Kyllingefilet med pasta (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingfileter
 
Marinade: 
3 spsk.olivenolie
2 spsk.oregano
2 spsk.soja
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
300 g.pasta penne
1 dl.sødmælk
4 spsk.sorte oliven uden sten
2-3 spsk.soltørrede tomater
 peber
 
Skyl kyllingefileterne grundigt og lad dem dryppe godt af. Bland imens marinaden. Lad dernæst kyllingfileterne trække i marinaden i mindst 2 timer.

Kom kyllingefileterne og marinaden i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnene i 15-20 min ved 225 grader C. alm. ovn.

Kog imens pastaen, som der står på pakken, og lad den dryppe godt af. Bland pastaen i gryden med mælken, hakkede oliven (kan evt. udelades), hakkede soltørrede tomater samt væden fra kyllingekødet. Varm op og smag til med salt og peber.

Koteletter i fad med kartofler (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.fadkoteletter
 hvedemel
 Salt
 peber
 karry
 
2 porer
2 løg
250 g.champignoner
1000 g.kartofler
 
2.5 dl.madlavningsfløde
100 g.reven ost
 
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Kom mel, salt, peber og godt med karry i en dyb tallerken og vend kødet heri. Svits koteletterne på en varm pande til det er gylden på begge sider. Kom herefter kødet i et let smurt ildfast fad.

Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Rens porrerne grundigt (Ca. 2 cm. fra bunden sættes kniven i midten af porren og skæres resten af vej op, så kan de skylles godt indeni) Skær dem så i ca. 1 cm. Svits løg og porrer og kom det ovenpå kødet.

Rens champignonerne godt og skær dem i tynde skiver (brug æggedeler) Svits champignonerne og kom dem oven på kødet.

Snit kartoflerne i en foodprocessor eller på et rivejern. Svits kartoflerne og kom det på så det dækker hele fadet. Kom evt. lidt ekstra salt over retten.

Hæld lidt mælk eller madlavningsfløde ved og kom reven ost ovenpå.

Skal have ca. 1 time i ovnen.

Tips:

Kan man godt lide maden smager af noget, skal man ikke spare på hverken salt, peber eller karry. Kan serveres med flutes eller råkost af en art.

Kalkunlår i gryde (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kalkunlår
250 g.perleløg
50 g.smør
2 spsk.olie
2 dl.rødvin
2 dl.fløde
 salt
 peber
250 g.champignoner
250 g.ærter
 
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min.

Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber.

Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør.

Pandekager med fyld (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Risengrød 02 (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.grødris
2 dl.vand
20 dl.mælk
1 tsk.salt
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min.

Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring.

Grøden koger ca. 1 time, hvorefter den smages til med salt.

Tips:

Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på.

Glaseret skinke med grønlangkål (lørdag)

Antal personer: 8

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.letrøget skinke
10 helenelliker
1 tsk.allehånde
1 tsk.rosmarin
 
glasering:  
4 spsk.dijonsennep
3 spsk.farin
 
Grønlangkål:  
1500 g.hakket grønkål (gerne frost)
50 g.smør
5 dl.piskefløde
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 
Rids sværen i terninger. Gnid rosmarin og allehånde på og stik nelliker i. Læg skinken i en stegepose eller pak ind i et stort stykke folie. Steg i bradepande ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer.

Tages nu ud af posen og gem skyen til grønkålen. Fjern sværen og gnid skinken med sennepsblandingen og brun den i ovnen ved stærk varme - pas på den ikke bliver sort.

Grønlangkål:
Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret og hele piskefløden. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens).
Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker) og kog det hele godt igennem.

Server retten med brunede kartofler samt en god stærk sennep.

Tarteletter med skinke (søndag)

Antal personer: 10

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.ærter og gulerødder, frost
6 dl.vand
 salt
 
Smørbolle: 
25 g.hvedemel
65 g.smør
 
200 g.skinketern, kogt
 salt
 peber
 
10 tarteletter
 
Pynt: 
 persille
 
Ærter og gulerødder koges ca. 5 minutter i vandet med lidt salt.

Smørbolle:
Smør og mel røres sammen. Smørbollen røres ud i vandet med ærter og gulerødder.

Skinketern tilsættes, smag til med salt og peber.

Tarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i.

Pyntes med plukket persille og serveres straks.