Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sennepskornene udblødes ½ time i koldt vand. Broccolien deles i små buketter, stokken kan skæres i terninger. Squashen skæres i halve skiver. Broccolistokken svitses i smørret. Kødet svitses med. Broccolitoppe, squash, bouillon, flødeost, vineddike og sennepskorn tilsættes. Snurrer sammen i 3-4 min. Majsstivelse udrøres i vandet og røres i. Koges igennem og smages til med salt og peber. Servér med friskkogt pasta. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist kødet på en tør slip-let-pande. pil løgene, hak dem fint og vend dem i kødet.
Tilsæt hakkede tomater og bouillonterning og kog det igennem.
Lad det simre 5 min. Tilsæt de to slags bønner, tomatpure og chili. Kog retten igennem og smag til med salt og peber. Server med en klat creme fraiche på toppen. Tips: Retten er god at tilberede dagen i forvejen- smagen bliver kraftigere |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krydr koteletterne med salt og brun dem hurtigt på en varm pande. Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod og svits dem i fedtstoffet. Del kålen i 4 -6 stykker og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand. Skræl kartoflerne, skær dem i ca 1 cm tykke skiver og lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter. Lad kål og kartofler dryppe af. Læg kål i bunden af et smurt, ovnfast fad. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon ved. Dæk med låg eller folie. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn 30-45 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side og tag dem op. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt sukker, salt, peber og vand. Læg kødet tilbage i panden. Kog det ved svag varme og under låg, ca. 12 min. på hver side (ca. 24 min. i alt). Tilsæt æbletern og MælkeSauce. Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til. Serveres med ris og mangochutney |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær oksekødet i tynde skiver og bank kødskiverne godt og krydr dem med salt, peber og letknuste enebær. Brun dem godt i smørret, lidt ad gangen, tag op og hold varmt. Svits det hakkede løg i fedtstoffet og kom kødet i gryden igen sammen med laurbærbladene. Hæld vandet over og bring det i kog. Læg låg over og lad det småstege i 1 time. Tag kødet op på et varmt serveringsfad. Jævn saucen si evt. saucen og smag den til, giv den evt. lidt kulør. Server retten med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 8![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen i terninger.
Gnid rosmarin og allehånde på og stik nelliker i.
Læg skinken i en stegepose eller pak ind i et stort stykke folie.
Steg i bradepande ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer. Tages nu ud af posen og gem skyen til grønkålen. Fjern sværen og gnid skinken med sennepsblandingen og brun den i ovnen ved stærk varme - pas på den ikke bliver sort. Grønlangkål: Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens). Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem. Server retten med brunede kartofler samt en god stærk sennep. |
Antal personer: 10![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ærter og gulerødder koges ca. 5 minutter i vandet med lidt salt. Smørbolle: Smør og mel røres sammen. Smørbollen røres ud i vandet med ærter og gulerødder. Skinketern tilsættes, smag til med salt og peber. Tarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i. Pyntes med plukket persille og serveres straks. |