Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Skipperlabskovs

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  



Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
8 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 laurbærblade
10 hele Peberkorn, sorte *
4 stk. Allehånde, hel *
300 gram Skinke. røget. kogt
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Forklaring:

Skær kødet i små tern, skær løget i skiver og kartoflerne i store tern. Kom løg, kartofler og kød lagvis med krydderier i en gryde. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme under låg, til kartoflerne er møre og begynder at koge ud og jævne saucen, ca. 1-2 timer.

Tilsæt skinken, skåret i tern og kog yderligere 10 minutter.

Smag til med salt, og server med et godt drys klippet purløg, rugbrød og syltede rødbeder/agurker.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.

Allehånde kan undværes.



Energi:
KJ total 15837 (3770 kcal)
KJ Pers. 3167 (754 kcal)
Vægt ialt 4200 gram
Vægt Pers. 840 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 377 KJ (89 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 8.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:


Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)

Kommentar fra:



Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt) Per  -  2007-11-15 22:58:27
Retten kan sættes over og koge dagen før, så den kun lige skal varmes selve dagen hvor den skal spises. Det bliver den faktisk kun bedre af.

Morlassen  -  2008-11-06 10:19:41
Prøv med finsnittede porrer på i stedet for purløg - rigtig dejlig vinterret

yjp  -  2009-10-22 09:56:29
Kommer der ikke en masse skum på, når man ikke sætter kød i kog først?

preben  -  2009-10-23 12:52:45
jeg synes det ikker er nogen god måde nej man svitcer først løg så kødet oven på derefter vand lad det koger lidt derefter ligegr man kartoflerne oven på derve kan kartoflerne ikke brænde på det er aådan man laver skipperlabskovs detetr er en rifgtig gammel opskrift

Philip (gammel slagter :)  -  2010-03-26 09:32:56
Preben, det er ikke helt sandt. 1. Hav en god fond, klar, evt. bouillon. 2. Svits løg i en gryde, Med peber og laberbærbladene. 3. Tilsæt så kartoflerne. 4. Tilsæt kødet og smag til! Ps. Med fordel kan man brænde peberkornene af! Dvs. fuld fart på en pande, peberkorn på, de begynder at ryge, ryst panden lidt. Den skal min, begynde at poppe. Det fjerner den meget stærke smag, ved et helt peberkorn!

Mads  -  2012-12-30 10:08:14
Skipperlabskovs laves af saltet oksekød!!! Af fersk kød får den navnet Hvid Labskovs eller Lobescoves!!! Hilsen kokken... :-)

john  -  2013-04-22 11:50:39
mads har fuldstændig ret, skipperlabskovs laves på sprængt kød alt andet er damemad og ikke for "søfolk".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift:7.5(11 stemmer)

Opskriften er vist 29193 gange,
og udskrevet 6657 gange.