Chili concarne

Chili concarne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Chili concarne, billede 4 Chili concarne, billede 1 Chili concarne, billede 2 Chili concarne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Kidneybønner, tørrede Tørrede kidneybønner vejer godt det dobbelte når de er opblødte og kogte.
250 gram Hvide bønner. tørrede
   
750 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød chilipeber
   
3 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
300 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 spsk. Chili mild, stødt
1 dl. Sød chilisauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 Laurbærblade
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer).

Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre - hver slags for sig. Skylles grundigt i koldt vand.

Løgene skæres i både ca. 1 cm. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Courgetten/courgetterne renses, skylles og rives fint. Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver.


Brug en stor stegegryde af støbejern. Svits det hakkede oksekød i olie, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle.

Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare.

Bland tomaterne i, rør rundt, og tilsæt så squash og krydderier - også en sjat chilisauce. Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen. Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme.

Smag til med salt, peber, sukker/honning og evt. mere chilisauce, og servér med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl.

Tilbehør:
Oliven - almindelige og marinerede Syltede perleløg Sambal Oelek Marinerede chilipebrer - og hvad man nu ellers kan finde på.





karakterer:
Opskriften er vist 167012 gange,
og udskrevet 3347 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14285 (3401 kcal)
KJ pr. Pers. 2380 (566 kcal)
Vægt ialt 3424 gram
Vægt pr. Pers. 570 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 417 KJ (99 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 11.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-07 12:20:29
Kan den fryses

  -   2013-09-06 07:39:21
4 spsk CHILIPULVER, er det ikke lidt meget???

  -   2013-02-11 19:25:51
Den ser så god ud og nu giver jeg den 10

  -   2012-09-11 22:26:10
Smager rigtigt fint. Kan anbefaldes!

  -   2012-03-18 21:03:14
Smager rigtig godt.