EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Wienerschnitzel af skinkeschnitzel

Antal:
Pers.

Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her



Wienerschnitzel af skinkeschnitzel 4 Wienerschnitzel af skinkeschnitzel 1 Wienerschnitzel af skinkeschnitzel 2 Wienerschnitzel af skinkeschnitzel 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Skinkeschnitzel af inderlår Skinkeschnitzel skæres af inderlåret og vejer ca. 125 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Kapers *
50 gram Peberrod, høvlet Høvlet peberrod sælges gerne i bæger med 50 gram.
8 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
  Skysauce: 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Brasede kartofler: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Kogte kolde kartofler
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
    1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.


Forklaring:

Kødet bankes ud. Ægget piskes med 2 tsk. vand. Kødet vendes i ægget og derpå i rasp. Kødet steges i smør 4 - 6 min. på hver side.

Kødet lægges på et varmt fad og pyntes med 1 tsk. kapers, revet peberrod, 2 - 3 ansjoser og en skive citron på hvert stykke.

Panden koges af med bouillon som bruges til skysovs.

Serveres med brasede kartofler, grønne ærter og skysovs.

Brasede katrtofler:
Skær kartoflerne i mindre stykker og rist dem på en tefalpande i den varme olie.



Energi:
KJ total 12359 (2942 kcal)
KJ pr. Pers. 3089 (735 kcal)
Vægt ialt 2525 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 11.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.7 (7 stemmer)

Opskriften er vist 30416 gange,
og udskrevet 10159 gange.

mona  -  2008-04-25 09:00:37
det er rigtigt lækkert og nemt også.

SS  -  2008-11-06 11:53:11
Smager sikkert fint, men det er lidt af en tilsnigelse at kalde det wienersnitzel. De laves bedst af kalvekød, og kapers, ansjoser og peberrod får man ikke i Wien:o)

Bente  -  2008-11-12 22:30:42
Er det ikke lidt søgt at kalde det en tilsnigelse, fordi det normalt bliver lavet af kalvekød? Så skulle det også være en tilsnigelse at kalde en forloren hare for en forloren hare, for vi ved jo alle,at det bliver lavet af en blanding af hakket svinekød eller kalv & flæsk og hakket oksekød. Man kan udmærket lave en yderst delikat wienersnitzel også kaldet skinkesnitzel af skinke- svinekød og endog af svinemørbrad, hvilket ikke gør den mindre mør.

Ida  -  2008-11-13 14:45:11
Bente. Ja du kan sagtens kalde det en Snitzel når det er lavet af andet kød, men en WIENERschnitzel er lavet af Kalveinderlår. Du også kan kalde Franskbrød for brød, men hvis du kalder Franskbrød for Rugbrød så passer det ikke.

julie..  -  2008-11-14 15:03:38
omg.. hvor er det stened at diskutere sådan noget

Henning  -  2008-11-21 12:18:15
Jeg lavede denne ret til 12 prs. stegte dem 1 af gangen ( de var store ) ind i ovnen med staniol over 1½ time før gæsterne kom ved 115 gr.De blev dejlige møre og lækre

  -  2010-09-17 12:19:50
Nu er det en udemærket ret. Det smager dejligt og ja der er rigtig mange restauranter der bruger svinemørbrad som kalve schnitzler og det gør de af 2 grunde. Garateret møre og billigere og ja der er så lige den at kunderne ikke kan smage forskel. Men det er og bliver ikke den rigtige ret. Winerschnitzel er af kalve inderlår.

reidarl  -  2011-12-22 23:41:49
Her i Norge kaller vi det for hva det er: en svienersnitsel.At oppskriftene her på sidene kan virke litt merkelige noen ganger ser vi over med. De fleste som leser her har en lille peiling på mat og bør forstå det meste. Jeg har selv spist wienersnitzel i Wien, den var tørr og ikke velsmakende. Den var meget dyr, det var den, men spiselig? NEI. Ha en riktig god jul allesammen.

grethe  -  2011-12-25 13:56:39
kartoflerne bliver endnu bedre, hvis de koges og skives dagen før og drysses med salt og peber

Børge fra Hørve  -  2013-03-06 15:53:51
Må eg foreslå, at udskære rå kartofler, stege dem ved høj varme -i smør- og derefter -når de brassede sider er kommet til udtryk- skrue ned på lavt blus og efterstege under låg.