Koteletter med smag

Koteletter med smag, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Koteletter med smag, billede 4 Koteletter med smag, billede 1 Koteletter med smag, billede 2 Koteletter med smag, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Svinekoteletter, tykke En tyk svinekotelet vejer ca 200 gram.
1 spsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
0.5 dl. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Koteletterne smøres med sennep, vendes i mel med krydderierne og brunes i noget af smørret, hvorefter de lægges i et ovnfast fad. En tynd citronskive lægges på hver og en 0.5 spsk. tomatpure på hver citronskive. Farin drysses over.

Kartoflerne skrælles, skæres i tykke skiver og brunes i resten af smørret. Salt og peber drysses over og de lægges i fadet ved siden af koteletterne.

Panden koges af med lidt vand og hældes over kartoflerne. Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 53380 gange,
og udskrevet 1445 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9910 (2359 kcal)
KJ pr. Pers. 2477 (589 kcal)
Vægt ialt 1654 gram
Vægt pr. Pers. 413 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 599 KJ (142 kcal)
Protein 10.9 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-22 05:13:27
En fantastisk lækker ret, anden gang jeg laver den, og jeg kan love det bliver til flere. Bruger lidt mere sennep...

  -   2013-12-27 19:49:23
Jeg har en bøn til redaktionen, så andre ikke kommer ud for det samme som jeg. Venligst skriv evt. sølvfolie og ikke KUN folie. Det brugte jeg og nu får jeg ikke engang smagt det, det er lige til at kyle ud :-(

  -   2012-12-12 19:47:26
Koteletterne bliver dejligt møre og smager herligt. Hvis man vil lave det hurtigt, så spring det første trin over med at stege på panden - i stedet rystes kartoflerne og koteletterne sammen i en stor frysepose tilsat flydende Becel, salt og peber. Indholdet fordeles derefter i et fad som vist på billedet - og fortsæt som opskriften beskriver. Man kan også tilsætte æblebåde :-)

  -   2012-01-29 18:50:04
Jeg undres over at kartoflerne er helt rå, efter 70 minutter?????????

  -   2009-08-03 13:37:55
Det er en kanon god opskrift, men jeg synes det smager bedst med dobbelt op på koteletterne og sovsen blive kogt op med lidt fløde sammen med lidt ekstra vand på panden og så derefter hældes henover kartoffelskiverne samt at drysse noget flormelis henover kartoflerne sammen med lidt peber. Det er forresten nemmere med de frosne kartoffelskiver...

  -   2008-05-19 17:52:05
Dejlig ret som er forfriskende nyt... dog lidt for lidt sovs, så lidt mere vand og gerne en lille fløde. så passer det.

  -   2007-12-11 20:47:43
Hvor blev det hele dejligt mørt, selv kartoflerne blev møre, hvilket ikke altid er tilfældet med ovnbagte kartofler

  -   2005-01-01 01:01:01
Hurtig og lækker mad