EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Gisou

Antal:
Pers.

Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her



Gisou 4 Gisou 1 Gisou 2 Gisou 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
600 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
4 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Karry, stærk *
Chili, stødt *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Forklaring:

Hvis det ikke er magert kød, kan det svitses eller grilles først, så fedtet smelter fra.

Løgene koges klare i bouillonen. Tilsæt kød, ris og krydderier og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i. Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør.

Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i.


Gisou kan sagtens spises som det er (det er en stor portion), men ris, pasta eller flutes kan også bruges som tilbehør.



Energi:
KJ total 9917 (2361 kcal)
KJ pr. Pers. 2479 (590 kcal)
Vægt ialt 2690 gram
Vægt pr. Pers. 672 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 10.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.2 (93 stemmer)

Opskriften er vist 82349 gange,
og udskrevet 14736 gange.

annedav  -  2007-01-27 18:01:29
skal risene kommes sammen med grøntsagerne og koge med?

Per  -  2007-02-02 14:58:53
Jeg puttede risene i samtidig med kød og krydderier.

Sonja  -  2007-03-30 12:21:55
Det er bare en af de bedste retter med hakket kød

sylle  -  2007-04-01 09:24:29
Jeg putter også risene med fra start, og jeg kan godt lide at putte porrer i også.

sviger 35  -  2007-04-03 09:14:10
da jeg elsker kål,på alle måder,har jeg tit lavet denne ret,den er superlækker

janni  -  2007-04-16 19:52:34
Kom ekstra vand i, når kålende skal koges og server som suppe.

henriette  -  2007-05-19 16:26:45
vi kom ris i sammen med kød og den gjorde lykke den er rigtig god

erik  -  2008-01-03 17:52:42
Jeg kender bedst retten med kogte pasta der kommes i til sidst, samtidig med at jeg kommer revet kartoffel i, den bliver forøvrigt rigtig god når den bliver varmet op på anden dagen, men en super vinterret.

Rasmus  -  2008-01-10 11:12:28
Er det b6

Morten  -  2008-02-15 12:03:56
Det er en rigtig dejlig ret. I vores familie er vi 4 mig 39 min kone 37 og vores 2 børn sif på 13 og Anders på 9 og der var rigelig. Vi fak nnæsten 3 gange mad ud af det. Men vi havde også både risende og brød. Den er virkelig værd at prøve!

M og M  -  2008-10-29 18:44:00
Det brænder sgu da på konstant.... Super dårligt.! Kan ikke anbefales.

  -  2008-11-02 16:48:39
Jeg laver den uden ris men med store kartoffeltern/skiver i. Den er også god og lidt mere slankende helt uden kart. eller ris. Hvis den brænder på er det fordi der er for lidt væde ved. Når den laves uden ris betyder det heller ikke noget at der væske i bunden af gryden når retten er færdig.

Pede  -  2008-11-03 10:37:34
Dejlig ret nem og god, Til M og M du lære det nok en dag må man håbe for dig.

  -  2009-01-15 08:53:42
Hvor sjovt. Den har min mor lavet fra jeg var lille. Er 56 nu. Så ny er den ikke ;-) Den er faktisk bedre 2. dagen hvor det hele røres sammen og varmes.

birte  -  2009-01-19 17:53:45
dejlig ret rigtig lækker

Lotte  -  2009-01-22 10:19:01
Rigtig lækker ret, dog synes jeg det er svært at få kogt risen mør. Måtte i hvertfald give ekstra tid og vendte rundt med jævne mellemrum, således risen ind i mellem opholdt sig i væsken. Alligevel var der hårde ris i blandt.

Tiggerpooh  -  2009-10-19 11:06:02
Kan man bruge bulgur i stedet for ris...?

  -  2009-10-22 16:54:57
Fantastisk ret - jeg brugte ca det dobbelte vand

Riborg  -  2009-10-25 15:43:01
Kender i en version med både ris og kartofler i tern. Super skøn.

  -  2009-11-16 19:53:32
God ret, men det var slet ikke nok vand.

  -  2012-01-27 17:30:31
skal karry ikke svitses ?