EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Gammeldags grydekylling

Antal:
Pers.

Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her



Gammeldags grydekylling 4 Gammeldags grydekylling 1 Gammeldags grydekylling 2 Gammeldags grydekylling 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Sauce: 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Kulør *
   
1000 g. Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
    1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt


Forklaring:

Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor).

Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.)

Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække.

Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt.

Servering:
Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til.



Energi:
KJ total 7020 (1671 kcal)
KJ pr. Pers. 1755 (417 kcal)
Vægt ialt 1372 gram
Vægt pr. Pers. 343 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 1.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.7 (40 stemmer)

Opskriften er vist 31858 gange,
og udskrevet 9805 gange.

Annette  -  2007-11-08 10:59:42
Ved godt det ikke er sundt, men lidt piskefløde i sovsen Uhmmmmm!!!!!!!!

bornholm  -  2008-03-27 06:51:53
I skulle prøve at sukkerbrune den.Samme fremgangsmåde som når man laver brunede kartofler til jul.Det er mums

betulle  -  2008-04-05 12:02:50
Hejsa Hvis du kommer lidt kulør i vandet til kyllingen mens den steger/koger får kyllingen en lækker farve :-) Lidt mørkere :-) Lærte det af en gammel kone i hjemmeplejen :-)

peter  -  2008-10-02 08:59:58
prøv at erstatte sukret i sovsen med vindrue eller ribsgele

Henning  -  2008-10-02 09:29:43
Prøv at komme et par fed hvidløj ved, det giver en god smag, og så er hvidløg sundt

Nicolai  -  2008-10-11 19:09:48
Husk nu for guds skyld at købe en kylling af ordentlig kvalitet. Fjerkræ der ikke købes økologisk / friland er dyrplageri. Så meget dyrere er det heller ikke, så tænk over det, næste gang du går i føtex.

Anne-Grethe  -  2009-02-11 09:14:59
Der skal ikke hvidløg i en gammeldags grydekylling. prøv at komme 1 stk. hukket sukker inden i kyllingen. 2 timer er alt for lang stegetid det bliver jo til trevler

erik  -  2011-10-27 22:51:06
hvad nu hvis kyllingen deles over to dage,og der er persille i det er tidligere sagt at det bliver giftig

[email protected]  -  2011-11-02 07:06:51
Iden med kulør bruger jeg også. Persillen bliver ikke giftig, når den er kogt sammen med kyllingen i mindst en time. Man må ikke tilsætte frisk persille lige før servering, den skal koge med.

Johannes  -  2011-11-03 18:59:25
Persille bliver ikke giftig ved genopvarmning. Retter, hvor persille eller andre krydderurter har været tilsat fra starten, dvs. kogt, stegt eller bagt med under hele tilberedningen, kan uden problemer gemmes til næste dag eller fryses ned og anvendes senere, fordi de jordbakterier, der var på den rå persille dræbes under tilberedningen. Forudsætningen er naturligvis, at retten afkøles hurtigt og opbevares i køleskab.

Sussi  -  2012-02-27 14:40:33
En rigtig god opskrift. Vi skifter mellem grydestegt og ovnstegt kylling. Bruger altid denne opskrift, når vi skal have grydestegt kylling. Laver gerne agurkesalat til. UHM! Smager som "vor mor" lavede den!