Brunsvigerkage

Brunsvigerkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brunsvigerkage, billede 4 Brunsvigerkage, billede 1 Brunsvigerkage, billede 2 Brunsvigerkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres i det lunede mælk og i de 150 g. smeltede smør.

Pisk æggene og rør dem i sammen med sukker og salt.
Tilsæt mel og rør til dejen bliver glat.

Dejen skal stå et lunt sted og hæve i en halv time.

Kom dejen i en smurt bradepande ca. 33x38 cm., prik dejen med et træskaft (enden af en grydeske, eller lign.) så der bliver små fordybninger.

Bland fyldet:
Rør smeltet smør sammen med farinen, sirup og kanelen. Fordel det over gærdejen og lad dejen efterhæve til dobbelt størrelse ca. 20 minutter.

Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 25-30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 190206 gange,
og udskrevet 5156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (135 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26786 (6377 kcal)
KJ pr. Pers. 2232 (531 kcal)
Vægt ialt 1619 gram
Vægt pr. Pers. 134 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1654 KJ (393 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 24.5 gram
Kulhydrat 39.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-04 16:31:24
En Fantastiks dejlig og let brunsviger,har prøvet mange forskellige den her er den bedste til dato,en god ide med sirup,jeg brugte dog vanilje som også giver en god smag.🤗👍🏽

  -   2017-08-25 14:58:08
Har ofte hentet ideer herindefra, om det er mad eller bageopskrifter, har jeg været fuldt tilfreds.

  -   2017-07-22 07:41:14
Super god opskrift. Bager den også som glutenfri til min datter. Erstatter bare hvedemel med den røde finax mjolmix, den bliver så god😀

  -   2014-11-21 10:24:06
God opskrift,dog skal du være opmærksom på at selv om du retter i antal så bliver der ikke automatisk rettet i størrelsen på emnet hvori dejen skal ligge...dette kan jo blive til noget besvær hvis man ikke lige har lagt mærke til det,eller ikke kender kagen der bages så man ikke ved hvor stor den egentlig bliver... Bare lige et lille godt råd...

  -   2014-03-01 11:14:15
Super god kage :D

  -   2013-10-26 17:48:59
Rigtig god opskrift !!! 

  -   2013-06-18 13:22:33
En dejlig let opskrift at forstå

  -   2013-06-05 16:37:07
Mmmmmmmmmm jeg elsker brunsviger, det smager namnam godt;-)

  -   2012-03-09 16:42:18
Super kage!! Dog vil jeg bruge mindre smør til snasket næste gang, da jeg synes, den sejlede lidt

  -   2011-06-28 15:38:50
godt men det må også være uden sirup

  -   2011-06-07 16:34:30
Den smager lækkert! :) Kan varmt anbefales

  -   2011-03-16 10:15:34
Denne kake er en bestselger på et dansk bursdagsselskap. denne kaken er fra fyn i danmark

  -   2010-03-09 20:00:55
Går godt med dejen fra MAIZENA Quickboller. Så skal du kun tænke på fyldet.

  -   2008-03-05 16:09:19
Brug bagepulver i stedet for gær, ca. 2 tsk.