EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Baconæggekage

Antal:
Pers.
Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan. Se ugemadplanerne her
Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
*  Din e-mail:
    Navn:
    Fødselsdato:
    Post nr.:
    Profil:

 

Baconæggekage 4 Baconæggekage 1 Baconæggekage 2 Baconæggekage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
    1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
12 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
4 skiver Rugbrød. fuldkorn 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
    1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.


Forklaring:

Steg baconskiverne lysebrune og sprøde.

Pisk æg let sammen med fløden, tilsæt lidt salt og peber efter smag. Hæld æggemassen på panden og bag æggekagen ved jævn varme, løft med en paletkniv ind under æggekagen, der hvor den er begyndt at stivne, og stik evt. mere smør ind under æggekagen, så den ikke brænder på.

Så snart at æggekagen er bagt - overfladen må godt se ”våd” og blank ud, da æggekagen er bedst, når den ikke er for fast – tages panden af varmen.

Æggekagen pyntes med bacon og purløg.

Serveres med groft brød.

Tips:

Variation: Kom evt. små tern af tomat og andre krydderier/krydderurter på. (Paprika, karry, basilikum, dild, persille eller oregano m.v.)



Energi:
KJ total 10755 (2560 kcal)
KJ pr. Pers. 2688 (640 kcal)
Vægt ialt 1590 gram
Vægt pr. Pers. 397 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (161 kcal)
Protein 10.3 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 7.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.3 (21 stemmer)

Opskriften er vist 28417 gange,
og udskrevet 8580 gange.

Gitte  -  2007-03-04 23:45:09
byt om på mørbrad og æggekage, så man spiser den festlige mad på helligdagen

Susanne  -  2007-05-16 23:14:52
Lækkert og nemt.

Grete  -  2007-05-17 15:03:25
Prøv at stege bacontern eller baconskivir skåret småt, og hæld æggemadsen over. Det er simpelthen den bedste måde at lave æggekage på.

vivs  -  2007-09-16 14:53:19
prøv med kartofler skåret i stykker eller tern, og bland i æggekagen, før den stivner helt

lis  -  2007-12-19 23:56:31
prøv at tilsætte ½ tsk bagepulver det gør æggekagen ekstra god

  -  2010-06-12 14:25:04
Et alternativ til bacon,rød salami spegepølse i lidt tykke skiver ikke så ringe enda

Bente K  -  2010-06-20 09:20:43
Hos os steger vi 1-2 løg i tern til bløde løg, som vi fordeler på æggekagen før bacon, og gerne med tomater i skiver øverst.

  -  2013-05-26 14:21:29
Det der trick med bagepulver gør bare æggekagen lidt mere luftig, men ja, det virker perfekt.

Steen  -  2013-09-09 05:17:20
Hvorfor bruge så "tynd" en fløde? Brug dog piskefløde 39%. Jeg vil helt sikkert bruge lidt bagepulver i æggemassen, som min mor osse gjorde. Prøv evt. at vende æggekagen halvvejs i forløbet, så den får "stegeflade" på begge sider.