Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kogt torskerogn

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk

Torskerogn - Torske bukserIndsendt :

Kogt torskerogn 4 Kogt torskerogn 1 Kogt torskerogn 2 Kogt torskerogn 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Torskerogn, frisk
0.5 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 laurbærblade
5 Peberkorn, sorte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Rognen skylles og pakkes ind i Alufolie eller madpapir Rognen lægges i en gryde og dækkes med vand Krydderier, salt og eddike tilsættes Vandet bringes langsomt i kog Rognen koges i 40 - 45 min., afhængig af størrelsen Rognen tages op, folien fjernes og rognen afkøles

Serveres med hvide kartofler og en sauce efter egen smag.

Saucen kan være persillesauce, hollandaise, citronsauce, remuladesauce eller sennepssauce.

Tips:

Rognen er lækker som pålæg i skiver. Hinden fjernes. Rognen moses og røres op med hytteost, ca. halvt af hver.

Skæres i skiver og ristes let på panden i smør eller plantemargarine, et par minutter på hver side.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (54 stemmer)

Opskriften er vist 120628 gange,
og udskrevet 3554 gange.


Energi:
KJ total 3071 (731 kcal)
KJ pr. Pers. 767 (182 kcal)
Vægt ialt 650 gram
Vægt pr. Pers. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 472 KJ (112 kcal)
Protein 20.2 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Knud Eckeroth   -  2016-01-16 20:11:48
Jeg tror at man ikke skal være for fedtet med krydderierne det glver smagén

Gudrun  -  2015-01-28 11:23:22
En god måde at tilberede torskerogn: Kog den i en kogepose, hvor luften er suget ud, og bind en knude. Læg derefter posen ned i en gryde med varmt vand evt. med frisk dild og kog den ca. 20-30 min for svag varme.

connie  -  2014-02-13 15:21:09
Hvad er der galt når man har fulgt denne opskrift, og rognen ikke er fast når man tager den op af gryden ?

  -  2013-02-26 12:07:10
Hvad kan man goere med rogn som er for moden? For stor afstand mellem aeggene? Jorgen

John  -  2011-02-26 07:35:17
Til Iver, de skal da ikke stege 20 minutter på hver side!

Riborg  -  2010-02-25 15:28:08
PS: jeg kommer også et løg i kogevandet.

Riborg  -  2010-02-25 15:25:57
Jeg koger rognen med skiver af økologisk citron i stedet for eddike. Det smager også godt med gulerodssalat til.

Kirsten  -  2009-04-21 20:10:59
Tips: Put rognen i en nylonstrømpe når den skal koges.

Iver  -  2008-01-08 19:12:19
De kan også steges. Vend dem i æg, og paner derefter med rasp tilsat salt og peber. Steges så ca. 20 minutter på hver side ved svag/middel varme (pas på med ikke at stege ved for høj temperatur) Dyr mad men lækkert

Lystfiskeren  -  2007-01-06 15:53:44
Er lige kommet hjem med frisk torskerogn og ville så lige prøve denne opskrift. Den er perfekt, simpel og med et helt perfekt resultat...

KAJA  -  0000-00-00 00:00:00
Det er meget vigtigt ikke at koge torskerognen for meget så bliver den tør og kedelig denne opskrift smagte pragtfuld takker

Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg vil give Marian ret det er den bedste og den nemmeste måde at koge rognen på SKØNT

Marian Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare måden at koge torskerogn på.