Crepes Suzettes

Crepes Suzettes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Crepes Suzettes, billede 4 Crepes Suzettes, billede 1 Crepes Suzettes, billede 2 Crepes Suzettes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl.hvedemel
2 spsk.sukker
 dryssalt
1 dl.mælk
2 dl.kaffefløde
2-3 æg
25 g.smeltet smør
1 spsk.cognac
1 citron revet skal heraf
 evt.smør til bagning
 
 Sovs:
4 stk.hugget sukker
30 g.smør
1 appelsin saften heraf
0.5 dl.Grand Marnier
0.5 dl.cognac
2 spsk.smuttede hakkede mandler
 
Opskrift:
Dejen røres sammen og hviler ca. ½ time, før den bages til små tynde pandekager, der foldes 2 gange.

Til sovsen gnides sukkerstykkeme mod skallen af appelsinen, til de er helt mørkegule og gennemtrukket af olien fra skallen. Sukkerstykkerne lægges i flamberingspanden, appelsinsaften presses og sies over sukkeret. Læg smørklatter ved og varm op til sovsen begynder at syde.

Nu vendes pandekagerne rundt i sovsen og lægges efterhånden ud til kanten. Når alle pandekager er vendt i sovsen, fordeles de jævnt på panden, overhældes med cognac og likør og flamberes. De smuttede, hakkede mandler drysses over.

Flamberingen skal helst foregå ved bordet, så pandekagerne kan serveres straks efter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Crepes Suzette

karakterer:
Opskriften er vist 63705 gange,
og udskrevet 1648 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
normandiet