Sfihar

Sfihar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :      Red :
Sfihar, billede 4 Sfihar, billede 1 Sfihar, billede 2 Sfihar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
450 g.hvedemel
12 g.tørgær
1 tsk.salt
0.75 dl.olie
3 dl.vand
 
 Fars:
500 g.oksefars
3 løg (hakkes fint)
3 tomater (hakkes fint)
1.5 tsk.salt
0.5 tsk.peber
 
 Pinjekerner eller hakkede
 mandler
 
 Til pladen:
1 dråbeolie
 
Opskrift:
Dej:
Tørgæren røres ud i koldt vand, og hældes i melet sammen med salt & olie. Det hele æltes godt. Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse.

Fars:
Det hele blandes godt.


Lav ca. 4 boller af dejen. Bollerne rulles tyndt ud. Stikkes ud med stort glas til en bund, hvorpå der lægger ca. 1 tsk. af farsen. De formes som en "ruder" ved at bukke kanterne ind mod midten, til der er en synlig firkant på størrelse med en to kr.

De sættes på en plade som er smurt godt med olie (bagepapir dur ikke). pinjekerner eller hakkede mandler lægges på.

Bages i ovnen, ved 250 grader, i ca. 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 29403 gange,
og udskrevet 543 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-26 15:01:13
tak tak :) mange gode infomationer. Har en udenlandsk kæreste og vil derfor lære at lave deres mad :)

  -   2008-07-23 22:53:43
Opskriften er rigtig god! Måske er 2 dråber olivenolie lige i underkanten, og så smager farsen også dejligt, hvis man tilsætter 2 tsk. garam masala (et færdigt blandings krydderi).

  -   2007-05-31 14:41:15
De er rigtig lækre og kan spises med alt...