Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles, skæres i stave ca. 1 cm tykke og ristes i olie på en pande ca. 10 minutter. Løgene og jalapeño chili hakkes fint, og æltes i kødet sammen med chilipulver og bouillon (terningen smuldres med fingrene). Kødet formes til bøffer. De ristede kartoffelstave kommes i et ovnfast fad, bøfferne lægges ovenpå, Tomater hældes over. Bages i ovnen ca. 30 min. ved 225-250 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingefileterne skæres i mindre stykker, løgene skrælles og hakkes groft. Semøret smeltes i en gryde og løgene svitses deri. Kort efter tilsættes karryen, som man ikke skal spare på, og løgene steger videre. Kyllingestykkerne tilsættes og svitses til de har skiftet farve. 1-2 dl vand tilsættes og blandingen koger videre et par minutter. Tomaterne skæres i små stykker, rød peberfrugt skæres i strimler og tilsættes sammen med salt. Retten koger herefter ca. 15 minutter til tomaterne er kogt ud. Endelig tilsættes kokosmælk og saucen jævnes med maizena og efter opvarmning til kogepunktet er retten klar til servering. Tips: Tilbehør: Kogte, løse ris, salat. Bananer i skiver, dryppet med citron- eller appelsinsaft og vendt i kokos er godt tilbehør, hvis retten er blevet stærk. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Løgene skæres ligeledes i meget tynde skiver, og ananasringene deles i otte dele hver. I et stort ildfast fad lægges lagvis Halvdelen af kartoflerne, løg, ananas og rosiner. Olien varmes på en pande sammen med karryen. Mørbraden, som er afpudset og skåret i 2 cm tykke skiver (tryk dem let flade) brunes på begge sider. Mørbradstykkerne Lægges ikartoffelfadet, og afslut så med de sidste kartofler. Ananassaft (fra dåsen), soja sauce, bouillon og fløde hældes på panden, hvorpå mørbradstykkerne blev brunet. Det hele gives et opkog, smages til med salt og hældes over kartoffelfadet. Fadet sættes i ovnen i 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. tildækket med stanniol. Staniolen tages af og fadet gives endnu 20 minutter. Serveres med mangochutney. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at riste bacontern, tages op. Oksestrimlerne brunes i stegefedtet af nogle gange, tages op. Svits løg (halverede og skivede) i 25 g. smør nogle minutter, til sæt så champignon i skiver og svits videre nogle minutter. Halvdelen af den ristede bacon, oksestrimler, paprika, laurbærblade, tomatpuré og oksebouillon tilsættes og bringes i kog og småsimrer mindst 40 minutter til kødet er mørt. Rør piskefløde med hvedemel og rør i retten, lad den koge et par minutter. Server med kartoffelmos, som er drysset med resten af baconen. Server evt. en grøn salat til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ingredienserne til marinaden blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden. Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet. Peberfrugterne skæres i ringe og lægges over kartoflerne. Baconen skæres i strimler. Bacon, kapers, salt, peber og paprika drysses over kartoflerne. Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Vin og bouillon hældes derefter forsigtigt i, og det hele dækkes med stanniol, og varmen skrues ned til 175 grader C. alm. ovn. Retten steger videre i ca 1 time (ca 80 grader Centrumstemperatur). Kødet tages op hviler 10-15 minutter under stanniol, før det skæres i skiver. Imens sigtes væden fra og bruges til en sauce. Sauce: Smørret smeltes og hvedemelet røres i, den sigtet sky fra bradepanden tilsættes lidt af gangen, saucen koges så ind til en passende konsistens. Tilsæt dijonsennep og hakkede krydderurter og smages til med salt og peber. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune. Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer. Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand.
Simre i ca. 15 minutter. I mens laves den hvide sauce. Smelt smørret, kom melet i og spæd mælken i lidt af gangen. Så det bliver en hvid sauce I et ildfast smurt fad, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med hvid sauce. Drys evt. med revet ost. Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |