Franskbrød (kold hævning)

Franskbrød (kold hævning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Flormel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
3 dl.mælk
25 g.gær
 
Opskrift:
Melet sigtes med salt og sukker. Gæren udrøres i lidt af mælken. Alt sammenblandes og æltes grundigt. Stilles til hævning i et fad, der dækkes med et låg eller et fugtigt klæde.

Når dejen er hævet til det dobbelte, æltes den, formes til brød, der stilles på en smurt bageplade, eller lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv.

Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 29717 gange,
og udskrevet 699 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-18 20:52:26
Koldhævning betyder at dejen eks.vis kan samles inden man går i seng, og sætte det ind i køleskabet, næste morgen formes det og efterhæver og bages efterfølgende.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor lang tid skal det bage?????

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor længe skal det hæve, og hvor skal det hæve, køleskab ?

  -   2005-01-01 01:01:01
tilsæt 1-2 spsk vegetabilsk olie, så bliver det ikke så hurtigt tørt

  -   2005-01-01 01:01:01
Superduper godt brød som nybagt, men bliver desværre ret hurtigt tørt, men også godt som ristet fra frisk/fryser