Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Ostelagkage

Antal:
Pers. 8 Pers.
Ret : Konditori

Hovedingrediens : Oste

Diverse osteIndsendt :

Ostelagkage 4 Ostelagkage 1 Ostelagkage 2 Ostelagkage 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

De knuste kiks blandes med det smeltede smør. Og kommes i bunden af en springform. Dette stilles til afkøling evt. natten over i køleskabet.

Fløden, osten og florsukkeret piskes sammen til en konsistens som flødeskum og kommes ovenpå kiksebunden. Herefter stilles det i køleskabet i ca 1 time. Der kan hvis det skal gå hurtigt, stilles i fryseren i ca. 15 minutter.

Derefter pyntes den med frisk frugt efter årstiden eller henkogt frugt.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (71 stemmer)

Opskriften er vist 177724 gange,
og udskrevet 6434 gange.


Energi:
KJ total 24781 (5900 kcal)
KJ pr. Pers. 3097 (737 kcal)
Vægt ialt 1400 gram
Vægt pr. Pers. 175 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1770 KJ (421 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 32.9 gram
Kulhydrat 29.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Jane  -  2015-05-10 21:00:16
Sindssyg lækker ostelagkage. Den har stor succes over hele linjen. brugte 100gr. mandler og 200gr.kiks. og skallen fra 1 citron i ostemassen til en kage til 8 personer.

kny  -  2013-06-22 19:59:55
hej har lige lavet kagen tilsæt lidt citrus saft, det er godt med lidt syreca. 2 tsk. pr. portion 8 personer

jcp.kloster  -  2013-05-03 10:39:33
Ser lækkert ud, men er alt for fed med det flødeskum, brug i stedet for THISE creme fraiche med 5% fedt!

annsofie  -  2013-01-12 20:53:07
Lidt for sød, nem at lave... Manden var vild med den, så det er nok smag og behag med det søde. Jeg syntes det er for meget fyld..:-)

  -  2012-12-22 19:13:15
der er ikke særlig mange ting der skal i, så det tager ikke så lang tid gør det vel?.. :D

Rikke  -  2012-06-29 12:08:07
Smørre i formen først eller kommer i bagepapir i eller ?

D.E  -  2012-05-03 09:18:04
Lige lidt revet citronskal og saft i fyldet og pyntet ned skiftevis jordbær, kiwi og blå druer. Varm et glas ribsgele i en gryde lade det køle ned til fingervarm og kom det over de friske frugt. Så har man den lækreste ostekage, som ser ganske prof ud:-)))

Lars  -  2011-11-29 11:37:32
Jeg lavede den til en julefrokost for 56 personer i lørdags og den blev perfekt. Alt forløb som efter opskriften og både gæster og jeg selv synes den smagte godt, lidt sød måske, men eftersom den blev brugt som en slags dessert passede det fint.

lonse  -  2009-10-13 19:28:45
har med succes brugt flødeost light, og så rørt nogen blendet jordbær i ostecremen, det smager bare mums, og det gør at den ikke er så sød igen.

Sebrina  -  2009-09-29 22:40:08
Ostelagkagen er hurtig at lave og smager godt. Jeg brugte dog kun halvt så meget smør til bunden og også kun halv flormelis. Til gengæld kom jeg lidt citronskræl og citronsaft i og serverede solbærmarmelade til. Selv min mand som ikke er til kage, syntes at den var god. Velbekomme :o)

Lykke  -  2009-09-28 12:26:04
Det er en god ostelagkage 1. men der stod ikke at den skal spise den samme dag, jeg gemte den til næste dag, der var den blivet tynd og faldt ud af formen, men jeg lave en ny, men kom 5 husplas i så synes jeg den var god

Lars  -  2009-06-20 18:38:12
Det er godt nok noget af det sødeste stads jeg har smagt i mit liv. Nermest uspislig. Vi er 8 personer der syntes den smager som tungen i sukkerdåsen.

Anja  -  2009-04-17 08:51:52
Kan man lave lagkagen aftenen før?

Lonse  -  2009-03-28 19:14:30
Vi har lavet den flere gange og synes den er rigtig god, men vi bruger kun halvdelen af det smør der står man skal, ellers bliver den al for vammel - synes vi.

  -  2008-12-08 22:01:20
Kan kagen laves i forvejen og fryses ned??

Helle  -  2008-06-02 20:04:49
Jeg synes den blev alt for vammel. Bunden smagte af smør og ja vi smed den ud :(

malene  -  2007-08-08 11:33:14
er der nogen der ved om man kan fryse ostelagkagerne

vivi  -  2007-02-19 15:31:07
uden gele

Christina  -  2007-01-01 16:17:45
Lækker lækker. Vi lavede den som dessert til nytår - stor succes!

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg pynter ostekagen med en passionsfrugt - det smager frisk og lækkert

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg plejer at smage ostemassen til med lidt citron og vanille, også pynte kagen af med et lag solbærmarmelade....uhm det smager bare så godt!

Lizzie  -  0000-00-00 00:00:00
Ostelagkagen v. mit jubilæum d. 1/3-09 blev rost til skyerne. Den er nem og hurtig at lave. Og jeg pyntede den med valnødder.