EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Frikadeller med stuvet spinat

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Frikadeller med stuvet spinat 4 Frikadeller med stuvet spinat 1 Frikadeller med stuvet spinat 2 Frikadeller med stuvet spinat 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Frikadeller:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Stegning: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

  Stuvet spinat: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Helbladet spinat, dybfrost
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Muskat *
2 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Tilbehør: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Stuvet spinat:
Optø den frosne spinat eller brug den friske, skyllede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet. Læg spinaten i en gryde og damp væden væk. Rust mælk og hvedemel til en jævning. Hæld jævningen over spinaten og lad stuvningen koge nogle minutter. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Server med kogte kartofler



Energi:
KJ total 11086 (2639 kcal)
KJ pr. Pers. 2771 (659 kcal)
Vægt ialt 2774 gram
Vægt pr. Pers. 693 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 399 KJ (95 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 10.3 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (7 stemmer)

Opskriften er vist 41599 gange,
og udskrevet 13807 gange.

vivian  -  2009-04-05 11:51:27
Kan også serveres med stuvet hvidkål.... lækker

  -  2009-06-16 23:14:44
Det ser ud til at frikadellerne svømmer i smør ;o) Bruger du aldrig Becel eller rapsolie at stege I? Det er næsten altid smør du bruger, og jeg tror ikke der er mange der steger i smør mere. Det smager ligeså godt uden smør, og så er det jo sundere og cirklen med fedt% blev nok lidt mindre.

Per  -  2009-06-18 07:55:15
Det er sikkert rigtigt at de fleste bruger margarine eller olier, men jeg tror heller ikke der er nogen der i tvivl om at man kan bruge det fedtstof som man ønsker. Men det smager nu bedre med smør. Med hensyn til fedt, så er der 12 gram mindre fedt pr 100 gram i nargarine, men 18 gram mere fedt i 100 gram olie i forhold til smør. Olie og margarine er så sundere fedt.

Annette  -  2009-09-18 20:51:50
Hvis man vil goere det endnu sundere, saa kan man bage frikadellerne i oven, ca 30min ved ca 200grader (afhaenger af hvor store man laver frikadellerne). Lav farsen som beskrevet, form til frikadeller som saa bare laegges paa bagepapir. Super nemt, mindre tidskraevende og sundere!

  -  2013-11-05 16:48:18
Ja nemmere og sundere, og hvis man kan lide smagen af røv, så bør man gøre det!

  -  2013-11-26 19:44:15
Virkelig gode frikadeller :)

Mette  -  2014-01-16 08:51:26
Rust en jævning? Jeg ryster den nu ;)