Kringle 04

Kringle 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
100 g.sukker
 dl.mælk
50 g.gær
300 g.smør eller margarine
3 æg
 
Opskrift:
Mel, salt og sukker sigtes sammen. Mælken opvarmes til 30 grader, og gæren udrøres i lidt af denne. 1/3 af fedtstoffet smeltes i mælken. Æggene sammenpiskes. Alt sammenæltes let, og henstilles på et lunt sted ½ time dækket med et låg eller et fugtigt klæde. Resten af fedtstoffet tilsættes i små stykker ad gangen, der med en bageske ”slås” i dejen meget kraftigt (mindst ¼ time) Hæves til det dobbelte på ca ¾ time.

Dejen trilles nu ud i en lang pølse, der udrulles i en brede af 15 cm I midten af denne lægges en stribe makroner eller mandler, der er sammenrørt med fedtstof og sukker (fedtstoffet må være blødgjort uden at smelte) Dejen samles på begge sider, men makronmassen må dog ikke fuldstændig dækkes. Dejen kan nu formes til kringler eller deles til to stænger, der efterhæves, pensles og bestrøs med groft sukker og bages i 15 minutter.

Man kan til denne dejmængde tage den dobbelte portion indlæg, ligesom man i dejen yderligere kan ælte 50 g. rosiner og 50 g. sukat.

Se yderligere opskrifterne på indlæg andet sted på kogebogen.

Tips:

Denne kringle må serveres varm, I kold tilstand er den tung og klæg på grund af dejens store fedtindhold.





karakterer:
Opskriften er vist 14045 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu