Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland tomater og bouillon og bring det i kog. Skræl kartoflerne og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Pil og hak løget. Rens bladselleriet og snit det fint. Kom kartofler, løg og selleri i gryden. Krydr med merian, salt og peber og lad det koge 15 min. Skær kyllingefiléterne i tern. Kom kylling og ærter i gryden og lad det koge 10 min. (til kyllingen er mør). |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Frikadeller: Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges. Stuvet spinat: Optø den frosne spinat eller brug den friske (1000 g.), skyllede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet. Læg spinaten i en gryde og damp væden væk. Rust mælk og hvedemel til en jævning. Hæld jævningen over spinaten og lad stuvningen koge nogle minutter. Smag til med salt, peber og revet muskatnød. Server med kogte kartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg løg i en lillebitte klat olie på varm pande. Hæld en sjat vand ved (det gør løgene bløde), og steg så oksekødet sammen med løgene. Krydr med salt, peber og hvidløg.
Hæld stegepandens indhold i et ovnfast fad. Rens og snit porrerne i ringe, og bred dem ud over kødbunden. Kom nogle klatter kvark over dette. Krydr med salt og peber. Skræl kartoflerne og skiv dem i tynde skiver. Læg skiverne lagvis ovenpå kvarken, og slut af med at hælde en dåse chilitomater ud over kartoffellaget. Krydr igen med salt og peber. Sættes midt i ovnen og bages 1½ time ved 200 grader C. alm. ovn. Kan serveres som det er eller med salat eller flûte til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fileten brunes af i lidt olie og drysses med timian, citronskal og revet ingefær og krydres med salt og peber. Kartoflerne vaskes, skæres i både og rulles i hakket Kalkunbacon og hvidløg, dysses med salt og lægges i ildfast fad sammen med fileten og små cherrytomater. Retten bages ved 200 grader C. alm. ovn i 60 minutter. Mærk om kartoflerne er møre, er de ikke det så tages kalkunbrystet op og får lov at trække en 15 minutter mens kartoflerne gives skstra tid i ovnen. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Koteletterne brunes i smør på panden, krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Champignoner, løg og peberfrugt rensen, skæres i skiver og svitses i smør på panden. De flåede tomater med væde, rødvin og fløde tilsættes. Sovsen småsnurrer et par minutter, smages til og hældes over koteletterne. Fadet dækkes med låg eller folie og sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter. De spanske koteletter serveres med løse ris eller flutes. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kødstykket med salt og peber, og brun det på alle sider i en tykbundet gryde. Tag stegen op. Svits de fintsnittede grøntsager undtaen champignon og tag dem op. Læg kødet tilbage i gryden og hæld væden over. Lad stegen snurre undet låg ca. 2-3 time. Kom grøntsagerne og champignon i de sidste 15 min. af kogetiden. Tag kød og grønsager op, og lad det hvile. Hæld fløden ved, kog op og jævn til sovs. Smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og anret på et fad med grøntsagerne. Server med kartoffelmos og sovsen til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pasta koges som anvist på posen. Rens porrerne, skær dem i skiver og giv dem et let opkog evt. sammen med pastaen. Skær pølserne i små stykker. Pasta, porre og pølser blandes med majs, piskefløde og mælk og krydres med salt og peber og fordeles i et ovnfast fad. Kom den reven ost på til sidst. Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter eller til osten er pæn lysebrun. Serveres med flutes. |