EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Rosin boller 01

Antal:
stk.
Ret : Brød boller og kiks

Ingrediens : Bær

Indsendt : 2003-03-23


Ingredienser:
50 gram Gær
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Kardemomme, stødt *
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
    1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
Forklaring:

Opløs først gærren i den lunken mælk i fadet. Bland hvedemel, margarine, salt, sukker, æg, kardemomme og rosiner heri.

Formning:
Når dejgen tages ud af fadet efter første gangs hævning, (20 - 30 min) deles den straks i 2 lige store dele, der slås flade og formes til 2 kugler, der hviler ca. 3 minutter.

Kuglerne trilles herefter ud til 2 pølser, der hver deles til 40 - 50 g. stykker.

Stykkerne trilles til kugler (revner trækkes under bunden) og sættes på plade med bagepapir.

Efterhæves godt ½ time og pensles. Bages ved 230 grader på midterste rille ca. 12 min.

Afkøles på bagerist.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 13077 (3113 kcal)
KJ pr. stk. 435 (103 kcal)
Vægt ialt 1024 gram
Vægt pr. stk. 34 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1277 KJ (304 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 47.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.6 (29 stemmer)

Opskriften er vist 31816 gange,
og udskrevet 1353 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder da lækkert

Gække  -  0000-00-00 00:00:00
Selve dejen kan måske godt være lidt besværlig at lave.. men de er ellers meget nemme.. smager KANON godt!!!!

Natasja   -  2009-02-23 12:27:27
Rigtig god dej , men vent med at komme rosiner i til dejen har hævet , så er det nemlig bare super ..

Tanja Angelo  -  2009-07-16 11:12:38
Super boller der sammen med smootie var et hit til min søns fødselsdag i børnehaven

mig..<3!!  -  2010-07-31 09:50:42
skal til at lave den med mine brødre på 4 og 6 år håber den er nem:-)...

Linda  -  2011-03-06 14:49:29
Dejlig opskrift. Tak for den. Dem skal jeg lave her i dag :) Bare 1 spørgsmål - er de fryseegnede? :)

Linda  -  2011-03-09 15:24:41
Dejlig opskrift. Tak for den. Dem skal jeg lave her i dag :) Bare 1 spørgsmål - er de fryseegnede? :)

Naja  -  2011-12-07 22:22:04
Skal til at lave boller for første gang, håber den er nem :)

  -  2012-04-03 16:02:16
Brug ikke tørgær! det er ikke godt til denne opskrift !

Den bageglade  -  2012-05-15 13:45:00
Har lavet dem til min kæreste, og de blev da godkendt med det samme :D

  -  2013-02-12 09:39:31
God opskrift har prøved den og de smagte godt

  -  2013-03-10 18:52:43
Jeg kan ikke få dejen til og hæve, har i andre også oplevet det, og jeg er helt sikker på ikke og have slået gæren i stykker med før høj varme Forstår det bare ikke

Dame  -  2014-01-22 12:29:19
Brug 100 g gær for dejen hæver slet ikke, selvom den har været 1 time.