Nakkefilet, Rosmarinstegt

Nakkefilet, Rosmarinstegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.nakkefilet
8-10 kvistefrisk rosmarin eller 2 tsk. tørret
 Evt. hvidløg
1-2 tsk.tørret provencekrydderi
1 tsk.salt
 Bouillon
 Saucejævner
 
 Tilbehør:
500 g.broccoli
1500 g.kartofler
2 tsk.olie
 Salt
 
 Salat:
2 storegule eller røde peberfrugter
4-6 skiverløg (gerne salatløg)
 Salt
 
Opskrift:
Læg rosmarinkviste i bunden af et lille ovnfast fad, evt. sammen med pillede, skivede hvidløgsfed. Læg kødet ovenpå, drys det med salt og provencekrydderi. Hæld bouillon i fadet, så det står 1 cm op omkring kødet. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 200 grader, og lad det stå 1 1/2 time.

Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend kartoffelbådene i olien, og kom dem i et fad, der er drysset med salt. Lad kartoffelbådene stege med i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og møre.

Tag kødet ud af ovnen, bruges stegetermometer skal det vise ca. 70 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter.

Skær peberfrugten i tynde skiver, bland med løgringe, og drys med salt.

Skum evt. skyen, jævn den let, og smag til.

Damp broccoli 7-8 minutter i saltet vand, og læg det på et varmt fad sammen med kød og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 30728 gange,
og udskrevet 783 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-25 14:11:03
Nu har vi stegt nakkefilet 3 gange efter denne opskrift. Hver gang er stegen blevet utrolig lækker. Den seneste gang dækkede vi stegen med tynde baconskiver. Det kan anbefales.

  -   2009-01-10 17:48:19
Stegen bliver utrolig lækker - både mør og saftig, og smagen af rosmarin og hvidløg er en god kombination til kødet.