EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Benløse fugle

Antal:
Pers.

Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her



Benløse fugle 4 Benløse fugle 1 Benløse fugle 2 Benløse fugle 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Spæk fersk
100 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
175 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
75 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Timian, tørret *
   
8 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Forklaring:

Oksekødet skæres i 7-8 skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og peber.

Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles, ombindes med garn eller lukkes med stegenåle.

Kød og løg brunes, drysses med mel og afbages, tilsæt bouillon, tomatpure og krydderurter, dækkes med låg og braiseres i gryde til kødet er mørt, 1-1.5 time.

Kødet tages op, når det er mørt, garn eller nåle fjernes. Skyen sigtes og smages til med fløde, salt og peber.

De benløse fugle serveres i saucen med kartoffelmos.



Energi:
KJ total 8532 (2031 kcal)
KJ pr. Pers. 2133 (507 kcal)
Vægt ialt 1950 gram
Vægt pr. Pers. 487 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 437 KJ (104 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 2.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (46 stemmer)

Opskriften er vist 173362 gange,
og udskrevet 13604 gange.

  -  2007-02-08 16:42:00
Åh benløse fugle, I love you...

ulla  -  2007-11-01 08:26:20
ik så ring endda

Rasmus  -  2007-11-09 08:55:02
Det er en god opskrift der er da sovs til.

  -  2010-05-05 12:40:30
God dansk mad selvom jeg har været udlandsdanker i 20 år! Nu med nettet, er det nemt at lave dansk mad igen!

rene  -  2011-07-23 14:30:08
Hej en dejlig spise kan også fyldes med løg og kabers i stedet for gulerod

  -  2011-12-08 19:00:23
det skal så lige siges at den samme opskrift er helt utrolig god hvis man er heldig man er jæger eller kæber fød fra et rådyr og så en smule ribs gele så er det helt fint velbekomme der ude

Vera  -  2012-03-24 17:35:05
Jeg laver gerne benløse fugle men som min mor i Sønderjylland. jeg kommer spæk og peper og salt i ruller dem , bruner dem godt og tisætter vand og lauerbærblade, det snurrer i ca en en halv time, tager dem op og jævner saucen. Dertil får vi også stuvede snitbønner som er lavet af en mælkeopbagning.Og kartofler. Det er godt.

  -  2012-07-20 15:47:48
prøvede med bacon og persille, hældte en øl i sammen med bouillon det smagte bare rigtig god mums :)

  -  2012-09-19 17:19:19
Liiidt træls, at fløden ikke står ude i ingredienslisten... Har købt benløse fugle ved slagteren og skulle bare vide, hvordan man tilbereder det, så kan ikke udtale mig yderligere om opskriften, håber bare at sovsen bliver god med mælk i stedet for ;)

  -  2013-02-15 15:54:17
Man kan også putte spejgepølse inden i. Det giver en let røget smag. - kun godt hvis man kan lide spejgepølse men så er det tilgengæld også rigtig

Bjorn  -  2013-03-17 12:10:46
En udmaerket ret, men den har p.g.a. (utidig) iblanding af tomatpure ikke ret meget smagsmaessigt med traditionelle benloese fugle at goere. Om det er en fordel eller en ulempe er en smagssag.

Gerda  -  2014-02-12 22:35:25
Lækkert! Tag gerne et forklæde på når du banker kødet!!

Gudrun!  -  2014-03-20 13:01:21
Hej Gerda! det med forklæde er en god ting, men hvis du i almindelighed skal banke kødet ud, så læg kødet i en frysepose når du banker det ud. Så får du aldrig kødkraft på tøjet.