Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning. Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt. Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Fordel dem på 4 stykker godt smurte alufolie.
Læg løgringe på. Kom kødet skåret i 4 tykke skiver på og derefter tomatskiver. Rør smør og knust hvidløg sammen og fordel det over tomaterne. Drys med hakket persille. Fold folien om fyldet og sæt pakkerne i et fad. Sæt pakkerne i ovnen i 50 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at riste bacontern, tages op. Oksestrimlerne brunes i stegefedtet af nogle gange, tages op. Svits løg (halverede og skivede) i 25 g. smør nogle minutter, til sæt så champignon i skiver og svits videre nogle minutter. Halvdelen af den ristede bacon, oksestrimler, paprika, laurbærblade, tomatpuré og oksebouillon tilsættes og bringes i kog og småsimrer mindst 40 minutter til kødet er mørt. Rør piskefløde med hvedemel og rør i retten, lad den koge et par minutter. Server med kartoffelmos, som er drysset med resten af baconen. Server evt. en grøn salat til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem og bank den lidt ud. Fars: Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Læg farsen midt på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle sider i smørret i en stegegryde. Krydr med salt og peber og hæld bouillon ved. Lad den stege ca. 25 min. i alt. Tag mørbraden op, sigt evt. bouillonen og hæld fløde blandet med hvedemel i. Bring det i kog og smag sovsen til. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løgene fint og steg dem gyldne i olie. Del kyllingen i mindre stykker, og læg dem i en gryde med løg. Tilsæt chilipeber og peberfrugter skåret i tern, knust hvidløg og salt. Lad dem stege i 10-15 minutter. Tilsæt jordnøddesmør og tomatpure og hæld vand ved, så det næsten dækker. Lad retten småkoge til kyllingen er mør 45-60 minutter. Retten serveres med ris. Man kan også bruge Assida (majsgrød) eller Kisera (gærede pandekager af durra eller majs). Tips: I Sydsudan bruges frisk peber og hvidløg sjældent. Men det bruges i andre områder under påvirkning fra andre madtraditioner. Det giver retten en stærkere smag. |
Antal personer: 10![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld: Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskuddene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint. Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soja, sherry eller risvin, salt og cayennepeber. Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en meljævning eller sammepisket æg. Fold dejen sammen om fyldet (se videoklip) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket. Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Tips: Vi bruger opskriften på forårsrullepandekager her. Frysning: Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå. Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter. |