Glaserede grønsager

Glaserede grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.grønsager i ensartede stykker
25 g.smør
1 tsk.sukker
 Evt. 4-6 let knuste valnøddekerner eller let ristede mandelsplitter
 Vand, appelsin eller citronsaft
 En krydderurt f.eks. 2 spsk. snittede basilikum blade eller 1 spsk. friske estragonblade
 
Opskrift:
Kom grønsager, smør, sukker, evt. valnøddekerner og lidt salt og peber i en gryde, der er så stor, at grønsagerne kun ligger i et enkelt eller højst to lag.
Kom lidt vand eller citrussaft ved, hvor meget afhænger af grønsagernes størrelse og hvor træede de er, ca. ½ dl. Bring det i kog under tætsluttende låg.

Når grønsagerne er ved at være møre tages låget af og væden koges væk.
Er grønsagerne ikke møre endnu, kan man blot hælde lidt mere væde ved.
Vend en hakket krydderurt og evt. lidt letristede mandelsplitter i (naturligvis ikke hvis der er valnødder i).

Server glacerede grønsager til stegt kød, når der ikke er sauce til.





karakterer:
Opskriften er vist 19640 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-29 09:32:59
det lyder hulme godt! Jeg vil prøve at lave den med ristede pinjekerner :D

  -   2008-03-02 16:00:44
Smager rigtig godt, kog grønsagerne i Appelsin juice. Det gør dem rigtig lækre søde i smagen, spændende og lækkert.