Grydestegt svinekam med portvinssauce

Grydestegt svinekam med portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-1.5 kg.svinekam uden svær
2 skalotteløg
2 gulerødder
3 stilkeblegselleri
1 dl.appelsinsaft
2-3 dl.bouillon
1 dl.appelsinsaft
 
 Krydderbuket:
 laurbærblad
 persille
 timian
 
 salt
 peber
 majsstivelse
 evt. piskefløde
 
Opskrift:
Rens urter og krydderurter og skær urterne i mindre stykker.

Varm en tør gryde op ved god varme. Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tag det op. Svits grøntsagerne et øjeblik, tag dem op. Læg kødet tilbage.

Tilsæt portvin, bouillon, appelsinsaft, salt, peber og krydderbuket. Dæmp varmen og lad svinekammen koge ved svag varme under låg i 1-11/4 time. Vend den efter halv kogetid og læg urterne tilbage i skyen. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer mod slutningen af stegetiden. Er den 65 grader, er stegen færdig. Tag kødet op, pak det i stanniol og lad det hvile ca. 20 minutter, før det skæres i tynde skiver.

Fjern krydderbuketten fra stegeskyen, si grøntsagerne fra og lad skyen koge ind uden låg ca. 5 minutter. Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Lad saucen koge igennem, smag evt. til med mere portvin og piskefløde.

Serveres med kartofler evt. råstegte kartofler salat med avocado i tern hakkede valnøddekerner.





karakterer:
Opskriften er vist 30832 gange,
og udskrevet 793 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Der står 1 dl appelsinsaft 2 gange - mn ikke den ene er portvin?

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor meget portvin skal man bruge?