Hakkebøf med bløde løg og kogte kartofler (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
0.5 tsk.salt
 peber
 
600 g.løg
40 g.smør
 
4 dl.oksebouillon
1 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
1000 g.kartofler
 persille
 
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og peber.

Kog kartoflerne.

Skær løgene i halve og herefter i skiver.

Brun smørret på en pande og svits løgene let et par minutter ved høj varme. Skub løgene lidt sammen og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøffer og løg af panden og hold dem varme.

Drys mel på panden og kog panden af med bouillon, tilsæt lidt kulør. Smag saucen til med salt og peber.

Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg og sauce.

Svensk pølseret (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kogte kartofler
500 g.pølser
150 g.løg
10 g.smør
3 tsk.paprika edelsuss
70 g.Tomatpure, koncentreret
2 dl.mælk
0.5 dl.piskefløde
0.5 tsk.groft salt
 lidtfriskkværnet peber
 
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget.

Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.

Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret.

Pynt gerne med frisk klippet purløg.

Marokkansk kyllingestuvning med abrikoser (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 g.smør
400 g.løg
4 fedhvidløg
0.5 g.safran tråde
1 spsk.gurkemeje
1.5 spsk.spidskommen, stødt
1.5 spsk.koriander, stødt
1.5 spsk.paprika
1 spsk.peber
0.25 spsk.cayennepeber
 
1500 g.kyllingeoverlår
1 citron, saften heraf
2.5 dl.kyllingebouillon
125 g.tørrede abrikoser
400 g.kikærter (dåse) - drænet
 salt
 
 Tilbehør:
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
 Pynt:
 persille
 
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, spidskommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre.

Tilføj kyllingelårene, citronsaft, fond/vand, abrikoser og kikærter og sørg for at retten simrer. Kog videre i ca. 30 -40 minutter til kyllingen er mør og der ikke er nogen spor af rødt omkring benene. Tilsæt salt og peber efter smag.

Server på varme tallerkner og hæld væden over. Strø urter henover. Server med couscous eller ris og varmt fladbrød.

Urter:
Tilsæt en sidste finish af farver og smag til denne søde og krydrede ret. Du kan anvende en håndfuld bredbladet persille, persille eller mynteblade og 2 spiseskefulde hakkede mandler eller mandel splitter.

Bøf stroganoff 02 (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.bacontern
600 g.okseklump i strimler
 
300 g.løg
25 g.smør
250 g.champignon
 
1 spsk.paprika
2 laurbærblade
70 g.Tomatpure, koncentreret
5 dl.oksebouillon
 
2.5 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 
Start med at riste bacontern, tages op.

Oksestrimlerne brunes i stegefedtet af nogle gange, tages op.

Svits løg (halverede og skivede) i 25 g. smør nogle minutter, til sæt så champignon i skiver og svits videre nogle minutter.

Halvdelen af den ristede bacon, oksestrimler, paprika, laurbærblade, tomatpuré og oksebouillon tilsættes og bringes i kog og småsimrer mindst 40 minutter til kødet er mørt.

Rør piskefløde med hvedemel og rør i retten, lad den koge et par minutter.

Server med kartoffelmos, som er drysset med resten af baconen.

Server evt. en grøn salat til.

Skinkeruller med rosmarin (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.skinkeschnitzel
 Salt
 peber
1 tsk.paprika
100 g.flødeost naturel
4 skiverseranoskinke
2 tsk.sennep
2 spsk.persille
1 spsk.rosmarin
 
3 dl.svinebouillon
 
 Sauce:
20 g.smør
1 spsk.hvedemel
2 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
Ovnbagte kartofler:  
1000 g.kartofler
0.5 dl.olivenolie
 græsk grillkrydderi
 salt
 peber
 
Schnitzlerne drysses med salt, peber og paprika og smøres med flødeost. Skinkeskiven lægges på og der stryges med sennep og drysses med persille og rosmarin. Kødet rulles sammen og enderne bindes med kødsnor.

Brun rullerne i smør i en gryde og spæd med 3 dl bouillon. Lad rullerne koge ved svag varme ca. 30 minutter.

Skyen sigtes og smørbolle røres i, spæd op med fløde og tilsæt evt. kulør. Smag til med salt og peber.

Ved servering fjernes kødsnoren.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både som overhældes med olivenolie, græsk grillkrydderi, salt og peber. Det hele rystes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovn ved 225 grader C Alm. ovn i ca 45 minutter.

Serveres salat og ovnkartofler til rullerne.

Marineret kalkunbryst (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalkunbryst
 
Marinade:  
2 dl.rødvin
0.5 dl.vindruekerneolie
1 spsk.sojasauce
1 spsk.citronsaft
3 tsk.sukker
2 fedhvidløg
 
Stegning:  
2 spsk.vindruekerneolie
2 dl.vand
 
Sauce: 
 maizena majsstivelse
1.5 dl.piskefløde
 
Spiresalat:  
100 g.icebergsalat
100 g.bønnespirer
100 g.solsikkespirer
100 g.vindruer
50 g.mandler
 
Dressing:  
1.5 spsk.olivenolie
0.5 spsk.citronsaft
0.5 spsk.rødvinseddike
 
Hasselback Kartofler: 
1000 g.kartofler
 olivenolie
 paprika
 salt
 
Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskabet 2-3 timer.

Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kalkunbrystet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider. Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg.

Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.

Spiresalat med druer:
Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt.

Hasselback Kartofler:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Krydr med salt, peber og paprika.

Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 1 time til kartoflerne er lysebrune.

Spaghetti bolognese - Pasta kødsovs (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.oksekød hakket
200 g.løg
2 fedhvidløg
1 tsk.oregano
 salt
 peber
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
 
400 g.spaghetti
 
Hak løg og hvidløg, Kom olie i en gryde, Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune.

Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber. Lad koge 1-2 min.

Tilsæt så tomatkoncentrat. Smag til. Tilsæt evt. mere.

Lad koge i 30 min.

Serveres med Spaghetti eller pasta

Tips:

Man kan evt. tilsætte cocktailpølser, finthakkede gulerødder eller finthakkede bladselleri