Braiseret lammebov med citron og timian med billede opskrift fra Alletiders Kogebog blandt over 38.000 forskellige opskrifter

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Braiseret lammebov med citron og timian

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Lammekød

Oprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt : 0000-00-00

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
1200 g.lammebov med ben
2 spsk.olivenolie
10 fedhvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern
3 gulerødder i tykke mønter
1 spsk.hakkede rosmarinnåle
 Revet skal af 1 citron
2 kvistetimian
400 g.hakkede flåede tomater
3 dl.rødvin
2 dl.vand eller bouillon


Forklaring:

Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det, han gør det gerne.

Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydr det med salt og peber.

Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve.

Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring retten i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1½ time.

Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.

Server med dampede grønne bønner og polentagratin.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:






Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (6 stemmer)

Opskriften er vist 17154 gange,
og udskrevet 841 gange.



Fam. Sommer  -  2008-10-16 17:05:44
Velsmagende gryderet. Nem at lave. Prøv dog med en god kartoffelmos i stedet for polenta. Vi har prøvet begge dele og er slet ikke i tvivl om, hvad der passer bedst!

Ejnar Bjerring  -  2009-04-09 19:10:25
En rigtig god ret og meget nem at lave Så prøv den bare