Nakkesteg stegt som vildt Opskrift fra Alletiders Kogebogs ugemadplan EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Nakkesteg stegt som vildt

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Nakkesteg stegt som vildt 4 Nakkesteg stegt som vildt 1 Nakkesteg stegt som vildt 2 Nakkesteg stegt som vildt 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Nakkekam uden svær 3 mm fedt
   
  Marinade:
7 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 laurbærblade
6 Enebær, hele *
2 kviste Timian, frisk *
4 stilke Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
  Til stegningen: Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Læg kødet i en stor skål / gryde sammen med løg i både, gullerødder i tern, lauerbærblad, knuste enebær, timiankviste og persille. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over. Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden.


Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden. Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde. Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider.

Krydr med salt og peber og hæld marinade, urter samt 1 dl af fløden ved. Læg låg på og lad kødet stege mørt i 2½-3 time.

Tag kødet op og tilsæt resten af fløden. Jævn sovsen let og smag den til med ribsgelé.

Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorff-salat.



Energi:
KJ total 30455 (7251 kcal)
KJ pr. Pers. 5075 (1208 kcal)
Vægt ialt 4475 gram
Vægt pr. Pers. 745 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 680 KJ (162 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 7.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (14 stemmer)

Opskriften er vist 34264 gange,
og udskrevet 10316 gange.

Ulla  -  2008-10-30 10:10:11
Det lyder rigtig lækkert. Den vil jeg prøve, næste gang jeg skal lave nakkesteg. En idé kunne være, at lægge stegen i en plastikpose med marinaden i køleskabet.

  -  2008-10-30 14:32:05
Ja, det er det nemmeste at marinere kød i pose,også når det skal vendes. Også jeg skla prøve denne ret. Lyder enormt lækkert og så selvfølgelig Waldorffsalat til :-)

Hans  -  2008-10-30 16:31:54
Mine tænder løber i vand bare jeg læser dette, MUMS.

mjlarsen  -  2008-10-30 17:49:55
Hvorfor står opskrift på Waldorffsdalat ikke sammen med denne opskrift, det kunne jo være at ikke alle kendte den.

  -  2008-11-08 15:55:58
GUF det er bare lækkert.

[email protected]  -  2008-11-08 21:00:12
lyder rigtigt spændende, skal prøve den allerede imorgen

Marianne  -  2010-09-30 00:07:20
Lyder rigtig lækkert!!! - hvad kan jeg erstatte rødvin med?? - ønsker at bruge denne opskrift i overmorgen!!! -,så mon der er nogle der er så venlige ,at svare hurtigt?? -På forhånd tak!!!

millo1dk  -  2011-11-20 18:24:25
under ingredienser står der Enebær hele og lige ved siden af står der knuste Enebær.

Per  -  2011-11-20 22:16:16
Det er meningen at de hele enebær skal knuses inden de kommes i retten.

tove  -  2012-02-16 17:07:46
undskyld, men den nakkekam ,ser den ikke lidt fed ud kan man ikke bruge andet kød som ikke er så fed ?

Michael  -  2012-02-24 05:38:42
Hvorfor si marinaden... den "plaskes" jo i igen...????

ALM  -  2012-02-24 12:41:59
Jeg har prøvet at lave denne ret med en svinekam uden svær og med en nakkefilet. Synes svinekam bliver for tør, bedst resultat fik jeg med nakkefilet, fedtet kan nem skæres væk og kødet er lækker og mør.