Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning. Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt. Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Kog grønsagerne i velsaltet vand, ca 10 minutter. Rør fedtstof og mel sammen. Rør smørbolle i grønsagerne og rør til den er opløst. Tilsæt hakket persille, gem lidt til pynt. Kog stuvningen 5 minutter. Smag til med salt. Drys persille over. Frikadeller: Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med fintrevet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges. Server stuvningen med nye kartofler og frikadeller. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, karry og peber piskes sammen. Kyllingefileterne marineres og trækker ca. 1 time. Kyllingefileterne steges ca. et par minutter på hver side i en tør gryde. Kødet tages af panden. Broccolien deles i små buketter. peberfrugt, rødløg og evt. fennikel skæres i strimler. Olivenolie varmes i gryden og broccoli steges let, før de øvrige grønsager tilsættes. Til sidst krydres med salt og peber og kyllingestykkerne og fløden tilsættes. Det hele småsimre i ca. 10 minutter og er så klar til servering. Kogte ris serveres til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Jytte |
|
Løg hakkes fint, og svitses på en tør pande. Når de bider lidt på bunden, tilsættes vand. Når vandet er kogt væk svitses oksefarsen med. De hakkede tomater, Baked beans, mælk, hvidløg og hakkede peberfrugter hældes ved kødet/løg. Der smages til med cayenne peber, chili, spidskomme, salt og peber. Lad det simre i ca. en ½ time. Tips: Chilli con carne er en mexicansk suppe, der spises med ske. Serveres med groft brød. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet bankes ud.
Ægget piskes med 2 tsk. vand.
Kødet vendes i ægget og derpå i rasp.
Kødet steges i smør 4 - 6 min. på hver side. Kødet lægges på et varmt fad og pyntes med 1 tsk. kapers, revet peberrod, 2 - 3 ansjoser og en skive citron på hvert stykke. Panden koges af med bouillon som bruges til skysovs. Brasede katrtofler: Skær kartoflerne i mindre stykker og rist dem på en tefalpande i den varme olie. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor) Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.) Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække. Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt. Servering: Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til. |
Antal personer: 12![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bøffer: Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side. Løg: Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt og peber. På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad. Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren. |