Rødbedekage

Rødbedekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6 æggeblommer
200 g.sukker
250 g.revet rødbede
125 g.rosiner
125 g.groft hakkede hasselnødder
50 g.kagekrummer
50 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
0.5 tsk.stødt kanel
0.5 tsk.stødt ingefær
0.25 tsk.stødt nellike
 fintrevet citronskal
6 æggehvider
4 stk.finthakkede syltede ingefær
 
 Glasur:
75 g.smør (stuetemp.)
75 g.flødeost
175 g.flormelis
0.5 tsk.vaniljeessens
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 190 grader. En 20 cm springform beklædes med bagepapir. Papiret smøres og drysses let med mel.

En gryde vand bringes i kog og tages af blusset. Æggeblommer og halvdelen af sukkermængden kommes i en ildfast skål. Skålen anbringes over vandbadet, den må ikke røre vandet. Pisk kraftigt til massen er lys og let. Tag skålen op af vandbadet og tilsæt den revne rødbede.

Sigt kagekrummer, mel, bagepulver, kanel, ingefær, nellike og en halv tsk. salt ned i en stor røreskål. Tilsæt også den revne citronskal, rosiner og hasselnøder.

I en anden skål piskes æggehviderne stive m håndmikseren. Tilsæt sukkeret og pisk videre til der dannes en glat marengsdej.

En tredjedel af marengsdejen vendes i gulerodsblandingen. Vend derpå en tredjedel af de tørre ingredienser i dejen. Fortsæt på samme måde til dejen er færdig og helt glat. Til sidst røres den hakkede syltede ingefær i dejen. Hele proceduren foretages forsigtigt, det er vigtigt ikke at røre luftigheden ud af dejen. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-45 min. Lad den færdige rødbedekage hvile i 10 min. inden den tages ud på en bagerist.

Flødeosteglasur:
Alle ingredienserne piskes godt sammen til der opstår en blød glasur.

Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet.





karakterer:
Opskriften er vist 18192 gange,
og udskrevet 362 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-09 13:56:40
Hej. Er lige i tvivl om et par ting i rødbedekagen: Skålen med æggeblommer og sukker må ikke røre vandet / vandbadet, men tages op derfra, det forstår jeg ikke - OG hvad er det for en gulerodsblanding - er det rødbedeblandingen, der menes her ??? Er lidt forvirret, men glæder mig til at smage :)