Chokoladekage med abrikos-syltetøj

Chokoladekage med abrikos-syltetøj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.mørk chokolade
150 g.smør
2 dl.sukker
7 æg
2.5 dl.mel
2 dl.abrikos-syltetøj
 
 Glasur:
150 g.mørk chokolade
2 dl.sukker
0.75 dl.vand
2 tsk.smeltet smør
 
Opskrift:
Smelt chokoladen i et vandbad og lad den køle af. Rør smørret hvidt, med sukkeret lidt efter lidt. Rør æggeblommerne i en af gangen. Kom chokoladen i lidt efter lidt, under kraftig piskning.

Dejen skal være let og luftig inden melet blandes i. Pisk æggehviderne hårdt, og bland det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform. Bag kagen ved 125-150 grader C i ca. 1 time. Prøv evt. med en stegenål om kagen er gennembagt.

Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Skær kagen igennem og kom abrikos-syltetøjet mellem de to lag.

Glasur:
Smelt chokoladen, kog vand og sukker til en lage. Bland chokoladen i lagen lidt efter lidt. Rør til sidst smørret i og kom glasuren på kagen. Kagen har godt af at stå og trække en dags tid. Serveres med flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 12385 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu