Sur-sød thai-fisk

Sur-sød thai-fisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Brasen

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hel, renset fisk (snapper eller brasen) á 1250 g.
25 g.hvedemel
 olie til stegning
 
 Sur-sød sauce:
2 fedhakket hvidløg
1 hakket løg
1 hakket tomat
1 gulerod i skiver
2 cm.finthakket, skrællet, frisk ingefærrod
50 g.brun farin
2 spsk.fishsauce
0.5 dl.ris- eller hvidvinseddike
2 tsk.majsmel
0.75 dl.vand
 
Opskrift:
Rens fisken godt og skrab skællene af. Dup tør med køkkenrulle. Lav 4 diagonale snit ind til benet på hver side af fisken. Vend den i mel og ryst overskydende mel af.

Varm olien op i en wok eller stegepande og steg fisken gyldenbrun og sprød på begge sider. Dryp af på fedtsugende papir og hold den varm.

Sur-sød sauce:
Hæld det meste af olien af panden, men lad 2 spsk blive tilbage og varm det op. Tilsæt hvidløg og løg og sauter det i 2 minutter. Kom de resterende grønsager og ingefær samt brun farin, fiskesauce og eddike i.

Pisk majsmel og vand sammen og hæld det i panden under omrøring, til saucen koger og jævner. Skru ned for blusset og lad simre i ca. 2 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig sprøde. Anret fisken på et serveringsfad og hæld saucen over.





karakterer:
Opskriften er vist 22121 gange,
og udskrevet 582 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-19 10:18:23
Nem og velsmagede opskrift. Tilføjede dog rød peber og champignon med succes.