Jordbærtærte Opskrift fra Alletiders Kogebogs ugemadplan EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Jordbærtærte

Antal:
Pers.

Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her



Jordbærtærte 4 Jordbærtærte 1 Jordbærtærte 2 Jordbærtærte 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Fyld: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Ren rå marcipan
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Creme: Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena * Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
    1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram


Forklaring:

Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform læg fyldet på og bag den ved 200 grader C ca. 20 minutter.

Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.

Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.

Pynt med jordbær.

Tips:

Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.



Energi:
KJ total 21466 (5110 kcal)
KJ pr. Pers. 2683 (638 kcal)
Vægt ialt 1815 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1182 KJ (281 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 26.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.4 (77 stemmer)

Opskriften er vist 61765 gange,
og udskrevet 5775 gange.

Per  -  2007-04-09 12:51:21
Nogen vil mene at her midt i april er det uden for sæson med en jordbærtærte, men de udenlandske jordbær er slet ikke så dårlige, i hvert fald ikke dem alle.

Annette  -  2007-07-12 10:48:57
det er en lækker tærte, jordbær er lige mig, men man kan jo bruge mange andre bær/frugter i stedet for - lade sig inspirere af årstiden.

Elin  -  2010-06-19 19:52:17
Og hvis man lige laver en kransekagekrans er den fuldstændig som den fra bageren - rigtig lækker!

  -  2011-07-03 17:00:59
De spanske jordbær er perfekte.

cat  -  2011-08-06 15:37:55
skal piskefløden piskes?

cat  -  2011-08-06 16:59:33
skal piskefløden piskes?

Anja  -  2011-11-08 11:19:51
Hvordan kan man lave 0,5 æg?

  -  2012-02-12 17:26:10
0.5 æg?

kia  -  2012-03-24 19:34:14
det er en god tærte

  -  2012-04-05 16:27:50
Jeg har brugt pasturiserede æg, det kan man nemt tage 0,5 æg :-)

  -  2012-04-13 09:43:27
Bruger i æggeblommen eller hviden ?

  -  2012-05-13 17:30:24
CAT@ Der står vend FLØDESKUM i cremen så ja jeg vil tro fløden skal piskes ;)

Dorte  -  2012-07-06 18:33:52
Uhm lækker jordbærtærte, dejlig kollega serverede den efter en lang dag inden ferien ;o)tak Lene

  -  2012-08-20 20:26:17
Jeg plejer at dele et æg ved at slå det ud i en kop og piske det sammen til den er pæn gul over det hele. Også kan man forsigtig hælde halvdelen i :-)