EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteleteter

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteleteter 4 Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteleteter 1 Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteleteter 2 Asparges og nye kartofler i sursød sauce med koteleteter 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sursød-rabarbersauce:
150 gram Rabarber renset vægt
0.25 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Sambal oelek * Sambal oelek er en Chili paste
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Ingefær, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
    1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
800 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
1000 gram Kartofler nye
   
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram



Forklaring:

Sursød-rabarbersauce:
Rens rabarberne og skær dem i ca. 1 cm. stykker. Kog dem med lidt vand og sukker ved svag varme indtil de er lige ved at koge ud. Vand eller bouillon, eddike, sukker og sambal oelek piskes i og bringes i kog. Tilsæt majsstivelsen udrørt i koldt vand og kog saucen igennem. Smag til med ingefær og salt og evt. mere sukker og sambal oelek. Lad saucen køle lidt af.


Skær de grove ender af aspargesene og kasser dem. Del hver asparges i 3 stykker med lange skrå snit.


Kog kartoflerne og hæld vandet fra dem og lad dem dampe tørre. Steg koteletterne i 1 spsk olie på en varm pande, eller grill dem ca. 2 min. på hver side. Varm en wok eller en stor stegegryde og lynsteg aspargesene i 1 spsk olie ca. 2 min.

Vend ca. 1 1/2 dl af saucen i. Vend resten af saucen med kartoflerne. Anret kartofler og asparges på et stort fad med de stegte/grillede koteletter.



Energi:
KJ total 11143 (2653 kcal)
KJ pr. Pers. 2785 (663 kcal)
Vægt ialt 2970 gram
Vægt pr. Pers. 742 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 375 KJ (89 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 10.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 3 (1 stemmer)

Opskriften er vist 14701 gange,
og udskrevet 4055 gange.

H  -  2010-05-27 09:25:13
Hvad er sambal?

Reidar Larsen. Norge  -  2010-05-31 23:05:28
Sambal Olek er en HOT chillisaus.