Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del schnitzlerne på langs og bank stykkerne let flade med håndroden. Rul hvert stykke sammen om et par svesker og læg derefter en skive bacon om hver rulle. Sæt det hele godt sammen med tandstikkere. Steg rullerne ved ikke for høj varme i smør på en god pande. Krydr med salt, peber og tørret eller frisk rosmarin. Rullerne skal have ca. 15 minutter i alt. Skær æblerne midt over og fjern kernehuset ved hjælp af en melonudkugler eller en lille kniv. Steg dem gyldne i det resterende fedtstof, de skal ikke have særlig lang tid. Krydr evt. med salt og peber. Fyldes med Tyttebærsyltetøj eller ribsgele. Kog panden af med fløde og giv evt. lidt kulør. Rullerne serveres med æbler, kartofler, sauce og tyttebærsyltetøj. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålen i buketter og kog dem knap møre i saltet vand. Smelt smørret rør melet i og spæd med vand og fløde og smag til med salt og peber. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. Tips: Passer godt med krebinetter og kartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel, majsmel, salt, timian og æg røres sammen. Varm smørret op og rør halvdelen godt ind i dejen. Tilsæt vand og rør det dammen.
Lad dejen hvile en halv time. Pensl en varm Tefal-pande ca. 20 cm. i diameter med smeltet smør og hæld dej på. Bag dem gyldne på begge sider ved ikke for stærk varme. Snit spidskålen. Skær tomaterne i mindre stykker. Skær bacon i korte strimler og svits dem i en gryde. Tilsæt kødet og svits det, til det er gennemstegt. Tilsæt tomaterne, kålen, chilisaucen, salt og peber. Svits det i 5-10 min. Ved anretningen rulles pandekagerne om fyldet og serveres med salat. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kyllingebrysterne to gange på tværs og kom æblebåde i de to lommer. Pak hvert bryst ind i bacon. Krydr med salt, peber og timian samt knust hvidløg, læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ca. 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Smøret smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres godt sammen. Væden fra kyllingen og fløde tilsættes lidt efter lidt under omrøring, smag til med dijonsennep. Tilsæt hakket persille til sidst. Spidskålen halveres på langs og stokken skæres fra. kålen blancheres i spildkogende let saltet vand i 4-5 minutter. læg kålen i et dørslag og lad den dryppe af. Smelt evt. lidt smør i gryden og vend kålen heri. Kyllingebrysterne anrettes på letkogt savoykål eller spidskål og saucen hældes ved. Server med små nye kartofler eller pilekartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber. Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune. Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre. Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt oksebrystet over i koldt vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 80-90 minutter til kødet er meget mørt. Har du nogle grøntsagsrester kan disse tilføjes og koges med. Spidskålen deles hver i 6 stykker som blancheres i spildkogende vand. Lages op og lægges i en sautepande med det vand der hænger ved samt smør. Dampes nu møre ca. 10 minutter. Opbagt smørsauce: Smørret smeltes og melet røres i, kogevand tilsættes under konstant omrøring til en passende konsistens. Smag til med salt og peber |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter. Sauce: Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt. Saucen smøres jævnt ud over dejen. Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet. De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over. Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld. |