Stegeben Opskrift fra Alletiders Kogebogs ugemadplan

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Stegeben

Antal: 4 Pers.




Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
Ca. 2 kg. Flæskeben  
30 g margarine  
 
1 spsk. Salt  
peber  
1½ l. vand  
 
jævning  
salt  
peber  
 
Forklaring:

Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune.

Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 1½-2 timer.

Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til.


Kommentar fra:



Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

Annegrethe  -  2008-04-10 01:30:26
Husk grøntsager. En grov grøn salat og asier eller rødbeder kunne måske være en ide.

Henny  -  2008-04-10 15:09:21
Fin, men der skal en god salat til

grethe  -  2008-04-10 17:24:28
husk den goden gamle agurkesalat

lp  -  2008-04-18 09:22:24
hvad menes der med rigelig sovs ½ l til 4 ??????

Henriette  -  2009-01-02 20:07:27
En ½ L til 4 er altså rigeligt hjemme hos os! Når man siger til 4 plejer man så ikke at sige ca. 2 børn og 2 voksne??

Merete madsen.  -  2009-01-03 21:07:05
Det lyder dejligt ,men lidt frisk rødbedesalat ville gøre denne ret,super lækker.

Jonna  -  2009-10-15 22:23:36
Arrh - en 1/2 ltr. kartoffelvenlig sovs til fire personer fra stegeben. Der stiller jeg mig tvivlende, 1 ltr. er det jeg vil kalde rigeligt - mums!

  -  2009-10-18 01:01:12
Læg et par svesker og lidt æbleskiver ved benene mens de steger. Det gir en god smag til sovsen.

  -  2009-10-18 01:04:43
God opskrift, men 30 gr margarine er alt for meget. Hvorfor bruger I ikke Becel eller olie? Det er slet ikke nødvendigt at bruge så meget fedtstof..

Mie  -  2009-10-18 01:10:55
Her bliver snakket meget om tilbehør. Da jeg var barn, serverede min mor altid kogte grønsager til denne ret, - gulerødder, porrer eller blomkål. Men man kan selvfølgelig også lave en salat til.

Marianne  -  2010-04-08 13:26:58
½ liter sovs til 4 personer er alt for lidt. Da jeg var barn spiste jeg sovsen med ske, og det gør mit lille barnebarn også.

Henrik Hotchkiss  -  2011-11-29 12:05:16
Rigelig med sovs - resten kan jo altid fryses til bruges til frikadeller hvor der jo ikke er nogen naturlig "sky" til sovs. Her i huset laver jeg kartoffelmos som oftest med diverse rodfrugter i, til og serverer med rødbeder.

seline  -  2012-09-29 14:06:31
en ½l sovs plejer kun at være nok til to hjemme hos os. nogen gange er det for lidt. alt afhængig af hvad vi spiser

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (29 stemmer)


Opskriften er vist 54674 gange,
og udskrevet 5950 gange.