Fisketærte

Fisketærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Bund:
½ pk.butterdej i store ruller 225 g.
 
 Fyld:
 en rest dampede rødspættefileter, 4-6 stykker
2 stk.hele æg
2 stk.æggeblommer
 dl.piskefløde
 dl.creme fraiche 18%
 salt
 peber
1 lillesnittet fennikelknold
1 lillehakket løg
1 lillehakket rødløg
 
Opskrift:
Dejen rulles ud så den passer i en tærteform på ca. 22 cm. Pres dejen godt ned og skær kanterne til med et lille ombuk, så dejen ikke skrider ned i formen under forbagningen. Lad dejen hvile 15 minutter ellers kryber den, og forbag nu i 10 minutter ved 180 grader.

Til fyldet piskes æg, æggeblommer, fløde og creme fraiche sammen. Tilsæt lidt salt og peber og rør fennikel og de to løg i. Fordel fisken over den forbagte tærtebund og hæld fyldet over. Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter til fyldet er gennembagt og gyldent.

Server med brøndkarse og cherrytomater eller en skål salat.





karakterer:
Opskriften er vist 34477 gange,
og udskrevet 642 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-24 16:18:57
Det lyder lækkert, men mætter næppe medmindre, der serveres en god salat med massser ad proteiner og kraftihe grøntsager.