EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Ostelagkage I

Antal:
Pers.
Ret : Konditori

Ingrediens : Oste

Indsendt : 2002-12-12

Ostelagkage I 4 Ostelagkage I 1 Ostelagkage I 2 Ostelagkage I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Digestive kiks 1 Digestive kiks vejer ca. 12 gram.
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Overfør ingredinserne for Ostelagkage I til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

De knuste kiks blandes med det smeltede smør. Og kommes i bunden af en springform. Dette stilles til afkøling evt. natten over i køleskabet.

Fløden, osten og florsukkeret piskes sammen og kommes ovenpå kiksebunden. Herefter stilles det i køleskabet i ca 1 time. Der kan hvis det skal gå hurtigt, stilles i fryseren i ca. 15 minutter.

Derefter pyntes den med frisk frugt efter årstiden eller henkogt frugt.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 24781 (5900 kcal)
KJ pr. Pers. 3097 (737 kcal)
Vægt ialt 1400 gram
Vægt pr. Pers. 175 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1770 KJ (421 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 32.9 gram
Kulhydrat 29.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.4 (57 stemmer)

Opskriften er vist 115125 gange,
og udskrevet 5434 gange.

Lizzie  -  0000-00-00 00:00:00
Ostelagkagen v. mit jubilæum d. 1/3-09 blev rost til skyerne. Den er nem og hurtig at lave. Og jeg pyntede den med valnødder.

Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg plejer at smage ostemassen til med lidt citron og vanille, også pynte kagen af med et lag solbærmarmelade....uhm det smager bare så godt!

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg pynter ostekagen med en passionsfrugt - det smager frisk og lækkert

Christina  -  2007-01-01 16:17:45
Lækker lækker. Vi lavede den som dessert til nytår - stor succes!

vivi  -  2007-02-19 15:31:07
uden gele

malene  -  2007-08-08 11:33:14
er der nogen der ved om man kan fryse ostelagkagerne

Martin  -  2007-11-11 15:26:12
Jeg synes den tager utrolig lang tid om at stivne i køleskabet. Nogle, der har erfaringer med om 1 time er nok i køleskabet?

Helle  -  2008-06-02 20:04:49
Jeg synes den blev alt for vammel. Bunden smagte af smør og ja vi smed den ud :(

  -  2008-12-08 22:01:20
Kan kagen laves i forvejen og fryses ned??

Lonse  -  2009-03-28 19:14:30
Vi har lavet den flere gange og synes den er rigtig god, men vi bruger kun halvdelen af det smør der står man skal, ellers bliver den al for vammel - synes vi.

Anja  -  2009-04-17 08:51:52
Kan man lave lagkagen aftenen før?

Lars  -  2009-06-20 18:38:12
Det er godt nok noget af det sødeste stads jeg har smagt i mit liv. Nermest uspislig. Vi er 8 personer der syntes den smager som tungen i sukkerdåsen.

Lykke  -  2009-09-28 12:26:04
Det er en god ostelagkage 1. men der stod ikke at den skal spise den samme dag, jeg gemte den til næste dag, der var den blivet tynd og faldt ud af formen, men jeg lave en ny, men kom 5 husplas i så synes jeg den var god

Sebrina  -  2009-09-29 22:40:08
Ostelagkagen er hurtig at lave og smager godt. Jeg brugte dog kun halvt så meget smør til bunden og også kun halv flormelis. Til gengæld kom jeg lidt citronskræl og citronsaft i og serverede solbærmarmelade til. Selv min mand som ikke er til kage, syntes at den var god. Velbekomme :o)

lonse  -  2009-10-13 19:28:45
har med succes brugt flødeost light, og så rørt nogen blendet jordbær i ostecremen, det smager bare mums, og det gør at den ikke er så sød igen.

kokken  -  2010-01-23 14:49:43
lorte opskrift det løber jo ud over det hele i tror ikke der skal lidt gelantine

Nina  -  2011-02-06 20:36:56
Hva f..... er det her for en opskrift. Den er jo MEGA tynd, og det løber ud over det hele. Min har nu stået i fryser i 2 timer, og på køl i 3 og den er helt tynd:(

Luckyone  -  2011-05-26 13:40:05
et godt tip er at piske fløden fast inden (ikke som flødeskum), og så blande flormelis i, røre det rundt og så flødeosten til sidst. :) min blev fast at røre i og smørre ud - lige pt. venter jeg på den stivner lidt i køleskabet ;)

Mogens  -  2011-09-18 20:25:58
den bliver ikke stiv, men flyder ud. mangler den husblas?????

sanni  -  2011-10-08 14:43:35
det er helt sikkert den skal ha husblas for ellers bliver den ikke tyk :) jeg synes det er en kanon opskrift, og den smager viunderligt :) velbekomme

Lars  -  2011-11-29 11:37:32
Jeg lavede den til en julefrokost for 56 personer i lørdags og den blev perfekt. Alt forløb som efter opskriften og både gæster og jeg selv synes den smagte godt, lidt sød måske, men eftersom den blev brugt som en slags dessert passede det fint.

D.E  -  2012-05-03 09:18:04
Lige lidt revet citronskal og saft i fyldet og pyntet ned skiftevis jordbær, kiwi og blå druer. Varm et glas ribsgele i en gryde lade det køle ned til fingervarm og kom det over de friske frugt. Så har man den lækreste ostekage, som ser ganske prof ud:-)))

  -  2012-05-15 22:51:21
Den blev ikke stiv- var i køleskab og fryser, men den flød ud ved servering. Mangler der ikke husblas?

Tove Jacobsen  -  2012-05-29 13:42:05
Ostemassen stivnede ovehovedet ikke. Skulle der ikke havde været husblas i? Smed den ud!!!

Rikke  -  2012-06-29 12:08:07
Smørre i formen først eller kommer i bagepapir i eller ?

Eskebjerg  -  2012-08-23 19:22:20
har lige lavet den og kan ikke forstå dem der mener den bliver for tynd hvis man pisker fløden gost inden man kommer resten i bliver den rigtig fin :-)

Connie  -  2012-09-25 09:55:05
Jeg har lavet den lige efter opskriften. Den blev lavet dagen før, den skulle serveres, og der var overhovedet ingen problemer med, at den løb ud. Jeg piskede fløden meget stiv, inden jeg kom resten i. Den er rigtig god, men jeg ville dog gerne have et alternativ til alt det smør, som skal i bunden.

  -  2012-12-22 19:13:15
der er ikke særlig mange ting der skal i, så det tager ikke så lang tid gør det vel?.. :D

Anna  -  2012-12-30 14:18:12
Til jer som ikke kan få den til at stivne - oste-massen skal piskes ligesom flødeskum og ikke bare stilles flydende på køl ! ;)

annsofie  -  2013-01-12 20:53:07
Lidt for sød, nem at lave... Manden var vild med den, så det er nok smag og behag med det søde. Jeg syntes det er for meget fyld..:-)

jcp.kloster  -  2013-05-03 10:39:33
Ser lækkert ud, men er alt for fed med det flødeskum, brug i stedet for THISE creme fraiche med 5% fedt!

kny  -  2013-06-22 19:59:55
hej har lige lavet kagen tilsæt lidt citrus saft, det er godt med lidt syreca. 2 tsk. pr. portion 8 personer

Liselotte  -  2014-01-04 17:34:42
Jeg vil tillade mig at sige, at opskriften kan meget nemt misforståes. Hvis man ikke før har lavet ostelagkage. Men en super dejlig kage

logee  -  2014-03-02 17:15:07
Har lige smidt en ostelagkage ud, da der ikke i opskriften står, at piskefløden skal være pisket - virkelig en stor fejl. Prøvede at redde den med husblas, men det virkede ikke... ØV