EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Ølkage I

Antal:
Pers.
Ret : Kager

Ingrediens : Øl / Vin og Spiritus

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : sofii

Indsendt :

Ølkage I 4 Ølkage I 1 Ølkage I 2 Ølkage I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Ingefær, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt *
3.3 dl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Det hele kommes i en skål og røres sammen til en flydende masse. Kagen bages med staniol de første 45 min.

Staniolen tages af og kagen bages derefter endnu ca.45 min( staniolen beskytter kagen fra ikke at blive brændt på toppen.

Kagen bages ved 180 grader C. alm. ovn på nederste ovn ribbe.

Tips:

Det gode ved kagen er at den kun har 2% fedt. Den skal bages lang tid men smager til gengæld forryggende godt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 16160 (3847 kcal)
KJ pr. Pers. 1010 (240 kcal)
Vægt ialt 1340 gram
Vægt pr. Pers. 83 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1205 KJ (287 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 66.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.4 (165 stemmer)

Opskriften er vist 165740 gange,
og udskrevet 6793 gange.

Pia  -  2015-05-14 17:48:35
To Bage forme er EN for meget, det bliver tørt og hårdt som cement. Øv troede at opskriften var til at regne med. USPIGELIGST.

LE  -  2015-04-03 20:25:37
super lækker kage og istedet for rent smør så prøv at smøre et tyndt lag smørcreme (glasur blandet med smør) i mellem to skiver kage.

  -  2014-05-10 14:59:37
Den var god den smagte ligesom honningekage meget sødt

Mig!  -  2012-09-20 15:16:26
Ummmmm en dejlig lækker kage :)!

Kirsten  -  2012-07-20 11:40:10
Jeg har fået den serveret til en ølsmagning - mørke og stærke øl. Der var den rigtig god.

  -  2012-05-11 16:31:23
Jeg hælder 1 hvidtøl over 500 g. farin, blander derefter 500 g. mel, 2 tsk. natron, 2 tsk. kanel, 1 tsk. nellike og 1 tsk. ingefær og rører det i dejen. Derefter hældes det i 2 små smurte sandkageforme og bages 1 time på 190 grader i almindelig ovn. (ikke varmluft). Den bliver perfekt hver gang :-)

Karina  -  2012-01-27 12:06:51
Kagen smager rigtig godt med lidt smør til og desuden blir kagen kun "tung" hvis man ikk kan finde ud af at lave den rigtig, nogle er jo bedre end andre!

bogner  -  2011-10-26 16:23:15
Herlig duft lækker smag, og hvis vi tror at kage ikke feder så er vi dumme ,men ingen siger at vi skal spise hele kagen selv, og heller ikke lægge tandsmør på lidt men godt gør det også. Kagen er let og luftig når det bliver gjort som beskrevet :-)

sofie  -  2011-10-09 16:01:37
jeg synes bestemt at denne kage er mega god især med et lag smør på bare ikke for meget eller for lidt. :)

karla  -  2011-07-30 19:38:04
der skal flere krydderier i og noget stødt nellike! laver den tit fordi den er så nem og smager brand godt!

Marianne  -  2011-05-18 14:15:11
Hvis ølkagen er blevet lidt hård så put den i en plastikpose(til madvarer) og få dage efter bliver kanten helt blød og til tider lidt smattet, men det gør bestemt ikke noget for smagen, for den bliver nærmest bedre af at stå i et par dage

Betina.  -  2011-03-17 20:24:45
Til jer der ikke mener at den er fedtfattig- Fedtfattigt betyder at der ikke er meget fedt i. Det opfylder kagen. Sukker og mel er næsten rene kulhydrater, men det er IKKE fedt. Jo det feder da, men ikke så meget som fedt. Da denne kage kun indeholder den sparsomme fedt som der er i ingredienserne er den fedtfattig.

Inga  -  2011-03-08 10:12:52
Istedet for alle krydderierne og bagepulver, bruger jeg bare 1 brev brunt bagepulver

Mayet Brynildsen  -  2011-02-04 18:00:05
Den er SUPER!

Kaj D.  -  2010-03-08 11:19:27
Kan denne kage bages, så den ikke bliver brun? Evt. melis i stedet for farin - eller hvad.

Mmoster  -  2009-12-05 10:09:39
Meget lækkert med lidt smør på.. Super skøn kage lige mig..

  -  2009-11-27 16:40:55
hold da helt op... den kage tog mig tilbage til dengang i børnehave :D den er jo super god!!! vil nok nøjes med 350-400g brun farin næste gang men ummmmmm den var god.

Trine  -  2009-11-06 14:30:19
Det er nemmere at komme et brev brunt bagepulver i, i stedet for krydderier og bagepulver.

Mette  -  2009-06-02 15:06:37
Uhhm lækkert kage ! :) Den minder mig om derhjemme og min moooar .. :)

Kristina  -  2009-01-16 13:06:37
Det er muligt at der ikke er fedstof i, men til gengæld er der enormt meget sukker i. Og smører du også smør på - og det skal der, hvis det skal smage godt - er den heller ikke fedtfattig.

Q  -  2008-11-23 11:56:04
Har bagt denne kage rigtig tit og ofte, sidste år -da jeg var gravid ;P mums.. nu vil jeg bage denne igen, for den smager så himmels og man kan klappe en tynd skive sammen med smør og tage med i madpakken. har nogle gange brugt kun det kun 350 gram farin for at fjerne lidt af sukkret og gøre den mere brød agtig.

holly  -  2008-11-21 19:42:44
jeg synes det ligner rugbrød. men det kan godt være den smager godt

AM  -  2008-06-16 11:37:18
Det kan da ikke passe, at der skal et halvt kg. mel i, vel? Til kun én hvidtøl?

anja  -  2008-03-27 17:15:44
den smager rigtig godt med koldt smør på

peter den seje  -  2008-02-19 18:05:55
den smager godt med smør på.

als  -  2008-01-24 10:26:53
prøv at komme nelliker istedet for kardemomme. smager bare godt.

Jyden  -  2008-01-17 20:50:57
Synes kagen er meget går og tung. Det må kunne gøres så den bliver mere luftig og let?

malene  -  2007-12-23 09:47:27
lækker og luftig

di9  -  2007-12-18 19:14:54
jeg gjorde som der stod, men min kage blev helt hård. den var knapt nok til at skære i:S

Bølle  -  2007-11-28 13:50:48
Det bare læææækker lækker lækker...

Ida  -  2007-11-07 21:06:19
Det er unødvendigt at tilsætte så meget farin. Jeg har vænnet mig til at bruge 50 - 80g i stedet for. Lidt mandler i dejen er virkelig smagfuldt.

4 øjne er bedre end 2  -  2007-11-03 17:51:17
den er bare go (elsker den)

fyr løs  -  2007-11-03 09:55:40
den er vildt god jeg elsker den skal ha den i dag

Mig  -  2007-10-20 13:21:20
Kagen er meget god, ikke for sød og vammel, men dejlig krydret.. denhar en god hård kant, den kan varmt anbefales til børn og voksne!!

DerBürgerMeister  -  2007-10-09 14:39:44
Jeg putter bare et brev brunt bagepulver i, i stedet for at blande krydderierne selv! -Det gør kun kagen endnu nemmere at lave! Yummi yummi...

Sønderjyden Aasted <3  -  2007-07-01 14:44:16
Den kage er bare for god, har ikke fået den siden jeg gik i børnehave. Og da jeg smagte den igen fremkaldte den alle minderne. DET ER EN SAND VINDER!

Lea  -  2007-05-24 11:28:55
Bagepulveret må gerne være natron og prøv at lade kardemommen udeblive - smager nemlig rigtigt godt også.

Per  -  2007-04-15 07:21:47
Jeg har ikke tidligere smagt ølkage, og da opskriften ikke beskriver hvilken form kagen skal bages i så bagte jeg den i en 23x33 cm. bradepande i den anførte tid, desværre blev kagen stenhård og helt sort i bunden så jeg måtte lave den om, denne gang bagte jeg den i en sandkageform som det kan ses på billedet, en form på 2-3 l. og så blev den god, jeg syntes dog stadig at den blev hård i bunden, så jeg vil mene at den skal lidt højere op i ovnen.

Lilli  -  2007-03-15 11:33:10
Dengang jeg var ung for 4 ar siden (jeg er 19) fik mine foreldre denne kage der sagtens kunne forvekles med rugbrød fandt MEGET sent ud af det var ølkage og smagte ganske glimragende med smør på

Tele  -  2007-02-10 22:43:49
haha lidt komisk med "kun 2% fedt" og så er der nærmest 117% sukker i ..det kan lidt sammenlignes med en light sodavand tilsat 2 pakker smør

Nina  -  2007-01-12 14:05:54
Når noget er kategoriseret under fedtfattigt er det ikke ensbetydende med at det nødvendigvis er sundt for der er mange ting der "feder" ud over fedt. men der er ingen fedt i så derfor fedtfattig

  -  0000-00-00 00:00:00
Ølkage

Mee  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes simpelthen den var rigtig god denne her kage, men nu ELSKER jeg også bare ølkage, da det var noget jeg fik som barn, Min kage blev en smule hård/sprød, men måske skulle jeg lade være at give den Så længe næste gang? Men tusind tak for opskriften, du har lige reddet min søde tand ;)

fjotte  -  0000-00-00 00:00:00
glem den står under fedtfattig,,, den skal bare nydes med lidt koldt smør på... den kage er en der vækker gode minder

  -  0000-00-00 00:00:00
Med 1/2 kg brun farin er denne kage bestemt ikke fedtfattig... Sukker er kulhydrater, som i stor grad feder...

sønderjyden  -  0000-00-00 00:00:00
den smager rigtig godt . skær kagen i skiver og smør smør på

En sønderjysk mor  -  0000-00-00 00:00:00
Det er vigtig man blander hvidtøl og farin først for derefter at tilføje de andre ting. Ølkage skal smørres som et stykke rugbrød med koldt smør. Selv børn på 3 år kan sagtens bage denne kage.

michael  -  0000-00-00 00:00:00
fint nok at den er fedtfattig, men der er både sukker og mel i og burde derfor egentlig ikke "tilhøre" fedtfattig-kategorien da mel og sukker jo feder..

Grønlænderen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg fik denne opskrift for mange år siden af netop en sønderjysk dame. Dog uden kardemomme. Den dobbelte portion svarer til en bradepande. 2 hvidtøl er for lidt. Jeg bruger 2½ for at få den rette sirupsagtige konsistens frem. Jeg bager den kun i 5 kvarter. Skøn og robust kage som er langtidsholdbar og fremragende turproviant i den grønlandske natur!

Kagekongen  -  0000-00-00 00:00:00
Super!

Åse  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn kage, stammer ganske rigtigt fra sønderjylland

ukendt  -  0000-00-00 00:00:00
den smager godt. men hvorfor skal der altid skrives   foran?

mig  -  0000-00-00 00:00:00
Et rent 9-tal!

gygy-pigen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes det er en rigtig god kage også for børn og den er let og lave så amn kan tage børnene med i køkkenet

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
der var fest i min mund...

am  -  0000-00-00 00:00:00
mig og vennerne synes den var meget karamelagtig og mega sød

mus  -  0000-00-00 00:00:00
jeg synes kagen er rigtig god til en kop eftermiddagskaffe

mollemor  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg mener at denne kage er sønderjysk, den er ret nem at lave, og da der er bagepulver i, kan den godt vente lidt på at komme ind i ovnen, hvis man har flere ting igang,

Flemming Christensen  -  0000-00-00 00:00:00
1/4 kg rosiner

stump  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at smøre et lille lag smør på.... ikke tandsmør.

kage elskerne  -  0000-00-00 00:00:00
vi synes at kagen er lidt kedelig og tung i det