Tandoori kyling

Tandoori kyling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.yoghurt naturel
1 spsk.citronsaft
1 tsk.salt
2 spsk.Tandoori krydderi
4 kyllingebryster uden skind (ca. 600 g)
 
 Tilbehør
1 kg.mellemstore kartofler
1 spsk.olie
1 lime
 
 Agurkeraita
1-2 agurker
5 dl.yoghurt naturel, fx Harmonie
1 bdt.mynte
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Rør yoghurt godt sammen med salt, citronsaft og Tandoori krydderi. Vend kyllingestykkerne i marinaden og sæt dem i køleskabet et par timer eller dagen før.

Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Læg kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir. Sæt det hele i ovnen med varmluftsfunktion ved 225 grader i ca. 25 minutter. Agurkeraita: Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe af 1/2 time. Skrab yoghurten ud af kaffefilteret og rør den igennem. Tilsæt groftrevet agurk og finthakket mynte. Smag til med salt og peber.

Server med limebåde og agurkeraita.

Tips:

Du kan købe færdigblandet Tandoori krydderi i specialforretninger og større supermarkeder. Man kan også selv blande Tandoori krydderi af 1 fed knust hvidløg, 1 tsk garam masala, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt chili, 1/4 tsk stødt gurkemeje, 1 tsk stødt koriander, evt. rød farve





karakterer:
Opskriften er vist 22256 gange,
og udskrevet 590 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-09 15:36:39
kan retten fryses ?