EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Marokansk kyllingestuvning

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Marokansk kyllingestuvning 4 Marokansk kyllingestuvning 1 Marokansk kyllingestuvning 2 Marokansk kyllingestuvning 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 gram Safran tråde *
1 spsk. Turmec *
1.5 spsk. Kommen, stødt *
1.5 spsk. Koriander, stødt *
1.5 spsk. Paprika *
1 spsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.25 spsk. Cayennepeber *
   
8 Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
1 Citron, saften heraf * Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Tørrede abrikoser * 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
1 ds. Kikærter, konserves * 1 dåse kikærter vejer 410 gram, 240 gram drænet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Tilbehør: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Pynt: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.


Forklaring:

Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, turmec, kommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre.

Tilføj kylligelårene, citronsaft, fond/vand, aprikoser og kikærter og sørg for at retten simrer. Kog videre i ca. 30 -40 minutter til kyllingen er mør og der ikke er nogen spor af rødt omkring benene. Tilsæt salt og peber efter smag.

Server på varme tallerkner og hæld væden over. Strø urter henover. Server med couscous eller ris og varmt fladbrød.

Urter:
Tilsæt en sidste finish af farver og smag til denne søde og krydrede ret. Du kan anvende en håndfuld brebladet persille, persille eller mynteblade og 2 spiseskefulde hakkede mandler eller mandel splitter.



Energi:
KJ total 17306 (4120 kcal)
KJ pr. Pers. 4326 (1030 kcal)
Vægt ialt 3928 gram
Vægt pr. Pers. 982 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 440 KJ (104 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 9.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 4.5 (22 stemmer)

Opskriften er vist 73254 gange,
og udskrevet 15789 gange.

Per  -  2009-01-25 19:49:11
Mener turmec er gurkemeje, det brugt vi i hvert fald

  -  2009-01-29 06:54:29
Hvad er Turmec?

Sonja  -  2009-05-07 17:25:42
Jeg ser I har skrevet kommen i opskriften, det plejer at være spidskommen der skla i Marokansk mad, da kommen er et helt andet krydderi.

Flemming Hansen  -  2009-07-30 01:08:24
Udtrykket er set nogle gange. Der menes nok TURMERIC, som ganske rigtigt er det engelske ord for gurkemeje.

Hennymormor  -  2009-10-25 17:57:22
Er det spisesker man mener, 1 spsk. peber er meget.

Birgit Ballantyne  -  2010-10-08 23:10:57
Der er bestemt en fejl i opskriften hvad angâr maalene. Jeg synes spsk af de forskellige krydderier var for meget, saa jeg brugte bare teskeer i stedet for - med lidt top. Det blev meget staerk, ŝelvom det smagte rigtig godt. Jeg vil foreslaa stroegne teskeer i stedet for. Man kan jo altid komme mere i hvis det ikke er krydret nok. Ellers en god opskrift.

lilian  -  2011-01-13 00:13:24
en rigtig dejlig ret...har dog aldrig hørt om turmec før,- kunne tænke mig at der blev skrevet lidt om det, eller erstatning for. brugte gurkemeje til erstatning for safran, men det smagte dejligt alligevel...

Dorrit  -  2011-01-21 11:10:26
Hvad betyder * efter eks.vis krydderierne? Er der nogen der kan svare på det med målene i spsk, som Hennymormor spørger om ?

Mariane  -  2011-09-01 16:26:50
Turmec er en blanding af gurkemeje og spidskommen

  -  2012-05-31 09:10:54
Jeg ville rigtig gerne prøve at lave denne ret til nogle middagsgæster, men tør simpelthen ikke. Er der virkelig slet ingen der kan svare på om det skal være tsk. eller spsk. af de krydderier, ligeledes med kommen, om det skal være alm. kommen eller spidskommen ?? Hvis ejermanden af opskriften åbenbart ikke vil svare på det, kunne Per måske gøre det, da han jo også har lavet retten. Ellers vil jeg holde mig væk fra denne opskrift, selvom den ser vildt lækker ud.

Elin B.J.  -  2012-08-16 00:35:57
Opskriften ser god ud - herligt med alle de krydderier!!!Ville gerne prøve den - MEN jeg ville stille nøjagtig de samme spørgsmål, som flere har gjort: er målene ikke teskeer i stedet for spiseskeer? o,25g spsk cayennepeber er meget!!Spidskommen i stedet for alm. kommen, som jeg kun ved bruges i ost?Hvad betyder * ved nogle af krydderierne? Og jeg tror Flemming har ret i, at turmic er en fejlskrivning af turmeric, som er gurkemeje,der ikke har særlig smag, men anvendes i bl.a.orientalsk madlavning til at give farve(gul)- til sammenligning: som vi anvender kulør.

  -  2013-05-30 09:29:13
Hvis det er gurkemeje, så hedder det turmeric og ikke turmec.

plet  -  2014-05-15 02:05:44
Hvad er turmec