Kalkun med peberfrugtsalat (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunstrimler
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
300 g.løg
4 spsk.olivenolie
2 limefrugt, saften heraf
2 tsk.citronpeber
 salt
 
800 g.nye kartofler
 
Kartoflerne koges og pilles.

Peberfrugter og løg skæres i strimler og svitses af på hed pande og krydres med limesaft, salt og citronpeber. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune.

Steg nu kødet gylden og krydr det med salt.

Det hele blandes og lunes igennem.

Grønne krebinetter med stuvet blomkål (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Krebinetter 
500 g.hakket svinekød
1 bdt.dild
1 bdt.persille
1 bdt.purløg
 salt
 peber
 
Panering: 
1 æg
 rasp
 
Stegning: 
25 g.smør
 
Stuvet blomkål: 
800 g.blomkål
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
2.5 dl.kogevand fra blomkålen
2.5 dl.piskefløde
 evt.Muskatnød, stødt
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
1000 g.nye kartofler
 
Krebinetter:
Hak krydderurterne fint og bland dem i farsen sammen med salt og peber, gem lidt krydderurter til pynt.

Form farsen til 4 krebinetter som først vendes i sammenpisket æg og dernæst i rasp.

Steges gyldne i smør, 4-5 min. på hver side.

Del blomkålen i buketter og kog dem knap møre i saltet vand.

Smelt smørret rør melet i og spæd med vand og fløde og smag til med salt og peber. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne.

Server krebinetter og blomkål med nye kartofler og et drys krydderurter.

Pandekager med fyld (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Stegte kyllingelår med pasta og pesto (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.kyllingeoverlår
1 citron, saften heraf
2 tsk.stærk paprika
 olivenolie til stegning
 salt
 peber
 
400 g.pastaskruer
1 bdt.forårsløg
2 fintsnittet gul eller orange peberfrugt
 oliven efter ønske
6 spsk.god pesto
 salt
 peber
 
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingelårene gyldne på alle sider. Pres citron henover og drys med paprika, salt og peber.

Steg kyllingelårene færdige i en varm ovn, 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter.

Kog pastaen efter anvisning i en rummelig gryde med kogende let saltet vand. Når pastaen er al dente, hældes vandet fra.

Mens pastaen er lun vendes den med forårsløg, peberfrugt, oliven, pesto, salt og peber.

Server pastaen lun eller kold til de sprøde kyllingelår.

Mørbradbøffer med bløde løg (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.løg
50 g.Smør
 Salt
 Peber
 
600 g.svinemørbrad afpudset
25 g.Smør
 Salt
 Peber
 
1000 g.kartofler
 
400 g.agurkesalat
 
Pynt: 
 persille
 
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber.

Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune.

Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre.

Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til.

Kogt oksebryst med smørdampet spidskål (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksebryst med ben
200 g.gulerødder
200 g.skalotteløg
 
Tilbehør: 
2 Spidskål
1000 g.nye kartofler
 smør
 
Sauce: 
75 g.smør
1 spsk.hvedemel
 kogevand
 salt
 peber
 
Sæt oksebrystet over i koldt vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 80-90 minutter til kødet er meget mørt. Har du nogle grøntsagsrester kan disse tilføjes og koges med.

Spidskålen deles hver i 6 stykker som blancheres i spildkogende vand. Lages op og lægges i en sautepande med det vand der hænger ved samt smør. Dampes nu møre ca. 10 minutter.

Opbagt smørsauce:
Smørret smeltes og melet røres i, kogevand tilsættes under konstant omrøring til en passende konsistens. Smag til med salt og peber

Kylling gyros - Kyllingegyros (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dildsauce: 
2.5 dl.yoghurt naturel
2 spsk.dild frisk
2 fedhvidløg
1 tsk.citronsaft
 salt
 peber
 
600 g.kyllingefilet
200 g.løg,
3 spsk.olivenolie
1 tsk.tørret oregano
1 tsk.friskhakket dild
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
8 pitabrød
 iceberg
 
Dildsauce:
Bland i en lille skål, yoghurt, 2 spiseskefulde dild, fintsnittet hvidløg og 1 teskefuld citronsaft. Tilsmag med salt og peber. Sæt det til side.


Varm en olien i en pande. Tilsæt kylling skåret i 1 cm strimler, tyndt snittet løg, oregano, dild, salt og peber. Sautér til kødet er mørt ca. 10 minutter. Tilsæt 1 spiseskefuld citronsaft og smag til med salt og peber.

Put snittet iceberg og kyllingemixturen i varme pitabrød. Put dild sauce over kyllingen og servér Tilsæt ekstra sauce, efter behov.