Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Lasagne

Lasagne 3.8 409
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsIndsendt :

Lasagne 4 Lasagne 1 Lasagne 2 Lasagne 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødsauce:
500 Oksekød, hakket ca. 16% fedt
0.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 laurbærblade
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Hvid sauce: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
30 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Muskat
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
    Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram


Opskrift:

Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand. Simre i ca. 15 minutter.
I mens laves den hvide sauce.

Smelt margarinen, kom melet i og spæd mælken i lidt af gangen. Så det bliver en hvid sauce

I et ildfast fad som er smurt med margarine, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med hvid sauce.

Drys evt. med revet ost.

Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8812 (2098 kcal)
KJ pr. Pers. 2203 (524 kcal)
Vægt ialt 2609 gram
Vægt pr. Pers. 652 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 337 KJ (80 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 10.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (409 stemmer)

Opskriften er vist 608167 gange,
og udskrevet 16678 gange.

Jastma  -  2016-04-02 16:30:41
Vijith - du nævner den 18/2-16 at opskriften ikke angiver om kødet er gram eller kilo - prøv med kilo. Hvis sovsen bliver for tyk, så spæd den op, og du får nok brug for nogle spande vand og tomatsovs, og køb rigeligt med lasagneoæader

Teenagekokken   -  2016-03-24 12:08:53
Har lavet den og den smagte sindssygt godt, jeg anbefaler den til alle :D

  -  2016-03-11 18:22:17
Har lige lavet den og den ser MEGA lækker ud

B  -  2016-02-24 11:38:03
Nem at lave, tager ca. en time i forberedelse. Vi brugte squas i stedet for nogle af løgene. Den hvide sovs er super nem. Husk at bring den hvide sovs op i temperatur efter mælken er hældt i, ellers bliver det ikke tykt.

Vijith   -  2016-02-18 15:42:33
Der står ik om det gram eller kilo hved kødet

django  -  2016-01-24 06:21:39
Altså at komme et æg i sovsen gør den ikke bechamel ^^ det kaldes at legere en sovs, en bechamel er blot en hvid sauce, men til de folk der godt kan lide bernaise så er det altså en lækker erstatning til den hvide sauce

Morten  -  2016-01-17 11:36:52
TIP. Tilsæt halv så meget løg og gulerødder og tilsæt i stedet en dåse hvide bønner i tomat. Der skal være rigeligt med væske da pastapladerne suger en del. Og pist sovsen op med et æg, så den bliver bechamel. Tilsæt først den revne ost når der er 10 minutter tilbage i ovnen eller bliver den sej og branket.

Musen  -  2015-07-11 10:42:23
God lasagne. Dobbelt portion af den hvide sovs ville ikke gøre noget. Ellers er der ingen fingre at sætte på denne lasagne. Ja, der er mange løg, som mange herinde har kommenteret, men løg smager jo godt, og ellers havde jeg såmænd nok kommet flere gulerødder i, eller fundet en anden grøntsag at friske op med :-)

Mark raaddam Sørensen   -  2015-07-10 19:49:29
Fuldstændig håbløs løg forbrug

MaRiA  -  2015-06-12 10:46:18
den er supper duper læks og mega go

papagreen  -  2015-05-26 22:17:27
Fin grundopskrift på lasagne ;-) personligt erstatter jeg halvdelen af kødet med hakkede grønsager, og bruger knap så mange LØG, som her foreslået. Kan godt lide ostesmag i lasagne , så den hvide sovs tilsættes godt med parmesan + blåskimmelost

Morten B  -  2015-01-17 09:59:37
Det er er godt meget løg!!!

John  -  2014-09-25 10:03:10
Nem og lækker opskrift, som ovenikøbet kan bruges til nøglehulsmærket!

  -  2013-12-13 11:02:22
Tror jeg vil lave den til madlavning i skole, håber den er nem og god. xD

Den smukke!  -  2013-07-25 18:23:21
Det bare løgn min blev noget møJ ved ik hvorfor!:( .. Ingen aftensmad

Julie  -  2013-04-23 15:27:12
ligger den ikk forkert den ligger under svinekød men den er med oksekød

  -  2013-04-06 20:05:29
Skal man koge lasangepladerne?? :) - Den ser rigtig god ud :D

Rasmus  -  2012-08-08 13:38:20
har ikke smagt den i nu men mig og min søster laver mad i aften og glæder mig til at laveden og tror den smager godt det siger i at den gør og jeg stoler på jer

Susan  -  2012-03-26 17:26:13
smager rigtigt godt

S  -  2012-02-09 17:10:03
Er ved at lave den ser supper lækker ud

G  -  2012-02-09 16:43:54
Den ser supper lækker ud men jeg har ikke smagt den

Kit  -  2011-10-22 14:59:27
@ Simone:genialt tip at lave bechamelsaucen sammen med kødsovsen! Det vil jeg prøve, nårnjeg skal lave lasagne her til aften

Sander  -  2011-08-08 22:07:42
Jeg har altid elsket Lasagne, men har aldrig prøvet at lave det fra bunden, og jeg snakkede med min lillebror om forskellene, da han så sagde at jeg skulle prøve denne opskrift. Selvom jeg er ret ny i et køkken (Jeg er kun 22), var det utrolig let at lave, og jeg kan virkelig smage forskellen! Mange tak fordi du delte den!

mette  -  2011-07-31 20:39:48
Jubie... Dejlig nem,og smager fantastisk godt... Jeg puttede lige 2 hvidløg i,mums....

..Pla-::  -  2010-04-02 17:47:08
Billedet gør mig simpelthen så sulten efter lasagne!.. Må da lige ud og se hvad mor så laver til aftensmad ;D

Therese  -  2009-09-30 17:02:58
JEg ville måske bruge lidt mindre gullerødder men den ser da lækker ud og den vil jeg prøve ;]

Simone  -  2009-06-08 18:47:32
Er super let at lave... kødsovsen og den hvide sovs kan sagtens laves i samme gryde på samme tid... mindre opvask og samme smag... man bruger bare mindre fedtstof... man kan også spare på fedtet i mælken... jeg har brugt mini... smager stadig godt...

Sebastian 13 år!  -  2009-01-06 16:46:04
Jeg lavede den selv og den smagte pragfuldt jeg kogte selv tomaterne så den smagte ekstra friskt den var rigtig god Ja det passer jeg er 13 år!! 7/1 2009 Sebastian Hannerup

pigen<3   -  2008-11-19 23:41:36
.... rigtig rigtig godt... hehe glæd jer.... elsker denne lasagne.... det er bare om kan komme igang.... så i kan nyde den.

Emilie  -  2008-07-29 22:05:12
Denne opskrift er super god!! Den er dejlig nem at lave for børn ^^ Og alle der har smagt den elsker den... Jeg putter så ikke gulerøder i, og i stedet for olie bruger jeg margarine... Også putter jeg også muskat nød i kødsaucen ^^ Det gi'r en go' smag

Flovmand  -  2008-03-23 22:13:00
Bages i bunden af ovnen!

grovæderen  -  2007-12-09 12:05:34
Hvis man er meget sulten er der kun nok til 1 person.

  -  2007-11-12 12:07:41
hvormange er det til

freja  -  2007-11-07 12:37:00
ser lækker ud

_isabella_  -  2007-10-16 09:47:56
-Den er riigtig go!!-

Isabella  -  2007-10-16 09:47:05
Den er riigtig go!!

Christoffer  -  2007-10-02 16:17:57
Lav den men for g... skyld brug smør i stedt for margarine. Tiløj 100g revet ost i Bechamelsauce. Husk basilikum, oregano, hvidløg og for alt i verden muskatnød!

?  -  2007-09-22 17:40:35
den ser ikke så indbydende ud!

Lasagne Elsker  -  2007-09-17 12:19:16
Lasange er min yndlisk mad -. det smager bare så så godt -. skal faktisk spise det idag

jannie p  -  2007-08-27 17:25:36
hurigt at lave hvis ma har lidt tralv.også smager den godt

os  -  2007-08-20 12:48:33
skal lave den på skole tur. og vi håber bare at den smager så godt og det tror vi med alle de gode kommentarer som vi har læst her inde på denne supergode side med med mange deltagere.... knus os!!!

anders  -  2007-08-09 22:02:40
hvilken slags bullionterning skal bruges??

Mig  -  2007-07-18 16:19:55
Nu vil jeg prøve at lave den... Men den ser altsp også bare lækker ud...

Per  -  2007-05-12 20:26:33
Osten er ikke til saucen, men til at drysse over til slut.

Lela  -  2007-05-07 13:25:53
Den er god .. men muskatnøder ødelægger smagen

Milana))  -  2007-03-17 13:11:14
skal lige lave den med en chokolade-kage))

Maria E  -  2007-03-08 13:33:25
Rigtig god og lækker opskrift

lilian  -  2007-01-19 03:56:05
Jeg maa vaere en klovn, for min blev ingen succes

jane  -  2007-01-17 14:40:53
det er en god ret men der kan godt komme lidt mejs i-....

vr  -  2006-12-08 18:40:40
jeg forstår ikke at osten høre med saucen, og hvormeget revet ost skal man bruge?

victor  -  2006-12-06 21:54:16
jeg har lige prøvet den er rigtig god, og især til dem der elsker lasagne! Fra victor 12 år

emma  -  0000-00-00 00:00:00
* uh 10 point , lækker , jeg på 12år synes den er klasse . tak for tippet

Emma  -  0000-00-00 00:00:00
UHH 10 poiny

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god, lavede den til 12 personer i en bradepade -og folk elskede den.

ninna (mini.mig)  -  0000-00-00 00:00:00
det smager godt mums!!!

emma  -  0000-00-00 00:00:00
den er bara god

jannie  -  0000-00-00 00:00:00
det er en god opskrift, nem at lave og smager super godt

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Lasagne er da så italiensk som noget!

  -  0000-00-00 00:00:00
den er lækker

sara  -  0000-00-00 00:00:00
den er meget god og smager pragtfuld....: )

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
Nem og så smager den til og med godt

Ædedolken  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret, nem at lave

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god, især hvis man selv tilføjer lidt ekstra, f.eks. broccoli, peberfrugt, kartofler eller hvad man nu lige har liggende.

maiken  -  0000-00-00 00:00:00
skal bruge den i skolen sååå håber den er riigtig go..

Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
Den er ok og meget nem at lave, børnene elsker den.