Karens squashgryde (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.løg
40 g.margarine
400 g.oksekød hakket
1 grøn peberfrugt
250 g.champignon renset vægt
500 g.squash
 
1 ds.hakkede tomater
1 tsk.salt
 peber
1 tsk.basilikum
1 tsk.oregano
100 g.revet ost
 
Løgene hakkes, peberfrugt og squash skæres i tern og champignon skæres i skiver.

Svits de hakkede løg i margarine. Brun kødet heri. Lad først grøn peber svitse med, så champignon og til sidst squash. Tilsæt resten på nær ost. Og lad det simre 20 minutter.

Drys med ost fem minutter før servering.

Server med ris, kartofler eller brød til.

Krydrede karbonader (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Fars: 
600 g.svinekød hakket
4 spsk.havregryn
2 æg
0.5 dl.skummetmælk
1 tsk.salt
1 tsk.peber
1 tsk.herbes de Provence
 
125 g.bacon i skiver
8 skiveost
2 tomater
 
Sauce: 
3 dl.Kaffefløde 9%
4 spsk.sojasauce
1.5 dl.tomatketchup
1.5 dl.skummetmælk
 
Pynt: 
 persille
 kørvel
 
Alle ingredienserne blandes og røres godt Farsen formes til bøffer, bacon vikles om bæfferne der lægges i et ovnfast fad Bages i forvarmet ovn i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Sauce:
Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en gryde og koges op, smag evt. til med lidt salt, men pas på for sojaen er ret salt.

Tomatskive og ost lægges på bøfferne, saucen hældes ved Retten steger videre i 10 minutter.

Pynt med friskhakket persille eller kørvel, eller en blanding af disse.

Server med Broccolisalat og ristede kartofler.

Citronstegt kalkunschnitzel med champignonsalat (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.champignon renset vægt
 
Dressing: 
2 dl.olivenolie
1 spsk.hvidvinseddike
2 spsk.dijonsennep
 salt
 peber
 blandede krydderurter efter behag
 
600 g.kalkunschnitzler
 olivenolie
1 citron
 salt
 peber
 
Rens champignonerne og snit dem i skiver. Det gøres nemt ved hjælp af en æggedeler!

Skyl dine krydderurter og blend dem sammen med olie, eddike, sennep og salt og peber. Dressingen skal være ret tyk og helt grøn.
Vend den sammen med de skivede champignoner.

Steg schnitzlerne i lidt olivenolie på en god pande. De skal have ca. 5 minutter i alt. Midt under stegetiden presser du saften af en halv citron ud over kødet. Den anden halve skærer du i skiver og steger ved siden af kødet. Drys med salt og peber.

Retten serveres evt. med pasta, vendt med smør og friskkværnet peber.

Moussaka 03 (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket lammekød
500 g.kartofler
500 g.auberginer
300 g.løg
1 ds.hakket tomater dåse
70 g.Tomatpure, koncentreret
4 fedhvidløg
1 tsk.timian
1 tsk.oregano
 salt
 peber
 
 Bechamel sauce
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.sødmælk
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 
100 g.reven ost
 
Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver. Steg auberginerne i olie og læg dem på fedtsugende papir.

Steg kartoflerne i olie, læg dem i bunden af et smurt ildfast fad, læg auberginerne ovenpå.

Svits de hakkede løg og hvidløgene først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber. Kødet lægges over auberginerne.

Bechamelsauce:
Smør eller margarine smeltes og melet røres i. mælk tilsættes under konstant omrøring til en passende tyk konsistens, smages til med salt, peber og muskat.

Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over. Du kan vente med at drysse osten over til moussakaen mangler ca. 20 minutter.

Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter.

Foliemørbrad med grønsager (sommer) (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
1 spsk.timian frisk
 salt
 peber
 
500 g.spidskål
4 tomater
250 g.champignon
1 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.olie
 Salt
 peber
 
0.5 bdt.purløg
 
1000 g.kartofler
 
Rens mørbraden og brun den af, læg kødet på et stort stykke smurt alufolie. Drysses med salt, peber og timian. Alufolien pakkes om mørbraden og lukkes godt.

De yderste grove blade på spidskålen fjernes og kasseres, deles i kvarte og blancheres 2-3 minutter i spildkogende vand, tages op og drypper af og deles så i 2 og lægges i bunden af et smurt fad.

Tomaterne og champignon skæres i skiver og lægges over spidskålen. Dryppes med vineddike og olie og krydres med salt og peber.

Mørbradpakken lægges på pladen ved siden af grønsagerne og det hele steger ved 220 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Grønsagerne drysses med purløg, den dannede væde i alupakken hældes over og mørbraden skæres i skiver.

Coq au vin, hane i rødvin (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling hel
150 g.bacon i skiver
150 g.skalotteløg
25 g.smør
1 fedhvidløg
200 g.champignon
1 laurbærblad
 timian tørret
0.5 dl.cognac
4 dl.rødvin
 salt
 peber
1 dl.cremefraiche 38%
 kulør
 
Smørbolle: 
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
Pynt: 
 persille, frisk
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Kyllingen deles ud i mindre stykker. Baconet skæres i smalle strimler, der steger med de pillede skalotteløg. Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter.

Så tilsættes de små hele rensede champignon evt. i halve eller kvarte hvis de er store, laurbærblad og timian (har du frisk bruges det) og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 30 min. til kyllingen er mør.

Kylling, løg og champignon løftes op.

Sovsen jævnes med en smørbolle af smør og mel som er rørt sammen, tilsæt lidt af gangen til tilpas tykkelse. Smages tilsættes creme fraiche og evt. ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Kylling og grønsager lægges tilbage i sovsen og serveres med kogte ris og og et drys hakket frisk persille.

Pizzasnegle med skinke (søndag)

Antal personer: 15

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
25 g.gær
2 dl.vand
2 spsk.olie
0.5 tsk.salt
300 g.pizzamel
 
Fyld: 
1.5 dl.tomatpure
100 g.løg
1 tsk.stødt oregano
150 g.kogt skinke i strimler
2.5 dl.reven ost
 
 
Dejen:
Gæren smuldres i en stor skål Det lunkne vand (37 grader C.) tilsættes sammen med olie og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt ælt dejen godt godt sammen på bordet. Dejen hæver ca. 15 min.

Rul dejen ud til en firkant ca. 30x40 cm. på et meldrysset bord.

Bland tomatpuré med fintrevet løg og oregano og bred blandingen over dejen. Læg skinke på, drys revet ost over og rul dejen sammen til en tyk pølse, der skæres i 12-16 skiver.

Læg skiverne på en bageplader med bagepapir og lad dem hæve 20 minutter.

Bag sneglene øverst i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 min.

Tips:

Har du en rest kogt røget skinke kan denne skære tyndt ud.