Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
mikrobølgeovn

Beskrivelse:

Hvordan virker en mikrobølgeovn
I en mikrobølgeovn udnytter du, at elektromagnetiske bølger med en frekvens på omkring 2400 MHz bliver absorberet, dvs. opsuget, af vand. Den energi, der er i bølgerne, bliver omsat til varme i vandet. Du kan derfor kun opvarme stoffer, der indeholder vand i en mikrobølgeovn.

En mikrobølgeovns frekvens er valgt til 2400 MHz, fordi det giver mikrobølgerne en "passende" indtrængningsdybde på 5-10 cm i de fødevarer, som de skal opvarme. Mikrobølger med en lavere frekvens kan trænge dybere ind, mens mikrobølger af en højere frekvens har en mindre indtrængningsdybde. Ovnen er afskærmet med jern, så der ikke kommer bølger af skadelig karakter uden for ovnen.

Du kan selv afprøve, hvad der kan eller ikke kan opvarmes i en mikrobølgeovn. Prøv fx med en kop vand, en kop madolie og en kop tørt sand. Med et termometer, der måler op til mindst 100 grader celsius (fx et stegetermometer), kan du efter 30 sekunders opvarmning tydeligt måle forskel. Men husk: Brug ALDRIG mikrobølgeovnen uden at der er vand i noget af det, du opvarmer - det vil ødelægge ovnen! Put heller aldrig metal i ovnen - det kan også ødelægge den.

                                                                                                             

Ordet er vist 848 gange
og udskrevet 6 gange
Fra:Kommentar
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til dette ord endnu