Galettes

Galettes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Boghvede

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.boghvede
25 g.hvidt mel
3 æg
2 dl.mælk
1 dl.vand
1 lille smule salt
1 spsk.fedt
3 spsk.smør
 
Opskrift:
Put begge slags mel i en skål og slå æggene i en efter en. Tilsæt så mælk, vand og salt. Pisk dejen indtil den er ensartet. Lad dejen hvile 2 timer eller natten over.

Smør pandekagepanden med fedtet og sæt den over på middel varme. Smelt smørret og tilsæt det dejen. Hæld en skefuld dej på panden og spred det hurtigt. Når kanterne begynder at brune så vend pandekagen på panden. 1 minut pr. side skulle være nok. Læg dem i en stak og hold dem varme i en varm ovn indtil du er parat til at fylde dem.

Du får ca. 8-10 stk. 25 centimeter pandekager.

Den typiske franske galette er bagt på en stor flad bageplade og dejen bliver spredt med et træredskab, men mindre pandekager kan blive lavet på en almindelig pandekagepande og dejen kan spredes ved at vende holde panden skævt.

Dette er en fransk opskrift på de smagfulde pandekager fra Bretagne kaldet "Galettes". Fyld dem med skinke og ost, champignons eller røget laks. Drik ufiltreret æblemost til.





karakterer:
Opskriften er vist 28964 gange,
og udskrevet 684 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu