EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Hasselbagte kartofler 01

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt : 2003-01-04

Hasselbagte kartofler 01 4 Hasselbagte kartofler 01 1 Hasselbagte kartofler 01 2 Hasselbagte kartofler 01 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Paprika *
evt. Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
    Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Forklaring:

Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen.

Olieblanding:
Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne.

Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader C. alm. ovn. Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne.

Tips:

Mængden af kartofler er afhængig af, hvor mange der skal laves til, men generelt skal der bruges 250 - 400 g. kartoffel pr. person. Husk at kartoflerne svinder en del under bagning.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 2228 (530 kcal)
KJ pr. Pers. 1114 (265 kcal)
Vægt ialt 514 gram
Vægt pr. Pers. 257 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 433 KJ (103 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 17.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 (153 stemmer)

Opskriften er vist 353951 gange,
og udskrevet 7029 gange.

claus e. f. nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig gode

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte bagekartofler, og de skulle have noget mere tid, godt 20 min mere

christina  -  0000-00-00 00:00:00
kanon gode, lige sp perfekt som alle dine andre opskrifter

Lille Mor  -  0000-00-00 00:00:00
Når man skal lave hakker i kartoflerne , så put en kødpind ind i den så stopper kniven det samme sted hver gang ....

Brian  -  0000-00-00 00:00:00
De er pragtfulde

Sandra  -  0000-00-00 00:00:00
Det skal jeg absolut prove til aftensmad!!! Fik dem det jeg var lille hos mormor

Gammel husmoder  -  2007-05-08 16:52:33
Jeg lægger kartoflen imellem to smøredsbrætter når de skal snittes så ødelægger jeg ikke kniven.

Christian og Christian  -  2007-07-27 19:16:45
vi skal til og igang og vi er spændte. vi skal ikke have vin til.

Yvonne  -  2007-11-04 17:17:33
brug et lille btæt til bagekartoffel når du skal skære så stopper kniven sel

Camilla  -  2007-11-05 15:29:07
Jeg er en elendig kok, men dette lykkedes dog og de er kanon gode :-)

mette  -  2007-11-14 14:50:18
de var rigtige gode skal helt sikkert prøve der igen...!:-)

Camilla  -  2008-02-13 17:36:43
Super lækre :)

Lise  -  2008-08-23 17:19:28
Super lækkert!

Natascha   -  2008-10-06 19:12:22
Det hedder altså Hasselbach kartofler...

lars  -  2009-02-21 18:39:26
til Natascha2008-10-06 Kan det ikke være lige meget hvordan man staver det... hovedesagen er ar vi får lavet noget godt mad...

Kristina  -  2009-04-13 12:12:41
Til Natascha... Hvis du googler hasselbagte kartofler og hasselbach kartofler, så er der faktisk flest opskrifter til førstnævnte, så måske er det meget rigtigt at kalde dem hasselbagte.... Men er fuldstændig enig, måden at stave på er irrelevant, bare der kommer god mad ud af det!

Natascha  -  2009-08-30 15:28:20
Bagekartofler skal have 40 min. :)

Simon  -  2009-10-10 17:00:44
Kom lidt sukker i blandingen,,, det holder lidt på smørelsen, og giver en anelse af "karameliseret sprødhed... ;)

kenny jensen  -  2009-12-21 17:01:02
godt råd.... lige inden kartoflen er færdig drys revet ost over og lad den være i ovnen ca 5min mere det smager rigtigt godt. velbekommen

  -  2010-01-09 11:04:55
Lig kartoflerne på en træ gryde ske så undgår man at skære hele vejen i gennem kartoflen, det er super nemt :.)

Bjarne 1  -  2010-01-17 19:02:11
Tiden passede overhovedet ikke, så da resten af maden var færdig manglede kartoflerne meget - ikke særlig fedt... så jeg er ikke en fan :(

Samia  -  2010-09-28 18:45:47
Er i gang med at lave dem nu, tror de bliver super gode, og især med de gode anmeldelser :) :)

Lars  -  2010-11-18 22:26:45
Det hedder altså Hasselbach-kartofler, ikke hasselbagte kartofler.

jørgen  -  2011-02-14 17:48:58
det hedder altså bjarne's bagte kartoffler!

Marie Banke  -  2011-02-18 12:55:45
Undskyld: "Hasselbagte" kartofler?! Navnet er Hasselback-kartofler, måske efter den person, der fandt på opskriften, muligvis en svensker. (Se evt. Dansk Sprognævns kommentarer til ordet). Dette er ganske vist en almindelig fejl i moderne dansk på linje med at "smøre" ærmerne op, og "isflade" m.m.fl., fejl, der opstår pga. utydelig tale på den ene side og manglende refleksion over det, man går og siger på den anden. Lad venligst være med at videkolportere den slags på skrift, tak.

lille mig  -  2011-03-20 17:14:14
jeg blir sååååååå sulten af det :P

Andreas Gjesing  -  2011-03-23 19:17:00
Hasselbackkartofler er den korrekte betegnelse for de trekvart gennemskårne olie- eller smørbagte kartofler. Retten er opkaldt efter den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvis historie kan føres tilbage til 1700-tallet.

Katja....  -  2011-04-04 15:55:32
Forstår ikke jer der går op i om det er " hasselbach " eller hasselbagte, det er forskellen på dansk og tysk! :)

Jane E Johansen  -  2011-05-04 17:03:59
Super lækre

  -  2011-10-22 19:05:56
Retten stammer fra Sverige og har fået sit navn efter Stockholm-restauranten "Hasselbacken", hvor retten første gang blev serveret.Velbekomme ;)

  -  2012-02-04 16:31:26
vil prøve til mine mørbrad bøffer ,)

Kuhrt  -  2012-03-15 13:44:15
De smager bare for godt :D

Kim Haurum Kristensen  -  2012-04-28 13:10:05
De smager rigtigt godt super opskrift... :-)

Julie  -  2012-10-07 21:51:23
OK opskrift, lækkert med paprika-blandingen. Dog må jeg erklære mig enig med dem der siger, at de slet ikke er færdige efter de 40 min. Mine fik en time, så var de fine (men kunne godt have brugt lidt mere, hvis man havde haft tålmodighed til det, så de var blevet lidt sprøde)

Plet  -  2013-01-28 17:17:21
Koncentrer jer om hvordan det smager, og ikke hvordan det staves. Kan i ikke lave mad, siden i bruger tiden til brok?

Nikolaj  -  2013-02-14 18:52:06
Helt ärligt, er der ikke en redaktör her paa siden, der kan rette det til Hasselbach kartofler? Det er da for pinligt, at man SKAL stave forkert i sin sögning for at finde den rigtige opskrift!

  -  2013-02-16 14:42:28
Omg.. Der er nogen af os der bare prøver på at lave god mad. Hvis vi ville have et kursus i kartoflens-navne-historie så gik vi et andet sted hen. Det super træls at man skal til at sortere i kommentarene efter hvem der rent faktisk kommentere maden. Lad nu den der har lavet opskriften være, som sagt tidligere her på siden så er dette jo ikke ligefrem første gang det bliver kaldt Hasselbagte kartofler!

  -  2013-03-10 13:02:29
Nogle mennesker er bare en lille smule dumme, og ikk har meget indhold i deres liv, Så derfor skal ge genere andre, :( - Tag jer dog sammen ... Det et dumt ord, i skændes om!!!! - Sikke dog et liv, men ak ja. Små liv, små hjerner.. :o Men vildt lækker opskrift ! ;] Skal bruges senere! ☻

Tot  -  2013-06-04 17:18:31
Kan det ikke være underordnet, om det staves eller hedder det ene eller andet. Til jer der ikke kan finde ud af stavemåden, åbn jeres egen restaurant, Så kan i stave det som i vil, i stedet for at bruge plads på disse gode sider på den slags ævl.

Kasper  -  2013-12-31 17:19:00
Et godt tip et at skære med kniven i en 45" vinkel, så går det meget nemt og hurtigt.

Jes  -  2014-01-16 19:45:02
Meget muligt at der er mange der er ligeglade, men vi er altså en del der går lidt op i mad og er grundige omkring det. Det er en fejl at kalde dem hasselbagte kartofler (og det irriterer mig grænseløst når folk bruger det!), navnet har intet med at de er bagte at gøre. Som andre nævner stammer de fra Hasselbacken i Stockholm, deraf navnet Hasselback kartofler. Der er altså ikke tale om en simpel stavefejl, men en misforståelse af navnet, som danskerne desværre bare suger til sig. At de smager fantastisk kan vi til gengæld nemt blive enige om.

Maja  -  2014-08-02 08:54:01
Hahahaha, "det er forskellen på dansk og tysk"! Shit, det er sjovt :'-)

Nicolai  -  2014-09-20 09:24:37
Kan være fuldstændig lige meget hvordan tingene staves. De smager vel ikke bedre eller dårligere af den grund? Tror desuden I overlever hvis det staves forkert, og hvis ikke, så kan vi andre bestemt leve med udfaldet. Mad er mad og navnet gør ikke forskellen