Debat forum



Muskatnød


Fra   :  Per (Webmaster)

Dato : 2007-06-22
Vist   :  3237 gange
Muskatnød er jo ikke en gentlig nød, det er kernen/stenen fra muskatblommen, men er der nogen som ved om nødealergiker reagerer på den??


Kommentar
Fra   :  Iben Büchert

Dato:
2008-10-06
Hej Per Det er noget sludder at muskatnødden er en kerne/sten. Det ER en nød. Muskatblommen er ikke en blomme, men en frøkappe (lidt ligesom en hasselnød, der er omsluttet af en frøkappe), der sidder uden om nøddeskallen. Inden i skallen ligger så muskatnødden og uden om det hele sidder en tyk skal som på en hestekastanje. Jeg har spurgt en fødevarekonsulent, der siger at det ikke er en nød i gængs forstand. derimod er den hallucinogen i større mængder og minder rigtig meget om betelnødden i udseende. Lidt sent svar, men.... Mvh. Iben


Kommentar
Fra   :  Bo Jørgensen

Dato:
2021-02-01
Der er sket noget mærkeligt og meget alarmerende her! Jeg kom for langtid siden med et indlæg, der nu på mystisk vis er fjernet, som korrekt informerede on at muskat ikke er en nød og derfor ikke forsager nøddeallergi! Det er nu forsvundet! I stedet står stadig en gang vrøvl der ville give dumpet i en botanikeksamen! Allergi mod muskat findes men er sjælden og har intet med nøde allergi at gøre! Se evt. https://www.anaphylaxis.org.uk/knowledgebase/nutmeg/ Nej muskat er ikke en nød det er kernen af en stenfrugt!!! Bo Jørgensen, Ph.d. i havebrug og ekspert i tropiske og subtropiske afgrøder.




Her kan du indlægge en kommentar til dette emne.

Dit navn Navn

Din kommentar





Tilbage til kategori "Nødder - Fødevareallergi"Debat forum hovedmenu