Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Pølserisotto

Pølserisotto 3.6 53
Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød

PølserIndsendt :

Pølserisotto 4 Pølserisotto 1 Pølserisotto 2 Pølserisotto 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingepølse En kyllingepølse vejer ca. 45 gram
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry, stærk
200 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
4 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Skær pølserne i skiver. Fjern rodskiven og de groveste grønne blade fra porrerne, skyl dem godt og skær dem i skiver. Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær den i terninger.

Varm smørret i en dyb pande og svits karry, porreringe og peberfrugt få min. Tilsæt pølseskiver og ris og lad det svitse med et øjeblik. Hæld vand/bouillon ved, krydr med peber og lad retten komme i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg 20 minutter, til væden er opsuget. Smag evt. til med salt.

Servér direkte fra panden.

Tips:

Retten kan tilsættes 200 g. grønne ærter. De skal varme med de sidste 5 minutter. Røget medisterpølse kan erstatte frokostpølserne, den befries for skind og skæres i terninger.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7545 (1796 kcal)
KJ pr. Pers. 1886 (449 kcal)
Vægt ialt 1555 gram
Vægt pr. Pers. 388 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 485 KJ (115 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (53 stemmer)

Opskriften er vist 112796 gange,
og udskrevet 5021 gange.

  -  2016-02-14 11:53:22
Dette her er IKKE risotto. risotto laves med risotto ris, hvor risene bliver dækket med fon, koger i et par min til væden er væk og så tilsætter man en ny skefuld fon, dette er bare en kedelig bunke ris, med pølser skåret i skiver fordi man er doven..

Annette   -  2015-10-28 17:01:54
Åh, den var lækker og lynhurtig. Jeg tilføjede lidt bladselleri og røget paprika. Super !

Shc  -  2015-10-23 10:16:00
Dejlig ret. Topkarakter.

Bodil  -  2013-05-15 08:18:45
Smager utroligt godt og er rigtig nem at lave.

  -  2012-08-22 22:20:12
Nej Katrine.. Risene skal ikke koges først

Katrine  -  2012-04-11 20:42:38
Skal man koge risene først?

  -  2012-02-04 11:39:24
Det er ikke en risotto. En risotto er en cremet grød. Den bliver cremet at stivelsen fra risene. Det SKAL VÆRE risottoris. Det der er en risret.

  -  2011-11-03 09:43:01
Mums den var lækker, og utrolig nem og hurtig at lave. Vores familie gav den et snit på 9,8 i karakter ud af 10

Lise Rasmussen, Næstved  -  2011-08-19 13:43:35
Den smager lidt "blegt" - prøv med en dåse ananas m/væde og lidt chili, det hjælper meget på retten.

Flohra  -  2011-03-04 16:15:56
det her intet med rigtig risotto at gøre, men nøj hvor er det lækkert

Mig  -  2011-02-26 12:00:56
Det har jo intet med risotto at gøre. Det er jo bare en ganske almindelig pølse ris ret. Prøv at åben en kogebog eller tag på en ordentlig restaurant og bestil risotto. Der er jo en verden til forskel.

bettina   -  2010-09-30 16:59:53
nem, lækkert og hurtig ret synes bare der skal noget brød til ...

Olli og Julle  -  2010-06-04 09:02:40
det god men bedre med kylling

Olga  -  2009-10-20 18:31:59
Fulgte opskriften til punkt og prikke - dog tog vi mængden til 3 personer selvom vi var 2 voksne (der blev kun en ganske lille rest tilbage, men den kunne ikke have mættet en 3. person)- vi brugte frankfurter istedet befriet for skind og i skiver. Var dejlig mættende, hurtig, nem at lave og meget velsmagende. Kan anbefales.

Ann-Britt  -  2009-09-07 10:31:16
Et kæmpe hit. Brugte dog den lokale slagters hvidløgspølser, og det gav lidt ekstra smag og gjorde retten lidt mere spændende!

Heidi  -  2009-02-12 07:25:06
En dejlig nem ret og mest vigtigt ungerne var vilde med den.

pjuske  -  2009-02-02 08:19:11
Rigtig lækker og hurtig ret. Jeg ville dog riste pølseskiverne som det første og ellers følge opskriften. Det er selvfølgelig smag og behag, men alt i alt, en rigtig dejlig ret.

Helle  -  2008-10-30 11:45:33
Mmmm!! Jeg lavede retten til min mand og 2 unger på 5- og 1 år, og de var alle VILDE med det! Opskriften blev fulgt fuldstændig, og det er en ret, jeg vil lave igen og igen!

Vilhelm  -  2008-10-09 19:17:23
En rigtig lækker og hurtig ret at lave... Vil dog anbefale man bruger den dobbelte mængde porre og peberfrugt, da man ellers godt kan føle der er en stor mængde pølser kontra resten.

Mette  -  2008-08-04 19:30:19
Smagte dejligt - tilføjede løg, forårsløg og gulerødder.

Lasse N.  -  2008-05-22 12:10:02
Prøvede at lave den, men synes den var noget så kedelig at spise..

Kit  -  2008-03-05 08:46:28
Smager dejligt. Er nemt og hurtigt.

Bjarne M  -  2008-03-02 19:09:08
Prøv at bruge kyllingfilet i små stykker, 1 rød peper, lidt ærter, 2 tsk karry, Jeg fik meget ros af familien super god ret, jeg vil give karater 8 og med kyllingekød karater 9. Velbekomme.

Charlotte  -  2008-02-05 17:07:42
smager rigtig godt erstatte dog porren med ærter