EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Flødekartofler I

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter

KartoflerIndsendt :

Flødekartofler I 4 Flødekartofler I 1 Flødekartofler I 2 Flødekartofler I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
kviste Rosmarin, frisk *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske).

Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad, sammen med kviste af frisk rosmarin.

Drys med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet i ovnen i en time ved 175 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10905 (2596 kcal)
KJ pr. Pers. 2726 (649 kcal)
Vægt ialt 1500 gram
Vægt pr. Pers. 375 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 727 KJ (173 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 13.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 ( 154 stemmer )
Opskriften er vist 751688 gange,
og udskrevet 9112 gange.

barnet  -  2015-05-07 16:13:19
hvorfor er den her opskrift ikke børnevenlig jeg mangler en opskrift på flødekartofler til hjemkundskab kan ikke finde en der børnevenlig så jeg kan lave det. ved i hvor jeg kan finde sådan en opskrift mangler virekelig en plaes hjeælæp mig

Shaima   -  2015-01-01 13:24:20
Skal kartoflerne koges førest

Patrick  -  2014-05-03 14:44:23
tror bare man skal se den her opskrift som base . plejer selv somregl at tilføje både løg og hvidløg og ost på toppen

Nina  -  2013-04-07 18:09:01
Je vil foreslå at tilsætte hvidløg og delikatesse paprika, masser af paprika. Det færdige resultat har et flot rødligt skær og det smager bare super godt.

kongebro  -  2013-03-17 16:00:58
Tag kartoflerne og smid dem op i en microskål ind i microen på højest varme i 6-8min. tilbered der efter retten ved 200grader i 30min.Lav evt. kartoflerne dagen før og opbevar dem i køleskabet ind til du skal tilberede retten.Velbekomme

Dorthe   -  2013-02-16 20:50:11
Den skal vi havde næste weekenden til min 30 års fødselsdag skal lave det til ca 22 mennsker håber det bliver godt...

Emma  -  2013-02-09 17:27:32
Det skal vi have til min konfirmation, til Maj! Vi skal lave fløde kartoffler til cirka 60 personer! Får sved på panden bare ved at tænke på det! :o)

Kirsten Græbe  -  2012-11-21 10:11:52
Giv piskefløden et opkog sammen med løg i terninger, samt salt og peber, hæld det over kartoflerne, så bliver fløden cremet :)

mussi  -  2012-08-13 13:57:44
kan man ikke købe muskatnød i kvickly eller føtex? i fakta havde de i hvert fald ikke muskatnød. ærgerligt..

gunda i.  -  2012-04-04 10:07:40
jeg bruger boullion og piskefløde, er bedre for figuren og kartoflerne suger væden op og bliver lækker.

Rebekab  -  2012-03-31 17:45:33
Kunne eventuelt bruge lidt løg og rosiner

miig   -  2012-03-04 08:52:42
den var rigtig god med ost på toppen :)

Denenesteene  -  2012-02-22 14:41:45
I LOVE IT -------- ALLETIDERS MIDDAG

Harly  -  2012-02-21 13:36:46
to spiseskefulde kartoffelmel rørt ud i fløden, giver en bedre konsistens

Bine  -  2011-10-01 12:21:11
flødekartofler med krebinetter, det er bare det bedste..!!!

lene  -  2011-09-11 09:25:18
kan man forstege dem, da jeg kun har en ovn og skal lave til 20 pers og der skal osse kæd i ovnen

adisG  -  2011-08-03 15:23:30
prøv med lidt chilli fra pizzariet og dressing, og HUSK HVIDLØG

  -  2011-07-26 20:07:35
Altså, forstår slet ikke at der ikke angive længere bagetid... 1 time ved 175 det er ikke nok. Fløden vil stadig være meget flydende !! Opskriften er fin nok, men den skal ha mindst halvanden time i ovnen. :-)

Struer  -  2011-06-12 17:43:14
smager desuden godt med flødeboller.

Migh?  -  2011-05-26 16:43:04
Uff, det bare godt, med Ost på! (; Tag og smag - Det er (Besværet) værd! (x

kokken  -  2011-05-22 13:20:55
jeg håber den smære godt

Anne  -  2011-03-12 21:27:11
Virkelig gode flødekartofler! Er nybegynder i madlavning og fulgte opskriften slavisk. Det var nemt og det smagte rigtig godt. Det siger mine gæster i hvert fald! :)

familien rønsch  -  2011-02-27 19:14:40
vores fløde blev meget tynd (ligesom vand) vi har brugt løg og hvidløg men ingen rosmarin. men det smager rigtig godt

mester i flødekartofler  -  2010-10-05 15:09:23
kom ca. et løg (skiveskåret) i mellem kartoffelskiverne og krydr kun med salt, peber og revet muskatnød. den smager som da bedstemor lavede den:)medmindre du har dårlige minder om din bedstes kokkekunst self.;)

R.J  -  2010-06-28 08:13:05
Vis ikke er så vild med at bruge 38% fløde kan man bruge arlas madlavningsfløde den er kun 18%

  -  2009-07-21 15:55:47
2 stk. løg gør underværker + evt. en chili.

Muggi  -  2009-05-30 19:04:09
Får at give et ekstra pift kan man evt drysse lidt stødt eller frisk revet muskatnød over kartoflerne, da denne smag går utrolig godt med fløden. Tilføj desuden revet ost, helst mozarella, over kartoflerne efter en 20-25 min. i ovnen, for at give retten en knasende sprød overflade samt en dejlige cremet karftofleret under overfladen.

viola  -  2009-04-02 11:56:31
Her i huset elsker alle store som små fløde kartofler. Jeg bruger madlavningsfløde eller alm fløde parmesanost hvidløg allround kryderi salt og peber UHM

Freak  -  2009-01-15 16:39:39
Prøver den ud nu. Men jeg vil også tro at den ville smage bedre med hvidlæs og måske lidt karry.

Henrik  -  2008-12-30 20:54:18
Prøv at tilføje Monay sous det smager godt

Simone   -  2008-10-05 13:05:21
det smager også godt med alm løg. XD

anette  -  2008-09-10 18:37:52
Kan man godt bruge madlavningsfløde.

iceman  -  2008-07-21 17:46:55
oste fløde er også godt sammen med

solvej  -  2007-11-09 14:03:09
man kan også give den lidt karry det smager også bare godt..

bimmer1911  -  2007-09-08 14:43:31
Fintsnittet pore som drysses imellem lagene af skive kartofler og snittet røget bacon - det er mums !

Heidi  -  2007-08-15 15:56:08
Kedeligt - der mangler både hvidløg, muskatnød og revet ost.

Kokken..!  -  2007-02-18 13:22:32
Flødekartofler....... Hmm.... det bedste jeg kender.......!!!.

Tommi Gosch  -  2007-01-21 15:16:22
Put lidt revet muskat sammen med salt og peber.. det dur

Sandra  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bor i Spanien..og kan det svaere ikke far sa gode kartofler som i Danmark!!! Men vi prover det til aftensmad

Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Vi plejer at rive muskatnød over flødekartoflerne, og det smager bare godt.

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
man kan gøre det nemmere med færdig skåret kartofler. de skal kun have den halve tid og smager lige så godt

helened  -  0000-00-00 00:00:00
det er godt med snittet forårsløg

elsekh  -  0000-00-00 00:00:00
smager desuden også godt med ost

Plutten  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager altså også godt med hvidløg