Græskar-kastaniesuppe med pebercroutoner

Græskar-kastaniesuppe med pebercroutoner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Hokaido

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.spisekastanjer
0.5 lillehocaido græskar, ca. 500 g
1 helthvidløg delt i fed
2 kvistetimian
1 l.hønsebouillon
 ahornsirup
2 skiverlyst brød i tern
15 g.smør
 frisk peber fra kværn
1 dl.fintsnittet bredbladet persille
Opskrift:
Tænd ovnen på 180°.

Skær et kryds i toppen af kastanjerne og læg dem i en bradepande.

Skrab kernerne ud af græskaret. Drys med salt og peber og læg det på et stykke bagepapir i samme bradepande. Skærefladen skal vende nedad.

Læg de upillede hvidløgsfed under græskaret sammen med timiankviste. Sæt fadet i ovnen og bag ca. 40 min. eller til kastanjerne er møre og græskarkødet er helt blødt.

Pil kastanjerne ud af skallerne og skrab kødet ud af græskaret og kom begge dele i en gryde. Smut hvidløgene ud af skallerne og kom også dem i gryden. Tilsæt bouillon og bring det i kog. Lad det simre til kastanjerne er bløde, ca. 20 min.

Purer suppen i en blender og hæld den tilbage i gryden. Smag til med ahornsirup, salt og peber og juster evt. konsistensen med mere bouillon eller vand.

Smelt smørret på en teflonpande og rist brødternene heri til de er svagt gyldne. Drys med rigelig friskkværnet peber. Server med fintsnittet bredbladet persille.





karakterer:
Opskriften er vist 10633 gange,
og udskrevet 241 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu