Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Olivenolie

Beskrivelse:

Olivenolie adskiller sig fra de fleste andre olier, idet den har et større indhold af bl.a. enkeltumættede fedtsyrer. Det betyder, at den ikke harskner så hurtigt som andre madolier og derfor heller ikke kræver opbevaring i køleskabet. Sætter man olivenolie i køleskabet, risikerer man, at den bliver grumset og tyktflydende. Olivenolie ændrer konsistens allerede ved ca. 2°C, hvorimod f.eks. rapsolie og solsikkeolie først bliver tyktflydende, når temperaturen kommer under frysepunktet. Den ændrede konsistens har dog ingen indflydelse på smagen og holdbarheden, og ved stuetemperatur bliver olien hurtigt flydende og klar igen. Olivenolie har ca. dobbelt så lang holdbarhed som andre olier - også uden for køleskabet! Det er dog vigtigt, at olien står køligt og mørkt, og at flasken altid er lukket tæt, da lys og ilt nedbryder fedtsyrerne.

                                                                                                             





Ordet er vist 472 gange
og udskrevet 0 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu