Fyldt kalkunrulle (mandag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalkunbryst
400 g.helbladet spinat
100 g.revet mozzarellaost
100 g.skinke pålægsskinke i skiver
300 g.bacon i skiver
 salt
 peber
 
Stegning: 
50 g.smør
 
3 dl.vand
 
400 g.champignon renset vægt
 
Sauce: 
2.5 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 
1500 g.kartofler
1 dl.olie
 salt
 paprika
 
Skær forsigtigt og med en skarp kniv kalkunbrystet så du får 2 lige store flade stykker. Bank dem let flade.

Optø spinaten og krydr med salt og peber. Fordel først spinaten dernæst osten og skinken ovenpå.

Rul nu kalkunbrystet sammen. Krydr med salt og peber og sno baconen omkring. Bind til sidst bomuldssnoren rundt om så det holder fast på kalkunrullen.

Steg rullerne i smør i en stor gryde til rullen er pænt lysebrun på alle sider.

Tilsæt så de hele champignon og vand og lad rullerne snurre i ca. 45 minutter. Tag kalkunruller op og pak dem ind i folie. Tag også champignonerne op.

Sauce:
Lad skyen stå lidt og drys så hvedemelet over, lad det opsuge fedtet og tilsæt så piskefløde og kulør. Smag til med salt og peber.

Skær kalkunrullen i passende stykker og server den sammen med kartoffelbåde (kartofler skåret i kvarte og som er penslet med olie, salt, peber og paprika, ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.)

Tips:

Kalkunrullen er ideel som pålæg! Lad rullen blive helt kold og skær så i tynde skiver. Perfekt til sanwich.

Spinaten kan skiftes ud med persille eller frisk basilikum, og smuldret feta i stedet for revet mozzarella.

Amerikansk farsbrød (tirsdag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Hakket svine og kalvekød 8-12%
2 tsk.salt
0.25 tsk.peber
1 tsk.salvie
1.5 dl.rasp
70 g.tomatpure koncentreret
100 g.Knoldselleri
200 g.løg
0.5 dl.skummetmælk
1 fedhvidløg
 
125 g.kalkunbacon
 
Sauce: 
70 g.tomatpure koncentreret
1 spsk.brun farin
2 dl.vand
2 spsk.eddike
2 tsk.sennep
 
1500 g.kartofler
Løg og selleri rives groft.

Kød, rasp, mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber blandes godt til en fars. Farsen formes til et brød som lægges i et ildfast fad. Dæk med baconskiver.

Brunes ca. 20 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Ingredienserne til saucen koges op og hældes over farsbrødet.

Bages yderligere ca. 40 minutter.

Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt sauce.

Hamburgergryde (onsdag)

Antal personer: 3

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.hamburgerryg, rå
300 g.hvidkål
2 gulerødder
3 kartofler
2 kvistetimian
3 dl.vand
 Salt
 peber
 Persille
 
Hvidkålen skæres i strimler, gulerødderne skæres i tynde stave og kartoflerne skæres i tynde skiver.

Skær hamburgerryg i smalle stave og bland dem med de øvrige ingredienser i en gryde.

Hæld vand ved og krydr med timian, salt og peber. Lad den koge under låg i 15-20 min.

Smag til og server med hakket persille på.

Gratineret hamburgerryg (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kartofler
2 løg
250 g.champignon
10 g.smør
 
500 g.hamburgerryg, rå
 
Sauce: 
15 g.smør
2.5 spsk.hvedemel
4 dl.mælk
 lidtMuskatnød, friskrevet
0.25 tsk.salt
 peber
 
100 g.reven parmesanost
 
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm. tykke skiver. Koges i letsaltet vand 10 min. og fordeles i et smurt ovnfast fad.

Hamburgerryggen skæres i terninger og drysses over.

Løgene hakkes og svitses i smørret. Champignon kvartes og svitses med. Fordeles over hamburgerryggen.

Sauce:
Smørret smeltes i en gryde, melet røres i. Mælken røres i lidt efter lidt under konstant omrøring. Gryden tages af varmen. Smages til med muskatnød, salt og peber. Saucen hældes over.

Parmesanost drysses over.

Gratineres i ovnen 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Jægerens kyllingegryde (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling
 Salt
 peber
3 spsk.olivenolie
 
200 g.løg
1 fedhvidløg
400 g.champignon
100 g.blegselleri
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 ds.flåede tomater
1 laurbærblad
1.5 dl.hvidvin
1.5 dl.hønsebouillon
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Del kyllingen i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Lad olien blive varm og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tag dem op.

Svits det skivede løg og knuste hvidløgsfed i olien. Kom de skivede champignon i og lad dem svitse med. Tilsæt fintsnittet blegselleri og peberfrugter i tynde strimler og hæld tomaterne med væden ved. Lad det koge sammen 4-5 minutter.

Kom kyllingerne i og tilsæt laurbærblad, hvidvin og hønsebouillon. Lad retten snurre under låg i 45 minutter.

Occo buko med kartoffelmos (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalve eller okse ossobuco
 margarine til stegning
 
 salt
 peber
2 tsk.paprika
 lidt merian
2 løg
3 gulerødder
2 fedhvidløg
5 dl.bouillon
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 laurbærblade
2 dl.rødvin
 
Sovs  
2 dl.piskefløde
 evt.jævning
 
Kartoffelmos 
1 kg.kartofler
2 dl.sødmælk
1 spsk.smør
 salt
 peber
 
Kødet klippes i kanten, så kanterne ikke trækker sig ved stegningen. Kødstykkerne krydres med salt og peber, brunes på en pande og lægges i en gryde. De snittede løg og gulerødder svitses på en pande og tilsættes kødet, sammen med de øvrige ingredienser. Lad retten småsimrer i 2½ til 3½ timer. Kødet skal kunne pilles fra benet med en gaffel.

Kødet fiskes op med en hulsi og holdes varm. Sovsen tilsættes fløde jævnes evt. Kødet lægges igen i sovsen.

Kartoflerne skrælles og koges. Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt. Herefter moses kartoflerne i kogende mælk og piskes sammen med margarine, salt og peber.

Pasta og pølser i fad (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.pølser
500 g.pastaskruer
300 g.porre
300 g.majs
2.5 dl.fløde
1 dl.mælk
 salt
 peber
 
150 g.revet ost
 
Pasta koges som anvist på posen.
Rens porrerne, skær dem i skiver og giv dem et let opkog evt. sammen med pastaen.

Skær pølserne i små stykker.

Pasta, porre og pølser blandes med majs, piskefløde og mælk og krydres med salt og peber og fordeles i et ovnfast fad.

Kom den reven ost på til sidst.

Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter eller til osten er pæn lysebrun.

Serveres med flutes.