Berlinere 02

Berlinere 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.smør eller margarine
1,5 dl.mælk
25 g.gær
2 spsk.sukker
1 æg
300 g.hvedemel
 
 Fyld:
 Jordbær eller hindbærsyltetøj
 
 Fedt eller olie til friturekogning
Opskrift:
Smelt fedtstof og bland med mælken, lad det blive håndvarmt. Rør gæren ud i blandingen, tilsæt sukker og æg. Bland melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt. Dejen hæver i 30 min.

Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse, stik runde kager på 7 - 8 cm i diameter. Læg syltetøj på halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne over, og tryk sammen i kanten. Lad kagerne hvile i 15 min.

kog kagerne en af gangen til de er lysebrune. Læg dem på et stykke fedtsugende papir, og drys sukker over.





karakterer:
Opskriften er vist 40180 gange,
og udskrevet 1132 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-21 12:28:28
Det forvirre mig at der står "Antal: 1" der må da vel være nok til mere end bare 1?

  -   2016-08-14 12:18:42
Ved godt det er lang tid siden Katrine har skrevet at hun har problemer med at få dem bagt, men hvis andre står i samme situation, så er det temperatur du skal regulere. Hvis din olie er for varm, når du at få stegeskorpe, før at de bliver bagt helt i gennem. Evt lav dem lidt mindre opså, taget i betragtning at de efterhæver når de er formet. Lige en hurtig opskrift på creme, i stedet for pulver halløj. ½ liter fløde (kan evt bruges 250 ml mælk og 250 ml fløde. 2 æg 150g sukker. 2 spsk vanilje sukker el kornene fra 1 stang. 2 ikke for store spsk mel el maizena. bland æg, vanilje, sukker og mel, pisk for at få klumper ud. tilsæt mælk/fløde, smid på blus, på fuld knald, og så pisker du indtil det er kommet i kog, og har kogt i 1-2 min. Sørg for at piske godt! Denne opskrift kan bruges til bagværk, tærter, både varmt og koldt! God vind med berlinerne!

  -   2013-03-11 11:06:26
De er gode så skal jo også selv prøve venter...venter..KOG NU VAND!! endelig og de smager bare godt:););)

  -   2012-10-17 19:06:51
hvor mange bliver der ??

  -   2012-01-15 17:43:30
sukker og flormelis de er gode jeg kommer fra tysklande son laver man Berliner... :)

  -   2011-12-10 00:29:56
De bliver virkelig gode, dog nemmere at lave som en bolle først og komme fyld i efter de er kogt :) prøvede at lave noge med creme i også blev rigtig gode :D

  -   2011-12-04 18:09:51
jeg kan ikke få dem til at blive ordenlig bagt. Hvis jeg laderdem koge i 5min. bliver de for mørke, og hvis jeg bare tager dem op, når de er lysebrune, er det bare ren dej.... HJÆLP!

  -   2011-11-16 14:07:21
det smager godt sådan nogle

  -   2010-08-24 01:13:30
De er utrolig gode :D min mor og jeg laver det lige nu, hun er igang med at putte dem i olie :) hun ved ikke jeg skriver lige nu :) hun lod bare siden stå tændt :D nå, men jeg må gå ;) jeg skal hjælpe min mor :D p.s jeg elsker de her berlinere, vi har lavet dem to gange :D jeg vil anbefale det til dig :)

  -   2008-02-17 15:16:02
Bedre end bagerens! Det er dog nemmere at rulle dem som boller, når de skal i friture, og derefter skære et lille kryds i midt/toppen af bollen, og tilføje syltetøjen i dette, med en flødeskumssprøjte, inden de rulles i sukker

  -   2005-01-01 01:01:01
og der bliver ca. 6-8 alt efter hvor store du laver dem.

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god opskrift. dejen kan dog ikke laves langtid i forvejen. og når de skal lægges sammen kan man lige smøre lidt vand på i kanten med fingeren så klister de næmere sammen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange bliver det ca. til??