kødsauce og markaronni blandes sammen og stilles til afkøling. Pizzadej: Rør gæren ud i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt salt, olie og mel. Slå dejen god sammen. Dæk skålen med et låg, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30-40 min. Dejen fordeles og bliver rullet ud i 4-6 cirkler. Kødet og maccaronien fordeles ud på cirklerne og det skal kun ligge på det halve af cirklen. Osten bliver drysset ud over og pizzaen lukkes. De bliver sat ind i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 min. Og så er de klar til servering. Tips: Når pizzaen lukkes så kan man pensle kanterne med 1 æg, så kan den lettere lukkes. |