Pebermarinerede lammeculotter med kartoffeltærte

Pebermarinerede lammeculotter med kartoffeltærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.ferske lamme-culotter
 
0.5 Citron skal heraf
1 tsk.tørret rosmarin
1 spsk.tørrede grønne chiliflager
1 spsk.fem peber (blanding med forskellige hele peberkorn)
 Salt
 
 Kartoffel tærte:
4 pladerusødet tærtedej
500 g.skrællede kartofler
250 g.snittede porrer
150 g.skrællet selleri
100 g.skrællet pastinak eller persillerod
1 dl.hakket persille
100 g.revet emmentaler
6 æg (str. M)
2.5 dl.Kaffefløde 9%
1 tsk.salt
 Peber
 
Opskrift:
Reven citronskal, rosmarin, grønne chiliflager samt knuste peberkorn rystes godt sammen i en plastpose. Kom lammeculotterne i posen, luk og ryst godt. Læg culotterne i køleskabet til næste dag.

Rul tærtedejen ud, læg den i en springform beklædt med bagepapir og skær kanten til.

Skær kartofler, selleri og pastinak i små tern. Kog dem sammen med porrerne 10 minutter i letsaltet vand. Bland de kogte grøntsager med persille samt emmentaler og kom det i springformen.

Pisk æg, fløde, salt og peber godt sammen og hæld æggemassen over fyldet. Bag tærten ved 200°C i ca. 50 minutter nederst i ovnen.

Krydr lammeculotterne med salt og kom dem i en stegepose. Steg lammeculotterne 30 minutter i ovnen ved 200°C og lad dem hvile i 10 minutter.

Skær lammeculotterne i tynde skiver og anret dem sammen med et stykke tærte og lidt grøn salat. Si skyen, smag til med salt og peber og kom den hen over kødet.

Tips:

Spis resten af tærten næste dag til f.eks. kogt skinke.





karakterer:
Opskriften er vist 19907 gange,
og udskrevet 615 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu