Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Farseret spidskål

Farseret spidskål 3.4 7
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Flæskefars - Hakket svinekød - SvinefarsKilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Farseret spidskål 4 Farseret spidskål 1 Farseret spidskål 2 Farseret spidskål 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Hakket svinekød, hvedemel, revet løg, æg, mælk, salt og peber røres til en fars.

De yderste grove blade fjernes og kasseres. Kålen deles i kvarte og stokken skæres ud hvorefter de blancheres et par minutter i spildkogende vand.

De største blade af den blancherede kål tages fra og den grove midterribbe fjernes. Bladene bruges nu til at fore den smurte form med.

Halvdelen af farsen fordeles i bunden af formen, så lægges halvdelen af kålen over og der krydres med salt og peber. Så resten af farsen og kålen, bladene der blev foret med foldes hen over og der krydres igen med salt og peber. Smørklatter lægges på toppen og fadet sættes i ovnen i vandbad ved 200 grader C varmluftsovn i ca. 45 minutter.

Der kan lægges et stykke folie over når kålen begynder at tage farve hvis man ikke syntes om en sprød skorpe.

Serveres med nye kartofler og evt. smeltet smør.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 9206 (2191 kcal)
KJ pr. Pers. 2301 (547 kcal)
Vægt ialt 2240 gram
Vægt pr. Pers. 560 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 410 KJ (97 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 52079 gange,
og udskrevet 2164 gange.

  -  2012-07-25 12:23:29
en virkelig god ret vi grilled den

Stella  -  2011-06-07 07:59:23
Herlig ret - det er ikke sidste gang vi prøver den.

memme  -  2010-07-23 07:43:58
Sikke en skøn ret... Lavede min sædvanlige frikadellefars, som bla indeholder havregryn. Vi er meget begejstrede og det er ikke sidste gang vi laver den ret. Man kan sagtens bruge én af Knorrs krydder sovser.

connie  -  2010-07-07 14:54:27
Synes godt nok den er lidt flad ,skal nogle flerer krydderier i farsen ellers er det en nem ret

  -  2009-06-16 23:06:32
Enig med Beth. Mere spidskål, kun 2 spsk mel og 1 æg. Desuden er det unødvendigt at bruge 25 gr smør, - det er fint at hælde lidt Becel eller olie over. Skøn ret...

Beth  -  2008-09-02 18:29:30
Enig med Brynhild, kan godt tåle mere spidskål. Der er for meget mel i til min smag. Foreslår kun at bruge halvdelen af melet. Samt skal der tilføjes meget mere krydderi efter min smag. Lav evt. din foretrukne frikadellefars. Ellers er det en dejlig alternativ til de tidskrævende men hyggelige kåldolmere.

Brynhild  -  2008-06-20 10:22:52
En dejlig sund og nem ret, som sagtens kan tåle dobbelt så meget spidskål.