EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Brune Kartofler

Brune Kartofler 7.9 177
Antal:
Pers. 10 Pers.
Ret : Buffeter

Hovedingrediens : Rodfrugter

BrunekartoflerHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Brune Kartofler 4 Brune Kartofler 1 Brune Kartofler 2 Brune Kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Små kartofler pillet vægt
7 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Kartoflerne koges, pilles og afsvales, eller der kan med fordel anvendes kartofler fra glas.

Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret. Det er meget vigtigt at man ikke røre i sukkeret under vejs.

Når smør og sukker er kogt sammen til en ensartet gyldenbrun masse kommes kartoflerne i. Kartoflerne skal være fugtige (ikke våde) (skylles i koldt vand og afdryppes i en sigte).

Pas på det sprøjter, når kartoflerne lægges ned i sukkermassen.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8915 (2122 kcal)
KJ pr. Pers. 891 (212 kcal)
Vægt ialt 1668 gram
Vægt pr. Pers. 166 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 22.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.9 ( 177 stemmer )
Opskriften er vist 505449 gange,
og udskrevet 11982 gange.

Ole Christensen  -  2014-11-14 16:24:17
Kan man når man har lavet de brunede kartofler, lige komme dem i et ildfast fad, og så lige komme dem i ovnen ved svag varme for at holde dem varme

GR  -  2013-12-19 22:55:43
Er der nogle der ved om man kan bruge rørsukker

Jette  -  2013-12-15 09:25:53
Hej. Nogen som ved om man kan holde dem varme i ovnen ? vi er nemlig en 16 stk som skal holde jul sammen og syntes at det er lidt svært til så mange ..Nogen gode råd???

Stine  -  2013-11-12 10:53:19
Det er rigtig ærgeligt, at der her bliver foreslået at der kan bruges kartofler fra glas! Kartofler fra glas skulle forbydes... Hvis man skal ha den ultimative smagsoplevelse skal det være med "rigtige" kartofler! Og det allerbedste vil være de små baby asparges kartofler, der kan fåes i butikkerne op til jul

en ordblind  -  2013-09-05 19:30:44
Til den gamle danskerlære ja du er nok fra den tid hvor man ikke gjorde noget for ordblinde jeg lærte først at stave nogenlunde da jeg var 45 år

jytte  -  2013-02-08 13:20:00
Jeg har lært af min svigermor at bruge aspargeskartofler og ja det bliver til de lækreste brune kartofler

  -  2012-12-29 15:22:43
Hvis sukkermassen klumper så fortvivl ikke - når panden bliver varm igen smelter klumperne igen ;)

Gøsse  -  2012-12-14 14:00:32
Så skal der lige et ord med på vejen. Kun kedelige mennesker staver ord på en måde

kkn  -  2011-12-23 15:57:40
Kartoflerne skylles og ikke skyldes! Mvh. Gammel dansklærer

Sandra  -  2011-12-10 14:33:18
Prøv pg bruge vand i stedet smør

MAD<3  -  2011-05-19 10:43:27
Dette madprodukt smager fantalastisk! Prøv det! Jeg siger dig, ALDRIG smagt så godt før!

mette  -  2010-12-24 14:51:37
prøv at tilberede brunekartoflerne i en gryde - det er meget nemmere!

marijsen  -  2010-12-01 18:07:38
elsker den her opskrift! den er bare meega god!

gunna  -  2010-11-29 18:54:14
Når smør og sukker er kogt sammen brugte jeg altid 2- 4 spsk flode "love it"

Mathias  -  2009-12-30 22:39:39
Jeg har lige afprøver opskriften, men noget måtte gå galt. Kartoflerne var overhovedet IKKE søde! Hvad kunne det skyldes?

Nej tak  -  2009-12-25 18:50:52
Smager klamt... det smager jo af karameller.. og det er helt klart en sød smag der kan undværres...

Sanne  -  2009-12-25 00:18:45
Tak - de blev helt fantastiske :-) Nemmere end jeg troede - Glædelig jul.

jean  -  2009-12-14 16:24:47
det bliver dejligt med nogle gode kartofler :D

  -  2009-12-08 11:23:05
korrekt det er nemt med glas kartofler, men at pille dem selv er og bliver nummer et

Sine  -  2009-09-13 18:28:23
Denne opskrift er SUPER. Jeg har aldrig prøvet et lave brune kartofler før, men det var simpelthen så nemt. De blev perfekte - selvom at jeg altså rørte i sukkeret. Jeg brugte glaskartofler, 1000 gange nemmere end at stå at pille dem. hurra for denne opskift.

Lasse  -  2008-12-24 21:52:04
De blev gode. Tak og god jul ;-)

Kitter  -  2008-12-22 07:18:09
Vi varmer moerkt sirup i en dyb pande, og vaender de smaa (daase) kartofler i. de bliver saa fine. Hilsen fra Austalien

mormor  -  2008-12-13 15:50:37
det smager rigtig godt men jeg synes de er for søde god jul og godt nytår

tina  -  2008-12-07 12:49:03
Prøv at udskifte sukker med puddersukker. Kartoflerne bliver brune og søde og panden er efterfølgende meget nem at rengøre :-)

mette  -  2008-12-02 10:55:53
Tilbered de brunekartofler i en gryde i stedet for på en pande - det er meget lettere, når man kan røre rundt med en grydeske og man risikerer at kartoflerne springer over bord!

(:  -  2007-12-24 18:40:39
Perfekt !

Eliza  -  2007-12-24 17:44:30
super opskrift! jeg elsker brune kartofler, og de er virkelig blever gode den her gang.. glædelig jul.. God bless

susan (:  -  2007-12-24 15:51:06
de er fine nok (:

yas  -  2007-12-23 13:47:41
kan man lave dem dagen før ?

Jaja  -  2007-12-21 00:08:36
Kan man bruge en anden form for kartofler?

leif Andreasen  -  2007-12-07 10:38:44
prøv at komme en sps ske honning på panden sammen med sukkeret

Jørgen Hjortstrøm  -  2007-12-06 18:17:48
God opskrift der nok er skrevet for hurtigt. Det hedder "rører" i sukkeret og "skylles" i koldt vand, ikke skyldes. Man skylder vel ikke nogen noget ved at bruge opskriften?

» Riikköé8b  -  2007-11-10 12:59:25
den opskrift var altså god det må jeg sige min mor laver den nu og det fortryder hun ikke. (:

denize  -  2007-08-29 13:48:56
altså når man bruger petit kartofler

Denize  -  2007-08-29 13:46:44
et godt tip.. tag at varm de små kartofler op, ikke koge dem men bare lige blancherer dem.. så hænger sukker ikk fast i klumber og dine kartofler bliver flotte brune.

Tordis, Norge  -  2007-01-03 13:54:57
Pillekartofler? betyr det at skallet skal renskes av?

Kokken  -  0000-00-00 00:00:00
Vand ? - dette er julemad og ikke aftensmad i helseforeningen...:)

????  -  0000-00-00 00:00:00
alt alt for fed bru vand i stedet for smør tag lidt sukker på en pande og hæld lunken vand i ingen smør eller magarine, og de smager lige så godt som om det var med smr dog mere fedtfattig.

  -  0000-00-00 00:00:00
Vil ikke betegne den som frokostret, men tilbehør

Rita  -  0000-00-00 00:00:00
man kan sagtens smelte sukker og smør samtidig, så bliver sukkeret heller ikke så nemt sort!

hellepigen  -  0000-00-00 00:00:00
jeg er kok og synes altid at det er lækkert at putte en lille klat kold smør i når sukkeret er helt smeltet. Det gør at det bliver ekstra luksuriøst......Uhmm....smager så godt

lis  -  0000-00-00 00:00:00
hvis der er mange kartofler er det lettere at brune dem i en stor gryde - husk at ryste dem godt

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Når I koger kartofler til de brunede kartofler, så sæt også pillekartoflerne til juleaften over, kog dem næsten færdige - pil dem og lig i en gryde med kold vand tilsat salt. Kartoflerne lunes når maden næsten er klar og I slipper for at, stå med alt besværet. Tip jeg har fået af en meget god kok. Glædelig jul

luette  -  0000-00-00 00:00:00
man kan bruge glaskartofler de er gode bare man skylde dem

Ann  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan blande lidt fløde i sukkermassen..dejlige kartofler.

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg lavet brunede kartofler efter denne opskrift. Man skal passe p[ ikke at bruge for svag varme når man smelter det sukker, så går det hele i stå. Jeg brugte ca halvt blus, lidt over til at smelte det. Man skal bare sørge for at få smørret i så snart det begynder at blive mørkt i kanten. Hvis man bliver ved at varme på sukkeret herefter bliver det branket. Når kartoflerne er kommet i, skruer man op på fuld power bare lige ½-1 minut, for lige at kompensere for den "kulde" kartoflerne bidrager med. Herefter tilbage på lidt over halvt blus og så lade dem stå ca. 15 min mens man roder i dem ca. hvert andet minut.

Jesper  -  0000-00-00 00:00:00
De skal vel koge 10/15 minutter. Normalt skal kartofler (ikke nye) koge ca 20 min, men når de er så små, kan man vist godt sætte kogetiden lidt ned.

simon  -  0000-00-00 00:00:00
...men hvorfor ikke lige skrive hvordan man koger de der kartofler? Hvor lang tid skal ådan nogle have?

bagerjomfruen  -  0000-00-00 00:00:00
ok opskrift men husk at fordele sukkert over hele panden ikke i en klump på mitten så klumper det sammen

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
sukkert klumper sammen og vil så ikke smelte

louise  -  0000-00-00 00:00:00
det er den bedste opskrift i hele verden og til alle jer der har små børn lav så mange kartofler i har fordi hele for mange end for okay så må i have en god jul og et godt nytår

kim  -  0000-00-00 00:00:00
hvorfor må man ikke røre i sukermassen?

Anette Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
en opskrift, der altid lykkes, men jeg foretrækker, at komme kogende vand over kartoflerne og herefter kort lade dem dryppe af i si. På den måde behøver de ikke være så længe på panden for at blive varme